Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 december 2017
Leestijd: 2 minuten

Google jaaroverzicht: Apple aan kop, maar niet met de iPhone X

Het is december en Google is begonnen met terugblikken. De zoekgigant heeft de zoektrends van 2017 bekend gemaakt. Per categorie worden de tien populairste zoektermen op een rijtje gezet. Natuurlijk is er ook een categorie tech.

De winnaar van 2017 is verrassend, want het is niet de iPhone X. Ondanks de bekendheid van het radicaal nieuwe toestel met Face ID en OLED-scherm, bleef een ander Apple-product de iPhone X voor.

iPhone 8 voert de lijst aan

Plottwist: de ietwat saaie maar stijlvolle iPhone 8 voert de lijst met gadgets waar het meest naar werd gezocht in 2017 aan. Dat is geen toeval, wat lang werd gedacht dat de iPhone X eigenlijk iPhone 8 zou heten en dat Apple ook met een ‘iPhone 7s’ zou komen. Wij waren er zelfs van overtuigd (en hadden ongelijk). Dus uiteindelijk staat de iPhone X als product wel bovenaan, maar niet als zoekterm. En dat is waar Google naar kijkt.

iPhone X en iPhone 8 doosjes 16x9
Klik/tap voor groter.

Top 10: Google technologietrends 2017

Apple pakt wederom de koppositie, maar op drie staat Nintendo met de verrassend succesvolle Nintendo Switch. De Nokia 3310 klinkt misschien als vreemde eend in de bijt, maar is het niet. Dit jaar werd namelijk een nieuwe 3310 geïntroduceerd als hommage aan de klassieker uit 2000.

  1. iPhone 8
  2. iPhone X
  3. Nintendo Switch
  4. Samsung Galaxy S8
  5. Xbox One X
  6. Nokia 3310
  7. Razer Phone
  8. Oppo F5
  9. OnePlus 5
  10. Nokia 6
Klik/tap voor groter.

Jaaroverzicht 2017 wereldwijd

In de algemene trends wereldwijd staat de iPhone X op plaats drie, de iPhone 8 op twee en er werd het meest gezocht naar Hurrican Irma. In de algemene top 10 van Nederland was Anne Faber het meest gezochte woord en staat de iPhone 8 op de zesde plaats. Google heeft een video gemaakt bij het jaaroverzicht. Zoals ieder jaar weet de zoekgigant -die ook achter Android zit- iedere verwijzing naar de iPhone of Apple vakkundig uit de video te houden.

Apple heeft ook een jaaroverzicht gemaakt met daarin de beste apps en games van 2017. Een Nederlandse ontwikkelaar viel in de prijzen. (Zie → De beste apps en games van 2017, inclusief Nederlands goud)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google jaaroverzicht: Apple aan kop, maar niet met de iPhone X
Sluiten