YouTube pakt accugebruik iOS-app aan

7 reacties

Er zijn de laatste tijd veel klachten over de YouTube-app voor iPhone en iPad. Gebruikers melden op onder andere ons forum extreem hoog accugebruik en abnormale temperatuurstijgingen tijdens het kijken van een video op Google’s dienst.

Het probleem doet zich zowel onder iOS 10 als iOS 11 voor en komt door een bug in de YouTube-app. Het kijken van 10 tot 15 minuten video kost soms wel 20 procent accu. Zowel op de voor- als achtergrond.

Oplossing in de maak

Een aantal gebruikers heeft het probleem op kunnen lossen door de app te verwijderen en opnieuw te installeren, maar dat werkt niet altijd. Er is gelukkig ook goed nieuws. De videodienst zegt op Twitter aan een oplossing te werken. Het is nog niet bekend wanneer die beschikbaar is, maar hoe eerder hoe beter.

youtube battery 001
Screenshots via: PiunikaWeb.pl – Klik/tap voor groter.

Gebruik mobiele website als alternatief

Als je last hebt van overmatig accugebruik van de YouTube-app kun je de videodienst altijd in je browser gebruiken. Het is raadzaam om de YouTube-app tijdelijk geheel verwijderen. Links naar video’s op websites en in andere apps zullen anders in de app blijven openen. De mobiele site biedt praktisch alle functies van de app, behalve het handmatig selecteren van resolutie. Video uploaden is ook mogelijk, al wordt je dan naar de desktop-site gestuurd.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Oh, nergens last van, maarja, automatische updates staan hier dan ook uit.;-)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Op iOS 9.3.3 op iPhone 6 zelfde probleem, YouTube trekt de accu leeg. Zelf als de app op de achtergrond nog open staat en ik geen video afspeel.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Check ook de kinderlijke taal die bij updates staat: “We hebben alles afgestoft en opgeruimd om alle bugs weg te jagen.”

  Kennelijk zijn de aapjes bij YouTube er nog een paar vergeten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Raymon heeft altijd z’n telefoon standaard op batterijbesparingsstand (geel) staan.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Geloof niet dat ik hier last van heb. Als ik bij batterijverbruik kijk zie ik dat YouTube in de afgelopen 7 dagen 3,3 uur op scherm en 56 minuten op achtergrond heeft gedraaid en 18% accu heeft verbruikt.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik heb geen YT en Facebook apps.
  Dat is ook optie; gewoon weggooien en in safari kijken.

 • Profielfoto
  jassie

  Shmoo 12 uur geleden
  Raymon heeft altijd z’n telefoon standaard op batterijbesparingsstand (geel) staan.

  Geloof niet dat Raymond AT&T als provider zal hebben in Nederland.