De beste apps en games van 2017, inclusief Nederlands goud

Raymon op 07 december 2017 7 reacties Laatste door html-junky

Het is december, dus tijd voor lijstjes met het beste van het jaar. Apple trapt af met de bekendmaking van de beste apps en games van het jaar. Zowel voor de iPhone, iPad als Mac. Dit jaar valt ook een Nederlandse ontwikkelaar in de prijzen.

iPhone-app van het jaar: Enlight Videoleap

Misschien ken je Enlight als fotobewerker voor iOS met veel creatieve mogelijkheden. Ontwikkelaar Lightricks maakt ook een top-app voor videobewerking. Enlight Videoleap heeft een toegankelijke interface, maar is toch krachtig. Daarom roept Apple ‘m uit tot iPhone-app van het jaar.

enlightvideo

Klik/tap voor groter.

iPhone-game van het jaar: Splitter Critters

Splitter Critters is een originele kijk op een platformspel. In plaats een karakter te helpen met eindeloos rennen en springen, moet je het parcours aanpassen. Dat doe je door de wereld in stukken te scheuren. Dat maakt het ook een uitdagende puzzelgame. Voor Apple de game van het jaar.

Splitter Critters

Klik/tap voor groter.

iPad-app van het jaar: Affinity Photo

In 2017 groeide de verkoopcijfers van de iPad sinds lange tijd weer. Dat komt ongetwijfeld door de krachtige iPad Pro die steeds meer serieus werk gedaan krijgt. Bijvoorbeeld met de krachtige fotobewerker Affinity Photo. Niet geschikt voor snelle Instagram-filters, maar wel voor serieuze fotobewerking. Daarom iPad-app van het jaar.

affinity Photo

Klik/tap voor groter.

iPad-game van het jaar: Hidden Folks 🇳🇱

Een bijzondere vermelding voor de iPad-game van het jaar. Hidden Folks is namelijk gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Adriaan de Jongh. In deze handgetekende game moet je op zoek naar verstopte poppetjes. Daarbij baan je je een weg door landschappen, open je tentslopen, snijd je door struiken en por je krokodillen. Uniek in zijn soort en iPad-game van het jaar.

Hidden Folks

Klik/tap voor groter.

Mac-app van het jaar: Aurora HDR 2018

Ontwikkelaar MacPhun valt voor het eerst in de prijzen met Aurora HDR 2018. Deze HDR Photo Editor voor de Mac biedt geavanceerde tools voor HDR-bewerking, Tone Mapping en meer. Niet iets waar iedere consument op zit te wachten, maar wel geschikt voor (semi) professionele fotografen. Het benadrukt de power van de Mac voor professionals. Mac-app van het jaar.

Aurora HDR 2018

Klik/tap voor groter.

Mac-game van het jaar: The Witness

Bij gaming denk je niet direct aan de Mac, maar toch worden er goede games voor macOS gemaakt. Neem bijvoorbeeld The Witness, een mooie puzzelgame met 500 levels die vol uitdagingen zitten en zich op een mysterieus eiland afspeelt. Voor Apple genoeg reden om het predicaat Mac-game van het jaar uit te delen.

The Witness

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

Shmoo op 07 december 2017

Pixelmator Pro niet in de prijzen gevallen? 😅

Profielfoto

reddog op 07 december 2017

en de Apple TV?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 07 december 2017

Het hele woord Apple TV komt in het persbericht van Apple hierover niet voor. Ik heb voor de zekerheid nog even in de tvOS App Store gecheckt of er iets van Best of 2017 te zien is, maar dat is niet het geval. Blijkbaar heeft Apple besloten dat de Apple TV niet de moeite was of waren er niet genoeg interessante apps. Idem voor Apple Watch.

Profielfoto

SvS op 07 december 2017

Hidden Folks is toch ook Apple TV app?

Profielfoto

Frans op 07 december 2017

Het hele woord Apple TV komt in het persbericht van Apple hierover niet voor. Ik heb voor de zekerheid nog even in de tvOS App Store gecheckt of er iets van Best of 2017 te zien is, maar dat is niet het geval. Blijkbaar heeft Apple besloten dat de Apple TV niet de moeite was of waren er niet genoeg interessante apps.

Het blijft toch een hobby.;-)

Profielfoto

reddog op 09 december 2017

Loveshack
Framed 2
Game of the Year on Apple TV Australia Canada Japan New Zealand USA

Profielfoto

html-junky op 13 december 2017

Aurora HDR is inderdaad een geweldig programma, ik gebruik het naast lightroom om m’n raw foto’s meer kleur en balans te geven.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?