Amazon Echo nu ook in Benelux te koop

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Hey Alexa, welkom in de Benelux! De Amazon Echo is nu officieel in Nederland en België verkrijgbaar. Je kunt de slimme speaker van Amazon bestellen via de Duitse website en hij werkt met Nederlandse en Belgische instellingen, maar spreekt alleen Engels.

Het gaat om de zogenoemde International Version van de slimme speaker. Nederlanders en Belgen kunnen nu de gewone Echo (€ 99,99), de kleine Echo Dot (€ 59,99) of Echo Plus (€ 149,99) bestellen.

Internationale versie met beperkingen

De internationale versie wordt met een Europese stekker geleerd, maar ondersteunt niet alle functies die Amerikaanse consumenten kunnen gebruiken. Zo is het niet mogelijk om producten te kopen of verkeers­informatie en nieuws op te vragen. Bovendien worden Spotify en Audible niet ondersteund. Het weerbericht werkt wel en er is ook toegang tot de goedgevulde bibliotheek met skills voor de Echo. Hiermee kun je externe diensten activeren en met slimme apparaten koppelen.

Amazon Echo wood 16x9
Klik/tap voor groter.

Amazon bracht zijn eerste slimme speaker in 2014 uit. Daardoor heeft de shoppingreus een voorsprong op Apple, dat de HomePod pas in 2018 uitbrengt. Er zijn daarom al talloze integraties (skills) voor de Echo, terwijl de HomePod met beperkte app-ondersteuning start. Voor consumenten die vooral Apple-producten en diensten gebruiken, is de Echo niet echt geschikt. Zo is er geen ondersteuning voor Apple Music, HomeKit of iMessage.

Steeds meer diensten in Benelux beschikbaar

Amazon lijkt zijn pijlen steeds meer op de Benelux gericht te hebben. Zo biedt de shoppinggigant tegenwoordig iDEAL aan en is er een Nederlandse webshop die via http://www.amazon.de/nederlands te bezoeken is. Daarnaast is Amazon Prime, dat recht geeft op gratis bezorging en een eigen videotheek met series sinds kort in Nederland beschikbaar. Tot slot biedt Amazon een eigen muziekdienst aan die je voor € 3,99 per maand onbeperkt muziek op de Echo-speaker laat streamen.

amazon prime video
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  plonserd

  Ik heb sinds een paar maand de Echo dot in de woonkamer, maar ga er ook nog twee aanschaffen voor in de slaapkamer en in de badkamer. Erg handig om via Tunein naar de radio te luisteren, Spotify, de Hue lampen aan te zetten of van scene te verwanderen.

 • Profielfoto
  plonserd

  Gebrek aan Spotify wordt wel een gemis. Vraag me af of het software/locatiegebaseerd is, en wat voor invloed dat gaat hebben op de Echo Dot die ik al heb.. Indien wel wordt het tijd voor een agoogle home

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  2x zo duur als in de vs

 • Profielfoto
  sportlaan34

  Spotify werkt bij mij prima op de echo dot.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple mag wel opschieten… straks is iedereen al weer klaar met het idee dat ze een slimme speaker nodig hebben.