‘WhatsApp werkt aan eigen iPad-app’

Raymon op 13 november 2017 10 reacties Laatste door adb1973

WhatsApp is op talloze platforms beschikbaar, van iPhone tot Windows PC, maar een tablet-app ontbreekt. Daar kan weleens snel verandering in komen nu duidelijk is dat aan een iPad-versie van de populaire chat-app gewerkt wordt.

Dat ontdekte het blog WABetaInfo, dat is gespecialiseerd in de Messenger-app. Een nieuwe versie van WhatsApp voor Mac bevat al iconen voor de iPad-versie. De label “Tablet iOS” laat niets aan de verbeelding over.

Geen standalone-app

Na deze ontdekking was WhatsApp er als de kippen bij om nieuwe versie uit te brengen die de iPad-iconen niet meer bevat. Het is echter duidelijk dat er aan een iPad-app gewerkt wordt. De tablet-versie vormt waarschijnlijk een uitbreiding op de iOS- en Android-app en is geen standalone app met een eigen telefoonnummer.

whatsapp tablet ios

Klik/tap voor groter.

Onofficieel al mogelijk

WhatsApp is momenteel al op een aantal onofficiële manieren op de iPad te gebruiken. De makkelijkste manier is om in Safari naar web.whatsapp.com te surfen, op het deel-icoon bovenaan te tappen en te kiezen voor Vraag om desktopsite. Je krijgt dan de vertrouwde webversie op je iPad.

Er zijn ook een aantal onofficiële apps (1, 2) die de webversie van de chatdienst in een eigen app verpakken. Vaak worden er kleine toevoegingen aan de lay-out gedaan, maar is de functionaliteit identiek. Die externe apps zijn overbodig wanneer de chatdienst met een eigen iPad-app komt.

WhatsApp iPad 001

Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

10 reacties

Profielfoto

Reinier J op 13 november 2017

t zou tijd worden

Profielfoto

maconly op 13 november 2017

Lekker vlot van sukkelberg, telegram loopt jaren voor.

Profielfoto

lordoftheflatbush op 13 november 2017

En waar blijft de osx app?

Profielfoto

VraagjeMacP op 13 november 2017

@lordfothefatbush

Die is er allang!..

Profielfoto

Shmoo op 13 november 2017

Nog niemand het woordje privacy genoemd vandaag?

Profielfoto

Yosemite op 14 november 2017

Telegram kan wel jaren voor lopen zolang een enkeling het gebruikt is het geen alternatief. Whatsapp domineert met een interieur product, net als MS met Windows 😉

Profielfoto

Bart119 op 14 november 2017

Mooi, niet dat ik een iPad heb, maar ik zie het nut van dergelijke app wel in.

Telegram? Ik ken niemand die die app gebruikt. Al kende Whatsapp in België een vele tragere opmars als in Nederland.

Profielfoto

KR1275 op 14 november 2017

Het verschilt erg per land. Ik woon deels in Azië en daar worden Line en Viber erg veel gebruikt. Meer dan Whatsapp. Line begon ooit met die stickers en ja… dat vinden ze in Azië leuk!

Profielfoto

maconly op 14 november 2017

Telegram kan wel jaren voor lopen zolang een enkeling het gebruikt is het geen alternatief. Whatsapp domineert met een interieur product, net als MS met Windows 😉

In mijn vriendenkring zijn er zat die telegram gebruiken.

Werkt op alle platforms.

Profielfoto

adb1973 op 15 november 2017

De keuze van de massa dicteert helaas dat we niet om Whatsapp heen kunnen als berichten app. (Ik denk nog wel eens aan VHS vs. Betamax vs. V2000)

Terwijl Signal steeds beter wordt en zoveel veiliger en controleerbaarder is (want geheel open source) en geen business model heeft (privacy organisatie).

Voorlopig hobbel ik gewoon mee met 4 berichten apps op mijn telefoon (berichten, WA, Signal, Telegram) maar belangrijke info gaat iig niet over WhatsApp.

Maar goed… mooi dat mijn schoonmoeder dan ook kan gaan Appen op haar iPad

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?