‘WhatsApp werkt aan eigen iPad-app’

10 reacties

WhatsApp is op talloze platforms beschikbaar, van iPhone tot Windows PC, maar een tablet-app ontbreekt. Daar kan weleens snel verandering in komen nu duidelijk is dat aan een iPad-versie van de populaire chat-app gewerkt wordt.

Dat ontdekte het blog WABetaInfo, dat is gespecialiseerd in de Messenger-app. Een nieuwe versie van WhatsApp voor Mac bevat al iconen voor de iPad-versie. De label “Tablet iOS” laat niets aan de verbeelding over.

Geen standalone-app

Na deze ontdekking was WhatsApp er als de kippen bij om nieuwe versie uit te brengen die de iPad-iconen niet meer bevat. Het is echter duidelijk dat er aan een iPad-app gewerkt wordt. De tablet-versie vormt waarschijnlijk een uitbreiding op de iOS- en Android-app en is geen standalone app met een eigen telefoonnummer.

whatsapp tablet ios
Klik/tap voor groter.

Onofficieel al mogelijk

WhatsApp is momenteel al op een aantal onofficiële manieren op de iPad te gebruiken. De makkelijkste manier is om in Safari naar web.whatsapp.com te surfen, op het deel-icoon bovenaan te tappen en te kiezen voor Vraag om desktopsite. Je krijgt dan de vertrouwde webversie op je iPad.

Er zijn ook een aantal onofficiële apps (1, 2) die de webversie van de chatdienst in een eigen app verpakken. Vaak worden er kleine toevoegingen aan de lay-out gedaan, maar is de functionaliteit identiek. Die externe apps zijn overbodig wanneer de chatdienst met een eigen iPad-app komt.

WhatsApp iPad 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Reinier J

  t zou tijd worden

 • Profielfoto
  maconly

  Lekker vlot van sukkelberg, telegram loopt jaren voor.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  En waar blijft de osx app?

 • Profielfoto
  VraagjeMacP

  @lordfothefatbush

  Die is er allang!..

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog niemand het woordje privacy genoemd vandaag?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Telegram kan wel jaren voor lopen zolang een enkeling het gebruikt is het geen alternatief. Whatsapp domineert met een interieur product, net als MS met Windows ?

 • Profielfoto
  Bart119

  Mooi, niet dat ik een iPad heb, maar ik zie het nut van dergelijke app wel in.

  Telegram? Ik ken niemand die die app gebruikt. Al kende Whatsapp in België een vele tragere opmars als in Nederland.

 • Profielfoto
  KR1275

  Het verschilt erg per land. Ik woon deels in Azië en daar worden Line en Viber erg veel gebruikt. Meer dan Whatsapp. Line begon ooit met die stickers en ja… dat vinden ze in Azië leuk!

 • Profielfoto
  maconly

  Telegram kan wel jaren voor lopen zolang een enkeling het gebruikt is het geen alternatief. Whatsapp domineert met een interieur product, net als MS met Windows ?

  In mijn vriendenkring zijn er zat die telegram gebruiken.

  Werkt op alle platforms.

 • Profielfoto
  adb1973

  De keuze van de massa dicteert helaas dat we niet om Whatsapp heen kunnen als berichten app. (Ik denk nog wel eens aan VHS vs. Betamax vs. V2000)

  Terwijl Signal steeds beter wordt en zoveel veiliger en controleerbaarder is (want geheel open source) en geen business model heeft (privacy organisatie).

  Voorlopig hobbel ik gewoon mee met 4 berichten apps op mijn telefoon (berichten, WA, Signal, Telegram) maar belangrijke info gaat iig niet over WhatsApp.

  Maar goed… mooi dat mijn schoonmoeder dan ook kan gaan Appen op haar iPad