‘Apple Watch 4 kan hartfilmpjes maken’

10 reacties

De Apple Watch werd oorspronkelijk als mode-accessoire verkocht, maar sport en gezondheid spelen een steeds grotere rol. De volgende Apple Watch kan naar verluidt een gedetailleerd elektrocardiogram maken. In goed Nederlands: een hartfilmpje.

Apple’s wearable heeft al een hartslagmeter, maar een elektrocardiogram is veel nauwkeuriger. Er zou al een werkend prototype zijn en volgens Bloomberg komt deze functie naar de Apple Watch 4.

Getest voor Apple Watch 4

Bij het prototype dat momenteel getest wordt, moet een gebruiker het frame van de Apple Watch met twee vingers vastpakken. Vervolgens wordt een stroompje door de vingers naar de borst gestuurd om afwijkingen in het hart te detecteren. Of de definitieve versie ook zo gaat werken is onduidelijk. De Apple Watch 4 wordt in september van 2018 verwacht.

kardiaband apple watch
Klik/tap voor groter.

Medische certificering

Een Apple Watch die hartfilmpjes kan maken is een volwaardig medisch product. Dat wil zeggen dat het slimme horloge certificering door de Amerikaanse Food and Drug Administration moet ondergaan. Dat zorgt normaal voor een enorme vertraging, maar niet voor Apple. De FDA heeft namelijk een nieuw pre-certificeringsprogramma dat het goedkeuringsproces aanzienlijk versnelt. Er zijn slechts negen bedrijven tot dit programma toegelaten en Apple maakt er deel van uit.

Een elektrocardiogram met de Apple Watch maken is nu al mogelijk, maar wel met een apart bandje. Het bedrijf AliveCor heeft met de Kardia Band een medisch goedgekeurd accessoire gemaakt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar zou het geen reden hebben dat wanneer je naar de huisarts gaat met hartklachten dat hij/zij je een kastje meegeeft waar je mee moet slapen? Volgens mij doen de meeste hartkwalen zich juist voor wanneer het hart in ruststand is, dus tijdens je slaap. Zolang een Apple Watch niet twee dagen mee kan gaan op een batterij heb je daar dus niet zo heel veel aan.

  – Cardioloog Shmoo ?

 • Profielfoto
  Brainy

  Ik dacht dat jou specialisme gynaecologie was?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat doe ik na de tijd. #beunhaas

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Lekker belangrijk

 • Profielfoto
  Dobbel

  Vervolgens wordt een stroompje door de vingers naar de borst gestuurd om afwijkingen in het hart te detecteren.

  Zo’n hekel kan Apple toch niet aan ons hebben……….

 • Profielfoto
  ArMac

  De Apple watch hoeft maar 1 uitbreiding te krijgen. De batterij die langer meegaat. Zolang die batterij zo crap is blijf ik twijfelen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is natuurlijk BS want voor de doeleindes die de Apple Watch nu heeft is er helemaal niemand die klaagt over de batterij.

  Ik heb zo’n ding vanaf het eerste uur en aan het einde van de dag heb ik nog steeds ergens tussen de 40% – 60% batterij over. Afhankelijk van wat ik allemaal doe op een dag en of ik ga hardlopen of niet.

  Het device is op dit moment gewoon gemaakt om elke avond op de lader te leggen wanneer je in bed stapt en hem weer om te doen als je opstaat. Het ding is niet gemaakt om mee te slapen of wat dan ook.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Ik heb hem wel ’s nachts om, zodat ik kan zien wat mijn hartslag ’s nachts geweest is en ik kan redelijk zien hoe ik geslapen heb. Natuurlijk weet je dat zelf ook wel, maar na een paar weken niet meer. Ik ben hartpatiënt en heb onlangs last gehad van een hartritmestoornis en dat was te zien in de gegevens die door mijn horloge waren vastgelegd. Ik kon precies zien hoe laat ’s nachts het begonnen was. In het verleden moest je met een kastje rondlopen, nu kan het eerdaags met een horloge. Dankzij dat soort ontwikkelingen kunnen dokters bijv. gerichter behandelen en medicijnen voorschrijven.

  In de ochtend, voor ik naar mijn werk ga, leg ik het horloge op de lader en na ong. 50 minuten is ie opgeladen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Kijk en dan komen we ergens.. Wat je daar noemt is allemaal heel belangrijk maar dan mist dit ding als ‘horloge’ compleet zijn doel want nu ben je er iets anders mee aan het doen dan waar hij voor ontworpen is.

  Voor mijn gevoel had Apple er veel beter (na het eerste jaar) een Apple Health of Apple Life van kunnen maken. Een bandje dat je om je pols of enkel kunt dragen en verder geen interactie mee hebt. Het meet van alles en stuurt dat doet naar de Gezondheid app waar je al je data kunt inzien.

  Veel meer iets dat gewoon dingen doet op de achtergrond en waar je minder omkijken naar hebt.

 • Profielfoto
  Hugaer

  @Shmoo die match doet nog veel meer. Ik heb nu al 500 dagen de gevraagde inspanningen gedaan. Ik gebruik hem ook om de weg te wijzen. Muziek af te spelen met de AirDrops. Als afstandsbediening om foto’s te nemen met de iPhone. Enz.