Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 december 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Watch 4 kan hartfilmpjes maken’

De Apple Watch werd oorspronkelijk als mode-accessoire verkocht, maar sport en gezondheid spelen een steeds grotere rol. De volgende Apple Watch kan naar verluidt een gedetailleerd elektrocardiogram maken. In goed Nederlands: een hartfilmpje.

Apple’s wearable heeft al een hartslagmeter, maar een elektrocardiogram is veel nauwkeuriger. Er zou al een werkend prototype zijn en volgens Bloomberg komt deze functie naar de Apple Watch 4.

Getest voor Apple Watch 4

Bij het prototype dat momenteel getest wordt, moet een gebruiker het frame van de Apple Watch met twee vingers vastpakken. Vervolgens wordt een stroompje door de vingers naar de borst gestuurd om afwijkingen in het hart te detecteren. Of de definitieve versie ook zo gaat werken is onduidelijk. De Apple Watch 4 wordt in september van 2018 verwacht.

Klik/tap voor groter.

Medische certificering

Een Apple Watch die hartfilmpjes kan maken is een volwaardig medisch product. Dat wil zeggen dat het slimme horloge certificering door de Amerikaanse Food and Drug Administration moet ondergaan. Dat zorgt normaal voor een enorme vertraging, maar niet voor Apple. De FDA heeft namelijk een nieuw pre-certificeringsprogramma dat het goedkeuringsproces aanzienlijk versnelt. Er zijn slechts negen bedrijven tot dit programma toegelaten en Apple maakt er deel van uit.

Een elektrocardiogram met de Apple Watch maken is nu al mogelijk, maar wel met een apart bandje. Het bedrijf AliveCor heeft met de Kardia Band een medisch goedgekeurd accessoire gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple Watch 4 kan hartfilmpjes maken’
Sluiten