Weekend poll: Had je een iDevice voordat je je eerste Mac kocht?

49 reacties

Apple-gebruikers hebben het vaak over het halo-effect. Als je eenmaal één Apple-apparaat koopt, volgen er meer omdat alles prima op elkaar aansluit. Lonkte de Mac naar jou nadat je een iOS-apparaat kocht, of wat het andersom? Stem in onze weekend poll!

Reacties

49 reacties
 • Profielfoto
  Franky Mac

  Mijn eerste Apple product was een 2e gen iPod Clasic. Maar de reden dat ik overstapte naar de Mac was omdat ik zoveel problemen had met mijn Windows PC. Nog geen spijt gehad.

 • Profielfoto
  mausje68

  Mijn eerste Apple product was een iPod Classic met clickwheel. Daarna kwam de iPhone 3G. Daarna kwam pas een iMac.

 • Profielfoto
  Oortjes

  Ik mis de optie: ik had al een Mac nog voordat er iDevices bestonden.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik begon met een 512K. En heb nu als werkmachine een maximale toegeruste iMac staan en een iPad Pro 10,5” voor onderweg. Mijn eerste iDevice was de eerste iPod. En die doet het nog steeds! Mijn oudste Mac die nog werkt is een SE30. Ik ben dan ook oud.

 • Profielfoto
  Maarten

  Mijn eerste idevice was een iPhone 3G. De swich van pc naar mac is het beste wat ik ooit gedaan heb, maar ik moet voor mijn studie wel Windows draaien

 • Profielfoto
  KR1275

  Mac ED 512 K… opstarten met 800k floppies en System 5… en tevreden!

 • Profielfoto
  Melle

  Eerste mac, was een iMac. De eerste 27” alu mac – heerlijke tijden, toen was er zoveel voorsprong op alle vlak van Macs tov. Pc – vandaag is hardware snelheid voor 95% van alle users al lang geen topic meer. Enkel pc of mac met SSD van nu of zelfs drie jaar geleden is per definitie snel genoeg voor 95% van alle computer taken.

  Nu zit het verschil hem enkel nog in het OS en ook samenwerking tussen apparaten – en mac doet dat wel goed (maar het kan veel beter) – maar Windows doet dat ook wel goed (maar het kan veel beter)

  Ik hoop dat 2018 – met nieuwe Apple display, nieuwe echt innovatieve mac pro, het bestaan van de iMac pro, Macs met face ID, het verder uitbouwen van iOS…. – dat we eindelijk nog eens ‘trots’ kunnen zijn op Apple.

  De iPhoneX alvast geen slecht begin.

 • Profielfoto
  macxa4

  Inderdaad, wat als je al sinds de jaren ’80 Mac-gebruiker bent…;!

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Ik had eerst een Early 2008 A1181 MacBook 4.1

 • Profielfoto
  Bart119

  Mijn eerste Apple toestel (wat is er mis met het woord toestel? Iedereen in NL spreekt tegenwoordig over device…) was een Mac Mini G4 in 2005.

  Aangezien de ondersteuning voor PPC snel achteruit ging is er vervolgens in 2007 een Wintel-laptop gekomen.

  Pas in 2012 kocht ik een iPod nano, en in 2016 een iPhone SE.

  En nu sinds september dit jaar staat er weer een Mac op mijn bureau.

  Apple is altijd al een merk geweest dat me blijft aanspreken, maar vaak ben ik door tekortkomingen dan weer overgestapt op Windows.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Heel erg letterlijk genomen,een iMac is toch ook een idevice?

 • Profielfoto
  Shmoo

  iDevices staat voor iOS devices niet voor iPhone, iPad en iPod.

  ^ Maar goed da weten natuurlijk alleen de echte kenners, niet friemelaren die er alleen maar bij zijn gekomen vanwege de mooi of cooliness.

 • Profielfoto
  Thijs.w

  Ik doe het met Windows, maar Mac is aantrekkelijk voor me. Had gewild dat MacOS werkte op mijn PC.

 • Profielfoto
  alvani

  Vanaf het moment dat ik de iPhone 3G had is de “ellende” begonnen.;-):smile:

 • Profielfoto
  reneo

  Ik mis de optie ‘ik kocht m’n eerste idevice en mac’ samen. Maar technisch gezien kocht ik eerst m’n iMac G4, daarna m’n iPod Classic 5GB. En dat allemaal omdat m’n Atari geen audio aan kon, alleen MIDI:-D

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik kocht in 2007 mijn iPod touch 1e generatie 32 bits. Ik kocht toentertijd een luidspreker setje van Logitech er bij met afstandsbediening.
  Ik was er erg blij mee. Dit voorjaar gaf mijn iPod de geest.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ontroerend en emotioneel verslagen verneem ik kennis van dit bericht.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Mac 512k ‘87

 • Profielfoto
  Ome Kor

  De nostalgie viert hier hoogtij in de reacties. Heel anders dan bij andere onderwerpen.;-)

 • Profielfoto
  Di May

  @ Maxa4
  @ KR1275

  Tussen ()-jes : Zijn dat robotnamen ?

  Maar inderdaad, voor de dino’s
  onder ons is de vraag totaal irrelevant.

  Wij konden alleen maar dromen van
  dingen die ons toen onmogelijk leken …

  Tot Steve zei dat het ‘moest’, willen of niet.

 • Profielfoto
  Jafo

  En het antwoord “ik had al een Apple nog voor de Mac bestond” staat er ook niet bij, de wat jongere lezers die zoals ik met een Apple IIc zijn begonnen.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Eerste Mac was bij m’n ouders thuis begin jaren 90; een Macintosh LC II met systeem 7.0.1. M’n eerste eigen Mac was een eerste generatie Power Mac G4. Van de iPod, iPhone, iPad en Apple Watch had ik wel de allereerste versie.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja heb het al eerder gezegd, als je poll hou moet je wel alle opties erbij zetten.
  En gedachten hebben wat je wil bereiken met poll.

  Maarja je ben een zeikerd als je hier kritische toon zet of een troll.
  Dus ja hou mij mond maar.

  De mening van vrijheid uiting is op internet is daardoor eigenlijk niet meer van toepassing.

 • Profielfoto
  SvS

  Apple //e vanaf eerste helft 80’er jaren.

 • Profielfoto
  Jorik

  Eerst een iPod Nano (2G RED, 2006) toen MacBook Pro (15″, 2006), daarna iPhone, iPad, etc.
  Die iPod Nano heb ik nog steeds en werkt ook nog, alle andere apparaten heb ik inmiddels al een of meerdere keren vervangen:smile:

 • Profielfoto
  Swetsenegger

  M’n eerste Apple product was een iBook G4 met tiger:heart:

 • Profielfoto
  ¿`„

  iDevices staat voor iOS devices niet voor iPhone, iPad en iPod.

  ^ Maar goed da weten natuurlijk alleen de echte kenners, niet friemelaren die er alleen maar bij zijn gekomen vanwege de mooi of cooliness.

  Nou deze uitleg was echt nodig. Wat een aanwinst zeg. Top

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nou ja zeg, ik denk doe ook eens een beetje behulpzaam en laat de mensen maar eens even aan je lippen hangen vanwege de bergen met kennis die op hun af komt.
  Ik bedoel, je kunt niet alleen maar de waarheid blijven zeggen over OMT’ers. Daar worden ze misschien onzeker en overgevoelig van.

  Over het algemeen krijg ik ook best wel wat fanmail via OMT. ?

  Ja ja, de Shmoo fanclub komt er aan.

 • Profielfoto
  qbdbd

  iPod
  iPhone
  iPad
  MacBook
  iMac
  Watch

  Mooi verloop denk ik zo

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  In 1995 bestonden er nog geen iDevices. ?

 • Profielfoto
  Frans

  Mijn lijstje Apple computers: Apple ][, Macintosh LC, PowerBook 5300cs, PowerBook G3G “bronze keyboard”, PowerMac G4 Cube, PowerBook G4 12″, iMac G5, Mac mini late 2009 en MacBook Pro late 2012. De iDevices zijn begonnen met een iPod photo, daarna iPhone 3GS, iPad 2, iPhone 6 en iPad Air 2.
  Edit: En ergens tussendoor een Newton 2000.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Van iDevices hadden we in 1984 nog niet gehoord…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Newton

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ha! Newton. Die miste ik idd nog in het lijstje. Voor mij na gewerkt te hebben met Classic, LC II en III werd de eerste eigen Mac een Performa 630. Fantastisch ding en uitgebreid met videokaart en modem. Gehannes met SCSI 2 herinner ik me iets te goed: altijd stuk die kabels van 1cm dik. Eerste game: Discworld van fl140. Godsvermogen was dat. Wel een mooi spel. Voor de Mac had ik nog een of andere kansloze Compaq met Intel 386 maar vooral de Commodore64

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Eerste Apple produkt hier was een iMac, het 17″ G4 schemerlamp model. Heerlijke machine die tot voor kort nog steeds in gebruik was bij mijn ouders.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik mis trouwens nieuws en nieuwtjes ivm. De nieuwe iMac pro op OMT. Die zou er binnen 2 weken al moeten zijn!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  iDevices staat voor iOS devices niet voor iPhone, iPad en iPod.

  ^ Maar goed da weten natuurlijk alleen de echte kenners, niet friemelaren die er alleen maar bij zijn gekomen vanwege de mooi of cooliness.

  Ubermeister!

 • Profielfoto
  therocker

  ik ben begonnen met een Mac ED (512k) daarna kwamen Mac Plus, Mac SE/30, G3, iMac (2007) en nu heb ik een iMac (2011)

 • Profielfoto
  koen

  Wat een ouwe lullen hier zeg. Mijn eerste Mac was een Performa. :shock:

 • Profielfoto
  plonserd

  iPod mini – 2004
  iBook G4 12” – 2004
  Powerbook G4 17” – 2006
  Macbook – 2006
  iPhone 2G – 2007
  Macbook Pro unibody – 2009
  iPad 1 – 2009
  iPhone 3GS – 2009
  iPhone 4S – 2011
  iPad mini 2 – 2014
  iPhone 5s – 2014
  Macbook Air – 2015
  iPhone 6S – 2015

  Begonnen met een iPod mini dus, en heel snel daarna een iBook.
  Toen de eerste intel macbook uitkwam heb ik die gekocht, toen die na een paar maand binnen moest voor herstelling een Powerbook 17” gekocht voor een goeie prijs ter vervanging (maar uiteindelijk wel nog zeker 2 jaar bijgehouden.)
  Toen heb ik de eerste iPhone uit Amerika laten meebrengen, is de macbook vervangen door een Pro, en werd de eerste iPad voorgesteld. Ondertussen nog wat iPhones gekocht en na 6 jaar m’n MBP vervangen door een lichtgewicht i7 11” Macbook Air.

  Huidige stand is dus een iPhone 6S waar ik nog wel even mee zoek te doen, een Macbook Air die ik binnen dit en een jaar zou willen vervangen (ik hoop dat er quadcore 13” Pro’s komen..) en een iPad mini 2 die vooral als Netflixtoestel dient. Ik zou zsm een iPad Pro 10,5” willen kopen om weer wat muziekapps deftig te kunnen gebruiken op de iPad, die mini 2 is voor bepaalde apps net niet goed genoeg meer. Ik zou de mini wel nog gewoon zo lang mogelijk bijhouden.

  Er zijn nog een paar producten die ik graag had kunnen kopen, maar die niet in m’n budget pastten. De iMac G4 of de 12” Powerbook bv. 2 prachtige apparaten die ik nu wel zou kunnen kopen, maar helemaal geen praktisch nut meer hebben:D

 • Profielfoto
  tonnert

  Op school in 1985 met een Apple ][+ en //e begonnen, na een paar maanden kwam de eerste Fat Mac (512K). Daarna bergen Apple ///’s, Lisa’s en mijn oude, originele liefde, de //e met DuoDisk.

  Grappig om 10 jaar geleden bij de iPod en iPhone hype te horen van kinderen; wist je dat Apple ook computers maakte?

 • Profielfoto
  Eprom

  Ik kocht mijn eerste Mac in 1989: een Powerbook Duo 230

 • Profielfoto
  Soepie

  Quadra 800. Top machine!!!

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Begonnen met een iPod touch 2nd gen. Een aantal jaren daarna een iPad 3rd gen aangeschaft. In het eerste jaar van mijn studie een MacBook Pro 13″ 2012 aangeschaft, mijn eerste en enige Mac. Functioneerd na upgrade met een SSD en meer werkgeheugen nog altijd perfect! Heb inmiddels een iPhone 6 plus gehad en gebruik tegenwoordig een iPhone 6s omdat de voordelen van de plus (betere camera, groter scherm) niet opwegen tegen het feit dat het een lomp apparaat is.

 • Profielfoto
  celie

  Ik had mijn eerste Macintosh 512 toen er nog geen devices bestonden. Begin jaren ’80

 • Profielfoto
  Gitte65

  Als ik bovenstaande lees ben ik nog maar een newby op Mac gebied ;-), maar het bevalt me meer dan uitstekend en ik blijf voorlopig wel een mac gebruiken. Ben begonnen in 2010 met een MBP, vervolgens een iPhone 4S, in 2011 een iMac en daarna een iPad. Ondertussen bezig aan mijn 2e iPhone (6S) en binnenkort ga ik mijn MBP vervangen vervangen door een nieuwer exemplaar (ook een MBP).

 • Profielfoto
  WiekeL

  Ik ben echt opgegroeid met Apple. Mijn vader gebruikt sinds eind jaren 80/begin jaren ’90 Apple, vandaar. Het lijstje:

  iMac 2000, afdankertje van mijn vaders werk
  Mac Mini 2006, kon net iets meer dan de iMac
  iPod nano 3g
  iPod touch 3g, te jong voor een iPhone (tegenwoordig schijnt niemand meer te jong te zijn), wilde toch echt een ‘spel’ computer (de Nintendo DS was toen populair, de hele klas had zo’n ding, ik niet)
  Mac Mini 2012, kon weer meer dan de vorige, draait nog steeds als muziekbibliotheek
  iPhone 5C
  iPad mini 2e generatie
  MacBook uit 2008, oude laptop van mijn moeder, had naast de Mac Mini een typemachine nodig om mee te nemen naar school
  MacBook Pro uit 2015, de Mac Mini uit 2012 heeft het begeven.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @alvani op 18 november 2017
  Vanaf het moment dat ik de iPhone 3G had is de “ellende” begonnen.;-):smile:

  Dat begrijp ik niet? Welke ellende:(

  @MEEUW: Ik heb geen problemen met kritiek, het moet voor mij overigens liefst wel opbouwende kritiek zijn, en geen bepaalde onnozelheden, dat vindt ik idd stom. Maar jij mag zeker je vrije mening uiten. Ik doe dat ook en iedereen zou dat zeker moeten doen. Tegenwind kan je altijd verwachten…

  On topic:

  -Ik had een iPod Touch (16gb)

  -dan een Macbook Pro 2009 15″. <== (sinds 2009 OSX/macOS gebruiker) – Snow Leopard

  -Apple led cinema display 27"

  -Nadien een iPad 3 gekocht (64gb)

  -iPhone 5 (16gb).

  -Dan een Mac Mini met Mountain Lion.

  -Apple thunderbolt display 27"

  -Apple TV 3de generatie.

  -Nadien een Macbook Pro Retina 15" mid 2012.

  -Time Capsule 5de generatie (tower model), met 3TB opslag.

  -iPhone 6S+ (64gb)

  -iPad Pro 10,5" 2017 (256gb)

  -Mac Pro 2013 (6-Core 3.5GHZ, D700 GPU's, 512gb SSD en third party 64gb ram).

  -Apple TV 4K (64gb)

  -iPhone X (256gb)

  Ik had voor ik naar de Mac ben ge-switched eerst een HP desktop computer (model weet ik niet meer maar was op dat moment het nieuwste van het nieuwste), met één van de eerste "platte" 17" schermen. Was een Pentium 4, 2.8GHZ en dat draaide Windows XP.

  Nadien zelf een 3 computers gebouwd, waarvan mijn derde zowel windows XP als Windows Vista Pro en Windows 7 Pro gedraaid heeft.

  Mijn laatste zelfgebouwde computer weet ik ong. de specs nog: Een moederbord van XFX (790) met een Quad core processor in en 4GB Ram geheugen van Corsair. Een XFX GTX Black edition GPU

 • Profielfoto
  Dhaag

  Eerst had ik:
  een Performa 475 op 25 Hz. Werkte prima.
  dan een Powerbook 5300
  dan een iMac blauw, groen, dan een rode
  dan een PowerMac G4 met 2x 23 inch scherm
  dan een iMac 21,5 inch

  maar ook nog gewerkt met de Plus, de SE30, de Cube, de Quadra, en de Apple II.
  Ik ben er vast nog een aantal vergeten.

  Dan kwam de iPhone, dan de iPhone 3G,
  dan de iPhone 4, nu een 6s plus.