Weekend poll: Hoe zorg jij voor wifi in huis?

50 reacties

Met steeds meer smartphones, tablets en laptops is wifi voor veel mensen een eerste levensbehoefte geworden. Apple was met de AirPort ooit voorloper, maar tegenwoordig levert iedere internetprovider wel een wifi-modem bij een abonnement.

Heb jij genoeg aan het wifi-modem van je provider, of gebruik je een andere oplossing? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

50 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  KPN router (appartement 1), Asus router (slaapkamers), Apple Time Capsule (appartement 2).

 • Profielfoto
  KoenWestendorp

  Veel water maar niet te veel en twee maal per jaar een beetje plantenvoeding

 • Profielfoto
  iCorsa

  Asus RT-AC66U (Woonkamer en 1e verdieping), Timecapsule 1st gen. icm Devolo DLAN (Zolder). Airport Express 1st gen icm Devolo DLAN (Tuin). De Express wordt volgend jaar vervangen door een simpele router met 5Ghz.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik heb 1 modem/router van Ziggo.
  Daarop aangesloten de UniFi AP AC LR voor wifi op de beganegrond incl tuin en de
  UniFi AP LR voor op zolder. Daarmee heb ik in en rondom huis een heel goed en snel werkend wifi netwerk op de 2.4 Ghz en 5 Ghz.

  Natuurlijk staat het standaard wifi signaal van Ziggo uit.

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  1 TP link ac5400
  Meerdere TP link managed netwerkswitches
  Routermodem V8 van KPN in z’n geheel verbrand en daar t as van op zee uitgestrooid. Wat een waardeloos ding was dat.
  Op de eerste verdieping al geen bereik meer.

 • Profielfoto
  Furbz

  Nighthawk! Super ding!

 • Profielfoto
  koen

  Beneden: kabelmodem -> AIrport Express
  Boven: Airport Express (1 gen) in brug modus.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  KPN FFTH > wifi modem/router – meterkast | TP-Link (Ziggo branded) bedraad > acces point 1e en 2e verdieping | Sitecom bedraad > wifi acces point – achterkamer & tuin. That’s all folks! ?

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Volgens mij bedoel je access points, Raymon. Geen routers. Ik gebruik al jaren geen routers meer die ook WiFi doen, maar gebruik aparte access points.

  Ik heb een setup van 3 Ubiquiti AC AP Pro’s (1 per verdieping), alledrie bekabeld aangesloten op een UniFi PoE switch die dus de stroom levert over de UTP-kabels. De router zelf is een EdgeRouter van Ubiquiti, die ik komende week ga vervangen door een UniFi Security Gateway Pro 4, ook van Ubiquiti. Dit alles staat in een 19” rack in de meterkast die ik zelf heb gemaakt.

  Elke kamer in het huis heeft twee UTP-poorten met PoE-support, aangesloten op een patchpaneel in dat 19” rack. Alles wat bekabeld kan, doe ik bekabeld.

  Vroeger gebruikte ik ook netwerkspul van Apple maar ik was erg ontevreden over de kwaliteit en mogelijkheden. Ik heb daarom nog wel een Time Capsule die alleen als Time Capsule dienst doet, samen met een Synology DiskStation. En tweemaal een AirPort Express, puur voor de AirPlay-functie. Alle WiFi-functies van het Apple-spul is uitgeschakeld.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Hier (ook) een UniFi systeem: 3x UniFi UAP-AC-Lite en 1x UniFi UAP-AC-LR. Dat gaat een stel Cisco switches in die zijn gekoppeld aan een EdgeRouter Pro, waar het glasvezeldraadje met een SFP adapater direct ingaat (en die met PPPoE verbindt). Werkt een stuk beter dan die achterlijke ExperiaBox die ik anders zou hebben…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Dat doet het modem van mijn provider KPN
  Op dit moment, heb ik aan dit modem genoeg omdat ik een drie kamer appartement heb gelijk vloers.
  Echter door de aanschaf van diverse Nest producten van Google moet ik misschien ooit eens denken aan een extra modem.

  Gr.

 • Profielfoto
  dirkalblas

  Modem van ziggo (router in brugmodus), router van Ubiquity (edgeMax Lite), een aantal Netgear gigabit switches en een Time Capsule, Airport extreme en een airport express zorgen voor de wifi dekking.

  Het enige wat nog wel eens faalt is het ziggo modem..

 • Profielfoto
  hokkie

  Nighthawk! Super ding!

  +1

 • Profielfoto
  plonserd

  Modem van de provider die prima voldoet, alleen heb ik in de woonkamer nog een goedkope TP-link repeater om op mijn terras nog verbinding te krijgen als het schuifraam dicht is.

 • Profielfoto
  patrickmaur3r

  Unifi Acces Points, werkt prima, prijs technisch interessant en flexibel om te plaatsen op gunstige plekken i.v.m. PoE:)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mijn modem van mijn provider in combinatie met een Apple Time capsule (die hoge witte toren). Zit ook nog eens 3TB in waar ik mijn back up van een back up heb staan:-)

 • Profielfoto
  vincej

  Wij hebben hier in ons appartement het modum van de provider, Fritzbox7590. Is voor de situatie waar ik in zit meer dan voldoende.
  Ik had eerst een router van Netgear die op zich zelf al een te groot bereik gaf, tja dat kan ook.

 • Profielfoto
  Infinitatus

  Apple Extreme router. Ik heb deze router al 5 jaar. Geweldig ding. Het is niet de nieuwste meer onder de AC routers, maar ongelofelijk stabiel met goede reikwijdte. Zoals velen hier wifi ISP router uitgezet en Apple extreme die serveert. Het ding werkt gewoon en altijd. Soms met 20-30 clienten erop gezeten. No problem. Je kunt dan wel een moderne fancy router hebben. Maar als je om de zoveel tijd eruit gekickt wordt, word je daar niet vrolijk van.

 • Profielfoto
  Joid

  Hier ook een AirPort Extreme, die verbonden is met de Horizon box van Ziggo. En dan heb ik op de 2e verdieping een AirPort Express.

  WiFi modem van welke provider dan ook was, is en zal altijd troep blijven.

 • Profielfoto
  vincej

  Zeker die Experiaboxen van KPN, Dan maar geen support meer omdat je hem hebt uitgeschakeld.

 • Profielfoto
  Dapaool

  Ziggo modem heb ik de WiFi uit staan. Beneden gebruik ik voor WiFi de Fritzbox 7490, de Fritz Repeater 1750e en boven de AirPort Time Capsule. Alles draait op zowel 2.4 GHz als 5 GHz en zijn via 1GB ethernet kabels met elkaar verbonden.

 • Profielfoto
  Frans

  FritzBox van xs4all. Super apparaat, beter dan de AirPort die ik ooit had.

 • Profielfoto
  madcat

  MicroTIk als router en twee airport extremes voor wifi (boven en beneden een) verder twee airport expressen om de het bereik uit te bereiden

 • Profielfoto
  Q-collective

  Modem bedraad verbonde met Airport Extreme op de begane vloer en die weer bedraad verbonden met de Airport Extreme op de eerste verdieping.

  Nooit meer problemen gehad met m’n wifi sinds ik deze setup heb:)

 • Profielfoto
  mark-a-mac

  Modem van Ziggo in brugmodus (met de NAT en DHCP ervan altijd gedoe gehad) en wat oudere TC (de laatste platte) als router. Erachter nog een enkele switch en twee Expressen als AP’s en Airplaypunten per verdieping. Er hangt redelijk wat aan, alarm, KAKU, NAS en een zespersoonshuishouden. Eigenlijk voldoet dit helemaal prima, alleen zou ik graag de distributed-functie van o.m. Ubiquity willen realiseren. Maar eigenlijk is het niet nodig.

 • Profielfoto
  NI3LS

  Wij hebben twee draadloze AP’s via jouwnieuwewifi.nl, na maandenlang gezeur in ons nieuwe huis. WiFi was een drama, kregen het niet goed. Nu alweer een jaar deze oplossing en werkt fantastisch. Het zijn de UniFi’s van Ubiquiti en werken feilloos. Ze monitoren je devices en wanneer ik van de ene naar de andere router hop, merk ik daar niks van. Echt super, zelfs ver buiten de woning nog dekking. En die jongens die het regelen zijn ook super, mocht er wat zijn dan zien ze dat op afstand en krijg ik direct een mailtje en lossen ze het op. De buren hebben het inmiddels ook en zijn net zo lyrisch, dus ik heb zo’n idee dat we wel een goede aankoop hebben gedaan. In elk geval geen gezeur van partner meer. Daarnaast nog twee AirPort Express voor AirPlay. Verder alle WiFi van Ziggo of AirPort Express uitgeschakeld. Werkt als een trein!

 • Profielfoto
  MacJelle

  Nu nog de meer dan waardeloze Experiabox V9 van tante Pos. Nog heel even en dan wordt mijn Drentse buitengebied-huis aangesloten op glasvezelFritzbox 5490

 • Profielfoto
  MacJelle

  Ik bedoelde: nog heel even en ik heb 1Gb glasvezel (omdat ik de aangeboden 10Gb nog niet nodig heb) en gebruik dan een Fritz!box 5490 glasvezelmodem/router met één of meerdere Unify AP’s. Back-ups van de 4 MB’s in ons huishouden gaan dan naar een lokale-cloudservice met mijn Synology in een beveiligde ruimte even verderop. KPN modem ga ik ritueel verbranden. Wat een k*tding is dat…

 • Profielfoto
  Martin67

  Ziggo modem. Router functie laten uitschakelen. Het signaal in huis regel ik zelf.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ziggo modem in brug met ASUS RT3200

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik had eerst KPN, na een verhuizing Ziggo. Al tien jaar doe ik met dezelfde Airport, dus toen we verhuisden, heb ik gewoon mijn netwerk meegenomen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Ik gebruik de wifi router van mijn provider ( ik moet wel als ik digitale tv wil gebruiken ) en een set TP-Link powerlines , die me ook van wifi voorzien.

 • Profielfoto
  hapipiko

  glasvezel > Modem>sitecomrouter van Telfort
  Sitecomrouter verbonden met printer en wifi voor het hele huis
  ook aan Sitecomrouter ethernetkabel van 40 meter naar externe werkplaats, waar ook Sitecomrouter hangt.
  prima.
  We hebben al 5 jaar glasvezel, en vooral de eerste twee jaar was dat erg storinggevoelig en viel vaak 2 keer per week uit.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Apple-rotzooi komt er bij mij thuis niet meer in

 • Profielfoto
  Geo77

  Nu volledig KPN. voorheen volledig Apple AirPort Extreme plus 2 x AirPort Express.

  Oude set ondersteunde geen WiFi AC. Alles met Apple vervangen zou ca €400-500 kosten. Nu eerst maar ‘geprobeerd’ met de KPN Experia V10 box met 3 extenders. Kosten in totaal €147,-. Resultaat is supersnel netwerk ruim voldoende voor mijn 500/500 glasvezel abbo over WiFi (2,4 en 5 GHz gescheiden) en performance via gigabit is onveranderd goed.

  Minpunten
  – instellen via AirPort app is handiger (als eenmaal staat dan staat het)
  – geen AirPlay ondersteuning (heb Apple tv en Sonos in huis dus tja)

  Al met al, dik geld bespaart en qua performance dik tevreden.

 • Profielfoto
  Pjotr

  4x nieuwe Airport extreme,
  Veel beton dus elke verdieping een
  Roaming access met UTP tussen de AP’s
  4000 Kbyte/sec via speedtest.nl

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Ik wil hier even kwijt, dat ik dit een super leuk en interessant topic vind. Leuk ook om te lezen hoe verschillend al onze setups zijn!

  Als ik moet/wil upgraden stap ik geheel over naar het merk Ubiquiti, man-o-man wat is dat super mooi spul en JA toegegeven, dat ik die GUI pure eye-candy vind!

  Cheers ?

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Ik heb een Netgear Nighthawk de beste router die ik heb
  ik heb die in 4 jaar tijd nooit hoeven resetten of storing gehad. hij staat in de woonkamer en heb door heel het huis bereik en natuurlijk buiten ook

 • Profielfoto
  Bart119

  Een telenet modem die in de kelder staat waar mijn kabel binnenkomt, deze voorziet de garage van wifi, en voor het woongedeelte van het huis een Acces point van Telenet.

 • Profielfoto
  TANE

  Elke combinatie gehad. Niks werkte optimaal. Nu: Ziggo in bridge mode Unifi aan achterkant. Heerlijk totaal geen problemen of wekelijkse herstarts meer.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Linksys EA9500 + 2 Linksys RE7000 extenders. Op zolder nog een AirPort express die via powerline is verbonden. Overal WiFi ??

 • Profielfoto
  HJP

  Op alle 3 verdiepingen een Ubiquiti UniFi AC-Pro, via netgear switches aangesloten en gemanaged met een cloud controller. Ontzettend veel beter dan de 3 Airports die ik daarvoor had.

 • Profielfoto
  McMeller

  Modem (zonder router, Caiway glasvezel), daarachter een AirPort Extreme als router. Alles met Ethernet zit via een patchpanel aangesloten en dat gaat via één switch naar de router. De basis is dus volledig bedraad en tweemaal AirPort Express zorgen voor extra wifi.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Na veel omzwerven met verschillende merken draai ik tegenwoordig met een Ubiquiti AMPLIFI HD messed network. Dit is absoluut een erg goed koop geweest, draait als een zonnetje

 • Profielfoto
  Soepie

  Cisco meraki

 • Profielfoto
  loranc

  Na veel ellende met repeaters… nu 3x bedrade ubiquity AP’s. Perfecte management software. Roaming doorheen het hele huis. Regelmatig updates, die automatisch ‘s-nachts worden uitgevoerd. Ontzettend stabiel. Veel extra enterprise functies in de software met uitgebreide statistieken. Ik wil niet anders meer. Alles voor €175,- + een unmanaged Netgear netwerk switch van €19,-

 • Profielfoto
  Portnull

  Goed topic om te volgen, want ik zit na een verhuizing met waardeloze WiFi via dezelfde routers als die ik voorheen had. Het signaal komt binnen in een standaard Ziggo-prul met 10cm bereik, en gaat via UTP naar een Sitecom AC1750 in de middelste kamer. De Sitecom gaf voorheen in zijn eentje makkelijk dekking in het hele huis, maar sinds de verhuizing is elk muurtje al een ondoordringbaar obstakel.

  We zijn waarschijnlijk al geholpen met een extra WiFi-router in huis, maar om nou in een vierkamerappartementje drie WiFi-routers te hebben blazen vind ik eerlijk gezegd wat overdreven. Ik sta dus open voor suggesties.;-)

 • Profielfoto
  Spinozo

  ik zou dan gewoon de ASUS AC5300 bestellen. ben je de komende 10 jaar van al dit soort gezeik af. En het is 1 apparaat;)

 • Profielfoto
  ronaldme

  Gewoon Ziggo modem – > Apple Time Machine

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  4 Apple routers in huis waarvan 3 in bridge mode. Ziggo contract 200mbits down en 40mbits up. Gemeten wifi snelheid: 198mbits down en 39 mbits up op begane grond en 85 / 24 op 2e etage. Ben hier zeer tevreden over.