‘Apple brengt in 2018 nieuwe AirPods uit’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De AirPods zijn nu iets meer dan een jaar te koop en Apple werkt aan een nieuwe versie. Volgens de doorgaans betrouwbare analist die goede bronnen binnen Apple’s leveranciers heeft, moeten de ‘AirPods 2’ in de tweede helft van het nieuwe jaar uitkomen.

Helaas is er weinig bekend over de verbeteringen die de volgende generatie AirPods brengt. Volgens Kuo gebruikt Apple kleinere onderdelen, waardoor wellicht plaats is voor een grotere accu.

Accu en bedieningsmogelijkheden

In de kleine draadloze oortjes is natuurlijk weinig ruimte voor een accu. Daarom gaan de AirPods momenteel ongeveer vijf uur op één acculading mee. Gelukkig levert Apple een case mee die de AirPods oplaadt en zit je niet snel zonder accu. Toch zou een beetje meer accuduur welkom zijn. Mogelijk breidt Apple de bedieningsmogelijkheden ook uit, want momenteel kan alleen op de oortjes getikt worden. Gelukkig is het sinds iOS 11 wel mogelijk om een andere actie aan tikken op je linker of rechter AirPod te koppelen.

Apple AirPower 16x9
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Apple Inc.

Voordat de nieuwe AirPods op de markt komen, brengt Apple begin 2018 eerst nog een nieuwe case uit. Deze stelt je in staat om je AirPods draadloos op te laden en wordt compatibel met de alles-in-een-lader die Apple uit gaan brengen. De laadmat genaamd ‘AirPower’ kan de iPhone 8/X, AirPods en Apple Watch tegelijk laden.

Productie nog steeds lastig

Hoewel de draadloze oortjes al sinds december 2016 te koop zijn, verloopt de levering nog steeds moeilijk. Op moment van schrijven zijn de draadloze oortjes uitverkocht en worden bestellingen over twee weken geleverd. Volgens Kuo komt dat omdat het flexibele circuit waarmee alle onderdelen van binnen verbonden zijn moeilijk te produceren is.

Dat houdt Apple echter niet tegen om aan de volgende generatie AirPods te werken. Wij verwachten de nieuwe draadloze oortjes in september van 2018, samen met niet twee maar drie nieuwe iPhones. (Zie → ‘iPhone X krijgt in 2018 grotere broer’)

AirPods binnenkant 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  na jaar ontwikkelen ben ik ook tot tot iets gekomen:

  Ontwikkeling voor mijn portemonnee

 • Profielfoto
  Melle

  Ik heb er sinds vorige week – en lang geleden dat ik zulk een waaw factor heb gehad van een Apple product. Zelf mijn iPhone X komt niet in de buurt…

 • Profielfoto
  wbreeman

  Volop bij Media Markt te koop uit voorraad

 • Profielfoto
  dakdekker

  @MEEUW
  Ik weet niet van welk jaar dat jij bent? Maar ik heb in de jaren 80 nog de walkman meegemaakt met de super bijhorende koptelefoons van Sony. Als je deze vergelijkt met wat Apple hier ten toon spreid, dan is dit echt een step vergelijken met een Pinarello DOGMA F10 http://www.pinarello.com/en .
  Als je ziet welke technologie er in de AirPods zit en met welke kwaliteit deze zijn afgewerkt dan zijn deze in mijn ogen belachelijk goedkoop. Ik denk zelfs dat moest je in de mogelijkheid zijn om er 1 te produceren, je met een normaal uurloon niet eens aan toekomt aan deze prijs te raken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog even afwachten dus. Volgende generatie zal wel 129,- gaan kosten.

  Jammer dat het eerste event pas in maart is. Dat lijkt nog een eeuwigheid wanneer je een aantal spulletjes op je vizier hebt.

 • Profielfoto
  Mike Vos

  Op dit moment mis ik eigenlijk de functie om het volume te veranderen.
  Een beter batterij is wat mij betref niet nodig, een keer gehad dat ze leeg waren tijdens een vlucht.
  Heb ze toen 10 minuten in de case gestopt waarna ik gewoon weer lekker verder kon luisteren.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @Mike Vos: inderdaad, zelfde hier. Volumeregeling zou handig zijn, maar niet echt een must.
  Dingen zijn bijna perfect, ze zijn wel heel erg op zijn Apples qua gebruikers gemak, design, en kwaliteit.

 • Profielfoto
  Neowip

  Enige wat ik beter zou willen zien is sneller schakelen van Mac naar iPhone en weer terug. Dat hapert soms en soms onbetrouwbaar. Verder top

 • Profielfoto
  Melle

  Inderdaad – volume regeling ontbreekt echt – en ze zouden dit software matig kunnen fixen, dat gedoe met dat dubbelrollen (werkt wel, maar niet vlot, fail save of smooth genoeg) liever zoiets als bij Sonos… met een mini multitouch zone – daar kennen ze toch alles van…

 • Profielfoto
  Melle

  Ahja – en ik vind ze hun huidige prijs dus ook meer dan waard – anders had ik ze niet gekocht natuurlijk. Alhoewel iPhone X heb ik ook gekocht en die is toch net wat te duur voor wat het is. 949 euro voor 128 GB en 1049 voor 256 en 1199 voor 512GB – dat vind ik de juist prijs. Een 64GB versie hadden ze niet mogen maken. Dat is eigenlijk geen relevante optie. En als extraatje hadden ze bij aankoop van iPhone X minstens snellader in zwarte kabel moeten bijleveren. Maar goed – ze verkopen er toch meer dan ze kunnen maken – en de prijs verlagen kan later ook nog.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ahja – en ik vind ze hun huidige prijs dus ook meer dan waard – anders had ik ze niet gekocht natuurlijk. Alhoewel iPhone X heb ik ook gekocht en die is toch net wat te duur voor wat het is. 949 euro voor 128 GB en 1049 voor 256 en 1199 voor 512GB – dat vind ik de juist prijs. Een 64GB versie hadden ze niet mogen maken. Dat is eigenlijk geen relevante optie. En als extraatje hadden ze bij aankoop van iPhone X minstens snellader in zwarte kabel moeten bijleveren. Maar goed – ze verkopen er toch meer dan ze kunnen maken – en de prijs verlagen kan later ook nog.

  Ben het hier nu eens volledig mee eens si! Alleen niet zeker waarom een zwarte kabel? Heb je de zwarte iPhone X gekocht dan? Ik heb de silver iPhone X gekocht. €1329 (256GB), is idd gewoon erg duur, prijs van een macbook al.Je krijgt er echt wel een premium device voor terug (vindt ik persoonlijk). Het voelt echt goed en degelijk aan, echt kwaliteit!

  €1199 voor 512GB zou super zijn maar is gewoon hardop dromen (op dit moment toch). Ik denk dat de huidige €1329 voor 512GB eerder zal blijven of zelfs hoger liggen. Een 512GB model dacht ik echt wel dit jaar te zien om eerlijk te zijn. Dus ik verwacht het volgend jaar sowieso, maar we zien wel wat Apple doet. 64GB moet er inderdaad gewoon uit. 128GB als start zou super zijn, maar ik denk dat Apple de instap 64GB zal houden om de “lagere” prijs te handhaven en de consumenten toch de neiging te laten hebben om voor een hoger volume te kiezen…