Facebook lanceert gratis geluidencollectie voor videomakers

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Facebook zet in op video. Bewegend beeld wordt niet alleen met hoge prioriteit op de feed van het sociale netwerk getoond, er zijn ook nieuwe tools voor makers van video. Zo is er een collectie met gratis muziek en geluiden en nieuwe tools voor 360-graden video.

De geluidencollectie is voor iedereen met Facebook-account toegankelijk. Het bedrijf van Mark Zukcerberg biedt gratis rechtenvrije muziek en effecten. Naast de geluiden is ook een nieuwe 360 Director beschikbaar.

Facebook Sound Collection

De  Sound Collection moet makers van content helpen bij het vinden van geschikte muziek. Het sociale netwerk hoopt dat het gratis beschikbaar stellen van rechtenvrije tracks leidt tot minder copyrightproblemen. De muziek is te filteren op genre, sfeer, lengte en stemmen. Geluidseffecten kunnen worden gefilterd op categorie en lengte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hip-hop-muziek met een groovy stijl zonder zang.

De geluiden zijn in de browser te beluisteren of als mp4-bestand te downloaden. Let op: ze mogen alleen gebruikt worden bij video die op Facebook of Instagram verschijnt.

facebook geluiden
Klik/tap voor groter.

Nieuwe 360 Director Tools

De toekomst van beeld is 360-graden video, als je het Facebook vraagt. Daarom komt het sociale netwerk met nieuwe tools voor de productie van 360-graden video. Je kunt er annotaties toevoegen, bepaalde hotspots instellen om kijkers in een richten te laten bewegen en verschillende zoomniveaus bepalen. Daarnaast kunnen bezitters van grote pagina’s gratis 360-graden camera’s lenen bij Blend Media.

facebook 360 Director
Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties