Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 december 2017

Nu even niet! Facebook voegt snooze-knop toe aan feed

Contact houden op Facebook is niet altijd gemakkelijk, vooral omdat honderden posts om een plekje in de feed vechten. Facebook komt nu met een nieuwe manier om je feed overzichtelijk te houden: een snooze-knop. Die legt mensen tijdelijk het zwijgen op.

Je kunt zowel vrienden als pagina’s snoozen. Ze verschijnen dan 30 dagen niet in je feed en daarna krijg je de vraag of je de periode wil verlengen. Vrienden of pagina’s zien niet dat je hun posts tijdelijk verbergt.

Beschikbaar naast andere opties

Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg noemt zelf het voorbeeld van vrienden die een nieuw huisdier hebben en maar niet kunnen stoppen met filmpjes delen. Maar denk ook aan vrienden die iets te enthousiast over hun babygeluk posten. Hun posts tijdelijk verbergen is dan een prima optie. De Snooze-knop werd al getest bij een klein aantal gebruikers, maar wordt nu wereldwijd uitgerold.

Zoals bij alle nieuwe Facebook-functies kan het even duren voordat de nieuwe optie verschijnt. De optie verschijnt als aanvulling op de bestaande opties om een vriend of pagina te ontvolgen of om minder van die vriend of pagina in je feed te tonen. De Snooze-knop verschijnt in het uitklapmenu rechtsboven bij iedere post.

Reageer op artikel:
Nu even niet! Facebook voegt snooze-knop toe aan feed
Sluiten