Raymon Mens
Raymon Mens App Store 5 december 2017

Gmail-app is klaar iPhone X en ondersteunt externe e-mailaccounts

De Gmail-app is bijgewerkt en iPhone X-gebruikers zullen blij zijn te horen dat app nu is geoptimaliseerd voor het lange scherm van de nieuwe iPhone. Google heeft zijn apps geleidelijk geüpdatet en Gmail was een van de laatste apps die bijgewerkt werd.

Misschien heeft de update ook even op zich laten wachten omdat nog een andere nieuwe functie is toegevoegd. De Gmail-app kan namelijk ook met externe accounts gebruikt worden. Inclusief iCloud, Outlook en meer.

Bijna alle Google-apps klaar voor iPhone X

Google’s iOS-ontwikkelaars hebben de afgelopen tijd een sprintje getrokken. Vorige week werd Google Docs voor de iPhone X geoptimaliseerd en enkele dagen later was Google Maps aan de beurt. Nu Gmail ook klaar is, zijn bijna alle grote apps van de zoekgigant klaar voor het lange scherm van de nieuwe iPhone. Alleen Google Agenda ontbreekt nog.

Gmail op iPhone X – Klik/tap voor groter.

Externe accounts gebruiken met Gmail-app

Een verbetering waar alle iOS-gebruikers profijt van hebben is dat de Gmail-app nu ondersteuning biedt voor externe accounts. Voorheen kon je alleen je Gmail-account met de app gebruiken, maar nu kunnen ook mailboxen van iCloud, Outlook, Hotmail, Office 365 en Yahoo gebruikt worden. Wie zijn eigen e-mail host kan ook een IMAP-account toevoegen. De app van Google kan nu de enige e-mailapp op je iPhone of iPad zijn.

Een extern account toevoegen – Klik/tap voor groter.

Je kunt accounts toevoegen door het Instellingen-menu te openen en in het dropdown-menu onder je huidige account te kiezen voor Accounts Beheren. Niet alle externe accounts hebben de voordelen van Gmail, want de filtering van spam en het automatisch sorteren van berichten wordt door de servers van Google gedaan. Outlook- en Hotmail-accounts kunnen hier wel van profiteren als Gmailify aan wordt gezet, maar andere accounts niet.

Let ook op bij het gebruik van iCloud-accounts met twee-staps-verificatie: je moet eerst een app-specifiek wachtwoord aanmaken voordat je een iCloud-mailbox in de Gmail-app kunt gebruiken.

Reageer op artikel:
Gmail-app is klaar iPhone X en ondersteunt externe e-mailaccounts
Sluiten