YouTube komt met eigen variant op Stories

0 reacties

Na Snapchat, Instagram, Facebook, Messenger en WhatsApp komen Stories ook naar YouTube. Google’s videodienst heeft een eigen variant op het populaire formaat dat korte foto’s en video’s als een slideshow na elkaar afspeelt.

YouTube Reels, zoals de functie gaat heten, werkt net als Snapchat en Instagram met korte video’s en foto’s. Ze kunnen ook opgeleukt worden met tekst, filters en stickers, maar verdwijnen niet automatisch na 24 uur.

Verschil YouTube en Snapchat/Instagram

De korte verhalen worden vaak uit de losse hand gefilmd. Volgens YouTube leuk voor een kijkje achter de schermen of kleine en spontane gebeurtenissen. Gebruikers kunnen meerdere Reels maken en die ook voor altijd bewaren. Bij Snapchat en Instagram volgen alle Stories juist achter elkaar en verdwijnen ze na 24 uur onherroepelijk.

youtube stories reels 001
Klik/tap voor groter.

Het gaat vooralsnog om een test met een beperkt aantal grote kanalen. De Reels komen ook niet meteen op de voorpagina van de videodienst te staan, maar zijn alleen via de profielpagina van een gebruiker te bekijken. Google’s videodienst begint dus rustig aan en dat is geen overbodige luxe, want Facebook heeft ook ondervonden dat het klakkeloos implementeren van Stores niet altijd voor succes zorgt. (Zie ook → Facebook schrapt Stories in Messenger)

Reacties

0 reacties