Apple werkt met producent Star Trek aan nieuwe serie

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Apple wil in 2018 een eigen streaming­dienst lanceren en is druk met het produceren van eigen series. Daar worden grote namen voor gestikt, zoals Steven Spielberg en de schrijver van House of Cards. Nu is er een derde talentvolle producent aan boord.

Het gaat om Ronald D. Moore, bekend als product van Star Trek en bedenker van Battlestar Galactica. Hij gaat een sciencefiction-serie maken die zich afspeelt in een wereld waar de ruimtewedloop nooit is gestopt.

Sciencefiction van de bovenste plank ?

Moore is een gevestigde naam in de wereld van sciencefiction. Het is dan ook niet vreemd dat Apple volgens entertainmentsite Deadline meteen twee seizoenen heeft besteld. Details over de serie zijn nog schaars, maar het lijkt erop dat de serie zich in de ruimte gaat afspelen. Kunnen we ons opmaken voor een moderne variant op Star Trek? Daar kan Apple ongetwijfeld abonnees mee scoren.

Ronald D. More in 2015 (foto: Outlander Online) – Klik/tap voor groter.

‘Apple Video’ live in 2018

De Netflix-concurrent die Apple wil lanceren gaat naar verluidt in 2018 live. Gezien de productie van series nog maar net begonnen is en er nog deals worden gemaakt, kun je op eind 2018 rekenen. Apple heeft nu drie eigen series in productie. Allereerst is er een kruising tussen sciencefiction en horror van Steven Spielberg. Daarnaast wordt gewerkt aan een serie die een kijkje geeft in de hectische wereld van dagelijkse ochtendshows op de Amerikaanse televisie. Deze serie wordt gemaakt door Jay Carson, een van de schrijvers van House of Cards. Tot slot komt er een serie over de ruimte.

Apple is niet het enige bedrijf dat volgend jaar een eigen streamingdienst wil opzetten. Disney is ook druk bezig met zijn eigen streamingdienst en heeft een grote aankoop gedaan waardoor het bedrijf een content-gigant wordt. (Zie → Disney shopt voor eigen streamingdienst: 21st Century Fox overgenomen)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Er is toch al een moderne variant van Star Trek? Dat heet Star Trek en staat op Netflix.

 • Profielfoto
  TANE

  Inderdaad erg vreemd. Dacht dat Netflix rechten had gekocht. Wel jammer dat er steeds meer series en films exclusief gaan worden. Van mij mag EU ingrijpen elke online serie/film moet bij elke partij te bekijken zijn.

 • Profielfoto
  donut

  Ik verwacht van Apple een soort EO veilige content;
  nee nog veel veiliger dan de EO…

  Raciaal correct, licht christelijk znder al te veel nadruk op geloof; niet te veel bloed, niet teveel geweld, geen scheldworden en geen bloot.
  Want ze willen IEDEREEN aan zich binden…

  dus tekenfilmpjes voor de kinderen, natuurfilms, Starwar-achtige puberale avonturen science fiction…
  GAAAAAP

 • Profielfoto
  Leander

  Apple is wel gaap idd