YouTube pakt accugebruik iOS-app aan

Raymon op 13 november 2017 7 reacties Laatste door jassie

Er zijn de laatste tijd veel klachten over de YouTube-app voor iPhone en iPad. Gebruikers melden op onder andere ons forum extreem hoog accugebruik en abnormale temperatuurstijgingen tijdens het kijken van een video op Google’s dienst.

Het probleem doet zich zowel onder iOS 10 als iOS 11 voor en komt door een bug in de YouTube-app. Het kijken van 10 tot 15 minuten video kost soms wel 20 procent accu. Zowel op de voor- als achtergrond.

Oplossing in de maak

Een aantal gebruikers heeft het probleem op kunnen lossen door de app te verwijderen en opnieuw te installeren, maar dat werkt niet altijd. Er is gelukkig ook goed nieuws. De videodienst zegt op Twitter aan een oplossing te werken. Het is nog niet bekend wanneer die beschikbaar is, maar hoe eerder hoe beter.

youtube battery 001

Screenshots via: PiunikaWeb.pl – Klik/tap voor groter.

Gebruik mobiele website als alternatief

Als je last hebt van overmatig accugebruik van de YouTube-app kun je de videodienst altijd in je browser gebruiken. Het is raadzaam om de YouTube-app tijdelijk geheel verwijderen. Links naar video’s op websites en in andere apps zullen anders in de app blijven openen. De mobiele site biedt praktisch alle functies van de app, behalve het handmatig selecteren van resolutie. Video uploaden is ook mogelijk, al wordt je dan naar de desktop-site gestuurd.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

7 reacties

Profielfoto

Rickje op 13 november 2017

Oh, nergens last van, maarja, automatische updates staan hier dan ook uit.;-)

Profielfoto

DaveFlash op 13 november 2017

Op iOS 9.3.3 op iPhone 6 zelfde probleem, YouTube trekt de accu leeg. Zelf als de app op de achtergrond nog open staat en ik geen video afspeel.

Profielfoto

Hydræ op 13 november 2017

Check ook de kinderlijke taal die bij updates staat: “We hebben alles afgestoft en opgeruimd om alle bugs weg te jagen.”

Kennelijk zijn de aapjes bij YouTube er nog een paar vergeten.

Profielfoto

Shmoo op 13 november 2017

Raymon heeft altijd z’n telefoon standaard op batterijbesparingsstand (geel) staan.

Profielfoto

Yosemite op 14 november 2017

Geloof niet dat ik hier last van heb. Als ik bij batterijverbruik kijk zie ik dat YouTube in de afgelopen 7 dagen 3,3 uur op scherm en 56 minuten op achtergrond heeft gedraaid en 18% accu heeft verbruikt.

Profielfoto

SvS op 14 november 2017

Ik heb geen YT en Facebook apps.
Dat is ook optie; gewoon weggooien en in safari kijken.

Profielfoto

jassie op 14 november 2017

Shmoo 12 uur geleden
Raymon heeft altijd z’n telefoon standaard op batterijbesparingsstand (geel) staan.

Geloof niet dat Raymond AT&T als provider zal hebben in Nederland.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?