Apple steunt Wereld Aids Dag met RED-producten en apps

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Het is Wereld Aids Dag en allerlei organisaties zetten zich vandaag extra in voor de wereldwijde strijd tegen aids. Ook Apple draagt in samenwerking met het RED-wereldfonds zijn steentje bij en komt met een boel RED-producten en apps.

Zoals altijd wordt bij aankoop van RED-producten een deel van de winst gedoneerd aan het wereldfonds. Daarnaast zijn er speciale acties in apps en wordt Apple Pay voor het eerst gebruikt voor donaties.

Koop RED, geef hoop

Hier is een selectie van de RED-producten die in de Online Apple Store te koop zijn. Bij ieder verkocht product levert Apple een bijdrage aan het wereldfonds voor de strijd tegen aids.

RED iPhone X

beats solo 3 wireless red

Acties in apps

Ook in de App Store zijn diverse acties te vinden die bijdragen aan de strijd tegen aids. Van 1 tot en met 8 december doneert ontwikkelaar King alle opbrengsten van de RED-items in Candy Crush-games. Op 2 december zal¬†Twitch- app de “(Coke) RED Game-a-Thon” houden.¬†De supersterren van het platform gaan samen met fans het gevecht aan in de Arena of Valor¬†en halen donaties voor het wereldfonds op.

red apps 2017
Klik/tap voor groter.

Apple Pay en record

Dit jaar is er voor het eerst een actie met Apple Pay. Om de collectieve kracht van Apple’s klanten in te zetten, krijgen niet alleen meer dan 400 Apple-winkels een rood logo, iedere¬†Apple Pay-transactie in de (online) Apple Store is goed voor een donatie van 1 dollar aan het wereldfonds. Deze actie loopt tot en met 7 december.

Apple werkt al sinds 2006 samen met RED en heeft wereldwijd meer dan 37 miljoen mensen met hiv kunnen helpen. Op deze Wereld Aids Dag zegt Apple een recordjaar te vieren. Er is dit jaar al meer dan 30 miljoen dollar opgehaald voor de strijd tegen aids. De afgelopen elf jaar hebben Apple-klanten het equivalent van 475 miljoen dagen aan levensreddende medicijnen opgehaald.

Apple Store Parijs RED 2017
De aftrap van de RED-campagne was dit jaar in Parijs – Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Clouren

  Jammer, geen AirPods RED!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nu nog afspreken dat ze alle producten bij één kleurcode rood houden. Dankjewel.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Persoonlijk vind ik de meest recente rode kleur het mooist. Ik heb de Apple Leather Case Red for iPhone 7/8 en deze past perfect bij m’n matzwarte iPhone 7.

 • Profielfoto
  html-junky

  30 miljoen opgehaald dit jaar, dat is een mooi bedrag!

 • Profielfoto
  Ricko

  Als publiciteitsstunt vinden ze het uiteraard ok. Ondertussen wel belastingen ontwijken om zo niets bij te moeten dragen aan sociale zekerheid (Panama papers enz.).

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ben blij met m’n iPhone 7 Plus 256GB RED