Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 7 december 2017
Leestijd: 2 minuten

De beste apps en games van 2017, inclusief Nederlands goud

Het is december, dus tijd voor lijstjes met het beste van het jaar. Apple trapt af met de bekendmaking van de beste apps en games van het jaar. Zowel voor de iPhone, iPad als Mac. Dit jaar valt ook een Nederlandse ontwikkelaar in de prijzen.

iPhone-app van het jaar: Enlight Videoleap

Misschien ken je Enlight als fotobewerker voor iOS met veel creatieve mogelijkheden. Ontwikkelaar Lightricks maakt ook een top-app voor videobewerking. Enlight Videoleap heeft een toegankelijke interface, maar is toch krachtig. Daarom roept Apple ‘m uit tot iPhone-app van het jaar.

Klik/tap voor groter.

iPhone-game van het jaar: Splitter Critters

Splitter Critters is een originele kijk op een platformspel. In plaats een karakter te helpen met eindeloos rennen en springen, moet je het parcours aanpassen. Dat doe je door de wereld in stukken te scheuren. Dat maakt het ook een uitdagende puzzelgame. Voor Apple de game van het jaar.

Klik/tap voor groter.

iPad-app van het jaar: Affinity Photo

In 2017 groeide de verkoopcijfers van de iPad sinds lange tijd weer. Dat komt ongetwijfeld door de krachtige iPad Pro die steeds meer serieus werk gedaan krijgt. Bijvoorbeeld met de krachtige fotobewerker Affinity Photo. Niet geschikt voor snelle Instagram-filters, maar wel voor serieuze fotobewerking. Daarom iPad-app van het jaar.

Klik/tap voor groter.

iPad-game van het jaar: Hidden Folks ??

Een bijzondere vermelding voor de iPad-game van het jaar. Hidden Folks is namelijk gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Adriaan de Jongh. In deze handgetekende game moet je op zoek naar verstopte poppetjes. Daarbij baan je je een weg door landschappen, open je tentslopen, snijd je door struiken en por je krokodillen. Uniek in zijn soort en iPad-game van het jaar.

Klik/tap voor groter.

Mac-app van het jaar: Aurora HDR 2018

Ontwikkelaar MacPhun valt voor het eerst in de prijzen met Aurora HDR 2018. Deze HDR Photo Editor voor de Mac biedt geavanceerde tools voor HDR-bewerking, Tone Mapping en meer. Niet iets waar iedere consument op zit te wachten, maar wel geschikt voor (semi) professionele fotografen. Het benadrukt de power van de Mac voor professionals. Mac-app van het jaar.

Klik/tap voor groter.

Mac-game van het jaar: The Witness

Bij gaming denk je niet direct aan de Mac, maar toch worden er goede games voor macOS gemaakt. Neem bijvoorbeeld The Witness, een mooie puzzelgame met 500 levels die vol uitdagingen zitten en zich op een mysterieus eiland afspeelt. Voor Apple genoeg reden om het predicaat Mac-game van het jaar uit te delen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De beste apps en games van 2017, inclusief Nederlands goud
Sluiten