Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 1 december 2017

Apple steunt Wereld Aids Dag met RED-producten en apps

Het is Wereld Aids Dag en allerlei organisaties zetten zich vandaag extra in voor de wereldwijde strijd tegen aids. Ook Apple draagt in samenwerking met het RED-wereldfonds zijn steentje bij en komt met een boel RED-producten en apps.

Zoals altijd wordt bij aankoop van RED-producten een deel van de winst gedoneerd aan het wereldfonds. Daarnaast zijn er speciale acties in apps en wordt Apple Pay voor het eerst gebruikt voor donaties.

Koop RED, geef hoop

Hier is een selectie van de RED-producten die in de Online Apple Store te koop zijn. Bij ieder verkocht product levert Apple een bijdrage aan het wereldfonds voor de strijd tegen aids.

Acties in apps

Ook in de App Store zijn diverse acties te vinden die bijdragen aan de strijd tegen aids. Van 1 tot en met 8 december doneert ontwikkelaar King alle opbrengsten van de RED-items in Candy Crush-games. Op 2 december zal Twitch- app de “(Coke) RED Game-a-Thon” houden. De supersterren van het platform gaan samen met fans het gevecht aan in de Arena of Valor en halen donaties voor het wereldfonds op.

Klik/tap voor groter.

Apple Pay en record

Dit jaar is er voor het eerst een actie met Apple Pay. Om de collectieve kracht van Apple’s klanten in te zetten, krijgen niet alleen meer dan 400 Apple-winkels een rood logo, iedere Apple Pay-transactie in de (online) Apple Store is goed voor een donatie van 1 dollar aan het wereldfonds. Deze actie loopt tot en met 7 december.

Apple werkt al sinds 2006 samen met RED en heeft wereldwijd meer dan 37 miljoen mensen met hiv kunnen helpen. Op deze Wereld Aids Dag zegt Apple een recordjaar te vieren. Er is dit jaar al meer dan 30 miljoen dollar opgehaald voor de strijd tegen aids. De afgelopen elf jaar hebben Apple-klanten het equivalent van 475 miljoen dagen aan levensreddende medicijnen opgehaald.

De aftrap van de RED-campagne was dit jaar in Parijs – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple steunt Wereld Aids Dag met RED-producten en apps
Sluiten