Nu even niet! Facebook voegt snooze-knop toe aan feed

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Contact houden op Facebook is niet altijd gemakkelijk, vooral omdat honderden posts om een plekje in de feed vechten. Facebook komt nu met een nieuwe manier om je feed overzichtelijk te houden: een snooze-knop. Die legt mensen tijdelijk het zwijgen op.

Je kunt zowel vrienden als pagina’s snoozen. Ze verschijnen dan 30 dagen niet in je feed en daarna krijg je de vraag of je de periode wil verlengen. Vrienden of pagina’s zien niet dat je hun posts tijdelijk verbergt.

Beschikbaar naast andere opties

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg noemt zelf het voorbeeld van vrienden die een nieuw huisdier hebben en maar niet kunnen stoppen met filmpjes delen. Maar denk ook aan vrienden die iets te enthousiast over hun babygeluk posten. Hun posts tijdelijk verbergen is dan een prima optie. De Snooze-knop werd al getest bij een klein aantal gebruikers, maar wordt nu wereldwijd uitgerold.

Zoals bij alle nieuwe Facebook-functies kan het even duren voordat de nieuwe optie verschijnt. De optie verschijnt als aanvulling op de bestaande opties om een vriend of pagina te ontvolgen of om minder van die vriend of pagina in je feed te tonen. De Snooze-knop verschijnt in het uitklapmenu rechtsboven bij iedere post.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Ezra

  Ik wil kunnen instellen wat ik in mijn feed zie. Dus niet wat ze geliked hebben, of waar mensen elkaar in taggen. Enkel wat mensen zelf posten. Maarja daar zit geen geld in, dus zal Facebook het niet doen… ?

 • Profielfoto
  Joid

  Ik ontdekte onlangs nog een andere goede snooze functie: ik heb die hele Facebook app van mijn telefoon geflikkerd. Werkt heel goed! Een echte aanrader!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als Joid stopt met Facebook dan houd ik er ook maar mee op: delete account.

 • Profielfoto
  rolandvc

  Zou goed zijn als ik daarmee ook de oneindige reeks berichten zou kunnen stoppen van Facebook zelf om een pagina die ik heb aangemaakt (tegen betaling) te promoten. Dat ze dat een paar keer laten weten, ok, maar na weken blijven er elke dag een hele reeks berichten komen hierover. Deze zal je waarschijnlijk wel niet kunnen “snoozen”.

 • Profielfoto
  iMac Lover
 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Lekkere spam weer @iMac Lover! ?

 • Profielfoto
  koolenboer

  Beste Facebook snooze ever. Gewoon je account afsluiten. Jaren geleden al gedaan. Zalig die rust!

 • Profielfoto
  Elduderino

  Nu nog een optie om de chat (messenger) functie permanent te snoozen. Want ook al wil je die niet gebruiken, ze zorgen er wel voor dat je daarmee op de hoogst irritante manier wordt lastig gevallen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik gebruik gewoon “FBPurity”. Erg veel opties en alles volledig in te stellen. Werkt zalig!

  http://www.fbpurity.com. (y)

 • Profielfoto
  tuuur

  Met de app Friendly op de iPhone heb je ook geen last daarvan en heb je ook een normale/chronologische tijdlijn ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hopelijk werkt die binnenkort ook op de OMT tijdlijn.

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb facebook omdat ik wat verzamel, maar wat een hersenloos programma is dat.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik merk al dat niemand meer wat plaatst, dus blijft er enkel reclame voor mij over. En daar pas ik voor. Facebook is al lang geen vriendensite meer, maar is een marketingplatform.