Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 december 2017

ARKit brengt Pokémon GO echt tot leven

Pokémon GO was een van de eerste grote Augmented Reality-games, maar maakt nog geen gebruik van Apple’s ARKit. In een nieuwe update die deze week verschijnt komt daar verandering in. De game krijgt een AR+ modus die exclusief voor iPhone is.

ARKit is een framework waarmee ontwikkelaars gemakkelijk realistische Augmented Reality in apps kunnen verwerken. Niantic verbetert de gameplay met Pokémon die beter op een trainer reageren.

Pokémon vangen nu realistischer

De nieuwe AR-modus laat Pokémon op een vast punt in de omgeving staan. Je kunt naar het pocket monster toelopen om ‘m te vangen. De wezens worden ook groter naarmate je dichterbij komt. Pas wek op, want als je de dicht bij een Pokémon komt zal deze schrikken en vluchten.

Klik/tap voor groter.

Update voor Pokémon GO komt deze week

Het vangen van een Pokémon vereist dus een andere aanpak. Je moet veel meer naar het monster toe sneaken en een meter geeft aan of de Pokémon op het punt staat voor je te vluchten. Als het wel goed lukt, krijg je een bonus. Als ‘Expert Handler’ krijg je meer XP en stardust. Niantic noemt de modus die ARKit gebruikt “AR+” en hij moet bij de volgende update van de app beschikbaar zijn. Die wordt nog deze week verwacht. Een indicator rechtsboven geeft aan of je ARKit gebruikt.

ARKit werkt op iedere iPhone vanaf de 6s, dus ook de iPhone SE. De iPad 5e generatie en iPad Pro kunnen Apple’s framework voor Augmented Reality ook gebruiken. ARKit wordt steeds populairder, zelfs speelgoedmaker Lego is aan boord met een app die je bouwsels verrijkt (Zie → Lego AR Studio: mix virtuele en echte bouwsels met ARKit)

Reageer op artikel:
ARKit brengt Pokémon GO echt tot leven
Sluiten