Weekend poll: heb jij gebruikgemaakt van Black Friday?

58 reacties

De Amerikaanse shopping frenzy Black Friday is definitief overgewaaid naar Nederland. Niet alleen online, maar ook in veel fysieke winkels wordt gestunt met de prijzen. De meeste acties gaan bovendien tot en met zondag of maandag door.

Heb jij iets aanschaft tijdens Black Friday, of heb je het aan je voorbij laten gaan? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

58 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Lledij

 • Profielfoto
  donut

  heb iets anders gekocht…
  een paraplu van 2m15

 • Profielfoto
  Antaeus

  Black Friday, Cyber Monday… wat een onzin!!!

 • Profielfoto
  DaveFlash

  LEGO technic, telt als hardware toch?

 • Profielfoto
  Martin55

  Wat een zwarte dag met al die fake aanbiedingen

 • Profielfoto
  arno1975

  @Martin, in elk geval wel iets om mevrouwtje Simons te stangen, zo rond deze zwarte Pieten periode ?

 • Profielfoto
  ququlequ

  Ligt het aan mij of doet elke winkel dit jaar opeens aan Black Friday?

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Mijn leesbril ging van 4,- naar 3,- . 25% korting. Voor de rest het zoveelste USA feest dat overwaait. Volgend jaar Thanksgiving?

 • Profielfoto
  mausje68

  Ik zag toevallig bij Bol.com de Friends dvdbox voor de helft van het geld. Die heb ik wel gekocht.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Net voor het hele gezin schoenen gekocht met €90 korting. Niks fake korting. Het was nog nooit zo druk in onze binnenstad. De lokale middenstand zou vaker moeten doen. ???

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik mag hopen niet allemaal dezelfde?

  Wel leuk zo’n weekendje in de familie waar iedereen nieuwe schoenen krijgt. Nu richting opa en oma om ze te laten kijken.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Niets gekocht… Te gehyped, te veel reclame.. Als k nog 1 banner van black friday zie ga ik overgeven…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is de eerste Black Friday dat ik (nog) niets gekocht heb. Op mijn verlanglijstje stond wat kleiner materiaal zoals een nieuwe Magic Trackpad, Magic Keyboard en SSD schijf maar daar heb ik nog nergens een serieuze korting voor gezien dat de moeite waard was.

 • Profielfoto
  joostwijnglas

  Ik heb een zeer aantrekkelijke aanbieding voor de iPhone 7 gevonden die nog het hele weekend geldt, zie dit topic: Black Friday bodemprijs nieuwe iPhone 7 32GB

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Nope nothing,
  Mijn Aygo-tje moest van de week naar de garage voor een APK keuring en een onderhoudsbeurt.

  Mijn portemonnee was leeg.
  Afgezien daarvan veel aanbiedingen waren nep, in oktober hebben diverse webshops stiekem de prijzen verhoogd, en nu krijg je deze zelfde prijsverhoging zgn weer terug. Dit geldt ook voor het Sinterklaasfeest.

  Ik wacht op de nieuwe iPhone SE II.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Alle bagger die ze het hele jaar niet hebben weten te verkopen proberen ze alsnog in 1 weekend via een massaconsumptiemarketingfestijn door de strotten van de koopschapen te duwen. Ik heb er in ieder geval weer klaar voor gezeten en weer een sloot hardware gekocht die ik natuurlijk helemaal niet nodig heb. Maar wie wil er nou bijvoorbeeld niet een mooie Dewalt Laserafstandmeter?

 • Profielfoto
  Shmoo

  ☝️ ikke

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik heb iets gekocht waar geen korting op was, mogelijk aangewakkerd door het zien van alle soortgelijke producten in aanbiedingen.

 • Profielfoto
  celie

  Gratis! een filter app voor iPhoto. Nu de digitale camera’s bloedscherpe foto’s maken in gigantische revoluties (= resoluties), komen er fotofilters op de markt alsof de foto is gemaakt met een Agfa clack uit de jaren ’50. Inclusief vergeelde kleuren en sepia tinten.

 • Profielfoto
  celie

  Trouwens….. BLACK friday?? Moet dat niet roetveeg friday worden?

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik heb me gister toch een partij games aangeschaft, heerlijk! Normaal zou ik voor dit geld 2 nieuwe games hebben maar nu heb ik er 9. Allemaal games ook waar ik wel even zoet mee ben.

  btw, ze zijn voor de PS4 en X-Box one. (Nintendo deed niet mee:( past niet helemaal in het straatje van Apple maar wie weet zijn de meeste Apple fans wel gamers:P

 • Profielfoto
  knekkie

  @celie. De geschiedenis van Black friday ligt net even anders.

  Black Friday komt van de dag in het jaar dat de meeste winkeliers uit de rode cijfers kruipen en de balans weer positief wordt.

 • Profielfoto
  Fritzer

  Vorig jaar op black friday een macbook gekocht en bon van 150 euro gekregen. Met die bon nu een iPhone 7 gekocht die ik toch al wilde kopen. Toch weer een bon van 50 euro erbij. Wordt inderdaad allemaal behoorlijk gehyped, maar ik heb zo toch weer 50 euro gespaard.
  En inderdaad vooral de 32 gb die goedkoper is, maar ik wilde de 128gb. Ook wel ergens een mooie prijs voor de 256 gb gezien, maar daar kon ik dan mijn apple kadobon niet voor gebruiken. Dat was waarschijnlijk precies het idee van Apple;-)

 • Profielfoto
  Frans

  Je grootste besparing is, niets kopen wat je niet echt nodig hebt.;-)

 • Profielfoto
  MEEUW

  En wat als je uit principe niks koopt op black friday ? (waar ik achter kwam dat die black friday ook op zaterdag zondag en maandag is)
  Die amerkaanse cultuur moeten we toch hier niet willen ?!

 • Profielfoto
  SvS

  Nee. Liever niet teveel Amerikaans cultuur overnemen. Anders hebben we straks òok thanksgiving zodra ik 65 ben.

  Ik heb veel liever Black Friday (or Black Weekend??) dan dat stomme Halloween gedoe….

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  De nieuwe gran turismo gekocht bij mediamarkt voor €19,99!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Een wasmachine met 20% black friday korting, donderdag overleed de oude.

 • Profielfoto
  Fritzer

  @ Frans: helemaal mee eens, maar mijn oude beetje (5s) was toch echt aan vervanging toe (camera gaar, deuk erin, te weinig geheugen), maar ik kon best nog even wachten op black friday. 50 euro bon is toch mooi meegenomen, anders had ik hem ook gekocht. Zo lang je maar tevoren bedenkt wat je wil kopen en wat je er aan uit wil geven, doe je niets verkeerd met “koopjes”.

 • Profielfoto
  Joid

  Op een Apple forum klagen over de Amerikaanse cultuur?
  En daarnaast sneue figuren die een manier vinden om rascistische opmerkingen over Black Friday te maken.

  Manmanman, wat een laag en triest niveau hier bij een aantal.

  On topic: een bank en een iPhone X. Beide goeie deals.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Niks, omdat het anders net zo goedkoop te krijgen is, maar ook omdat ik eigenlijk niks nodig heb…

 • Profielfoto
  defores

  @MEEUW maandag is Cyber Monday.

  Maar idd waarom nu ineens te dure gadgets kopen, die je anders ook niet koopt.

 • Profielfoto
  Imade

  Japs, Nintendo Switch + Mario Odysee:-)
  Krijg hem wel pas dinsdag binnen:P

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie nergens échte aanbiedingen van dingen waarin ik geïnteresseerd ben. En Apple geeft alleen waardebonnen, geen enkele korting. En dan moet je toevallig dus iets nodig hebben.

 • Profielfoto
  queenfan

  Vele acties komen vaker voor, zie het nut er niet van in om speciaal op black friday iets te kopen.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Een platenspeler. Laagste prijs ooit volgens de Tweakers pricewatch.(y)

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Ik heb een Motorola Moto G5 voor 150 euro gekocht, 36 euro minder dan de reguliere prijs. Absolute top prijs/kwaliteit verhouding.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb absoluut wel wat dingen gekocht. Paar hoesjes om eens wat uit te proberen voor mijn iPhone X. Heb ook nog wat accessoires gekocht voor mijn GoPro en ook een 5-tal games voor mijn PS4.

  Ik zocht een goeie deal voor een PS4 Pro en een nieuwe Amerikaanse Koelkast maar uiteindelijk niets gevonden.

  @Joid, waar zie jij racistische opmerkingen? Ik zie alleen maar mensen die gewoon inderdaad gelijk hebben en heel dat “roetveeg” gedoe belachelijk vinden, net als ikzelf trouwens. Zwarte piet bestond al jaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen. Weet je, ik voel er mij eigenlijk ook niet zo goed bij dat ze een kalkoen afslachten met thanksgiving, want ik geloof dat een kalkoen een teken van vrijheid is. Dus dat schend mij wel een beetje. Laten we die traditie en generaties ginder in the US en A een beetje gaan boycotten? Nee? Hmmm…

  Verder vindt ik die Amerikaanse cultuur niet zo gek. Ze hebben thanksgiving, wij hebben, euh, Sinterklaas (Sint-Nikolaas). Ik begrijp ergens de mensen wel wanneer ze zeggen: Black Friday = fake kortingen omdat dat op sommige dingen ook waar is. op andere dingen kun je echter wel goede deals doen, je kan dat over het algemeen altijd op het internet als je goed rondkijkt, maar met Black Friday worden ze net iets meer in de verf gezet.

  @sciletto: Jep, ik ben ook een gamer;-)

  Er waren een paar kleine deals rond het Nintendo gebeuren maar niet echt op het Switch systeem zelf. Wat ik zelf vreemd vind is dat er in Holland meestal hardware goedkoper aangeboden wordt maar in het geval van de Nintendo Switch is dat niet zo. Ik heb mijn systeem aan €299 gekocht terwijl dat in Holland tussen de €319/349 stond.

  Er waren wel een paar kortingen op games als Mario Odyssey. Wat ik wel fijn vond want dat is een nieuwe game. Gran Turismo is er ook een serieuze korting op (meer dan de helft) en is nochtans ook een nieuwe game. Heb deze generatie GT niet gekocht omdat het vooral online racen is en er praktisch geen solo career in zit. Wat ik echt jammer vond. Maar goed.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat moet jij met een Amerikaanse koelkast. Koop je altijd 8,5L flessen cola of wat is daar de bedoeling van?

  Klinkt een beetje als een iets te fanatieke fetisj.

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Commerciële gehypte geneuzel

 • Profielfoto
  Gitte65

  Ik was wel blij met de 5% korting op een 15″ MBP en 25% korting op een BookBook case:cool:
  Nu was ik toch wel van plan die aan te schaffen, maar heb speciaal gewacht tot Black Friday om te kijken of en hoeveel korting er werd gegeven.
  Als je slim gebruik maakt van dit ‘commerciële gehypte geneuzel’ kun je er echt wel je voordeel mee doen.

 • Profielfoto
  TLM

  Doe hier normaal niet zo snel aan mee. Maar er stond reeds een hele tijd een Logitech Harmony AB op mijn verlanglijstje en die was dit weekend aan de helft van de prijs bij Amazon DE dus daarop toegehapt.

 • Profielfoto
  Humain

  Sormparaplu bij de Hema, winterjas bij Esprit en GT Sport:D

 • Profielfoto
  Humain

  Owja en Tomb Raider 2015 + Metal Gear Solid The Fantom Pain in de PS4 store voor € 18,- samen

 • Profielfoto
  NapO

  bijna macbook 15 inch pro gekocht van de mediamarkt…stond voor 2099…dat was een scherpe prijs… toch niet gedaan.

  bleek oude stock te zijn…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het is nu blue Monday,
  Well wat hebben jullie vandaag gekocht?

 • Profielfoto
  Joid

  @Joid, waar zie jij racistische opmerkingen? Ik zie alleen maar mensen die gewoon inderdaad gelijk hebben en heel dat “roetveeg” gedoe belachelijk vinden, net als ikzelf trouwens. Zwarte piet bestond al jaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.

  Goh, typisch, dan herken je die opmerkingen inderdaad blijkbaar niet.
  Veel plezier in de bubble.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Het is nu blue Monday,
  Well wat hebben jullie vandaag gekocht?

  Wellicht voor sommige is het Blue Monday en bij Coolblue heet het Blue Friday / Blue week, maar de officiële term is CyberMonday;)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wat moet jij met een Amerikaanse koelkast. Koop je altijd 8,5L flessen cola of wat is daar de bedoeling van?

  Klinkt een beetje als een iets te fanatieke fetisj.

  Wa zit gij u toch altijd te moeien met een ander? Gij hebt een serieuzer probleem dan mijn zogezegde “fetisj” hoor…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Joid, waar zie jij racistische opmerkingen? Ik zie alleen maar mensen die gewoon inderdaad gelijk hebben en heel dat “roetveeg” gedoe belachelijk vinden, net als ikzelf trouwens. Zwarte piet bestond al jaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen.

  Goh, typisch, dan herken je die opmerkingen inderdaad blijkbaar niet.
  Veel plezier in de bubble.

  Typisch? Is dat je uitleg? Proficiat met je oneliner jongen, ga zo door… Nog altijd liever een bubble en klaar kunnen kijken dan ergens zomaar wat te komen vertellen omdat je denkt de grote meneer te zijn…

 • Profielfoto
  Facundo

  Jouw probleem is dat je niets beter te doen hebt dan elke dag weer met eindeloze, oeverloze lulverhalen te komen. Andere mensen hebben die tijd niet, want die hebben een leven. En die verspillen hun tijd/leven niet met eindeloze lappen tekst, maar hebben geleerd kort en bondig te schrijven.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Jouw probleem is dat je niets beter te doen hebt dan elke dag weer met eindeloze, oeverloze lulverhalen te komen. Andere mensen hebben die tijd niet, want die hebben een leven. En die verspillen hun tijd/leven niet met eindeloze lappen tekst, maar hebben geleerd kort en bondig te schrijven.

  Das waar @Facundo, en gij zijt nen arrogante klootzak:-)

 • Profielfoto
  Joid

  Das waar @Facundo, en gij zijt nen arrogante klootzak:-)

  En dan klaag jij over oneliners? Waar slaat dit op?! En die smiley moet het vergoelijken ofzo?

  Er zijn bezoekers die voor minder een ban hebben gekregen. En daarnaast heeft Facundo compleet gelijk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Das waar @Facundo, en gij zijt nen arrogante klootzak:-)

  En dan klaag jij over oneliners? Waar slaat dit op?! En die smiley moet het vergoelijken ofzo?

  Er zijn bezoekers die voor minder een ban hebben gekregen. En daarnaast heeft Facundo compleet gelijk.

  Neen, ik antwoord gewoon met een oneliner terug omdat dat blijkbaar het enige is wat jullie soort begrijpen, een discussie aangaan lijkt geen oplossing want dan krijg je alleen maar dingen naar je hoofd gesleurd als feit dat je lulverhalen en ouwehoer verhalen komt vertellen. Terwijl als je gewoon eens de moeite doet om het daadwerkelijk te lezen, je het op zen minst misschien zou kunnen begrijpen.

  Ik klaag dus terecht over oneliners en geef gewoon een koekje van eigen deeg.

  Verder heb ik ook gewoon compleet gelijk. Ik heb genoeg screenshots te over eigenlijk. Want op één punt heeft Facundo inderdaad overmaat van gelijk: Ik heb veel tijd: omdat ik verdorie ZIEK ben. Ik heb KANKER gehad, en ik ben getransplanteerd waardoor ik afstoting heb en elke dag fysieke pijn heb. Dus ja, ik heb tijd over, omdat ik niet moet werken. Das maar al te waar. Maar dat had ik al eens uitgelegd, alleen, dit is weer gewoon een lap lulverhaal volgens sommigen onder jullie, dus uiteindelijk kan je niet anders als dergelijke reactie van mijn verwachten. Hierdoor heb ik natuurlijk tijd om de nodige screenshots te maken over de negatieve structuur dat dit forum de laatste maanden heeft moeten ondergaan, en er zijn er trouwens genoeg die daar over kunnen meespreken want het is hier onlangs nog maar aan bod geweest… Ban dus gerust als de moderators dit nodig achten, ik vraag wel één ding aan de moderators, kan je AUB ook eens naar de rest kijken…

  Met smiley’s laat ik meestal zien of ik serieus ben of niet, in dit geval was er niets speciaal mee bedoeld, ik denk dat wat ik gezegd heb genoeg uitlegt.

 • Profielfoto
  Joid

  Een discussie aangaan betekent ergens inhoudelijk op in gaan. Dat doe je niet. En dat is wat Facundo aanhaalt. Je belicht alleen jouw verhaal (is je goed recht) en als iemand daar anders over denkt, dan ga je op de man af (is niet je goed recht).

  Dan maak je het zelfs zo bont om anderen voor klootzak uit te maken. Dat slaat gewoon nergens op. Heeft ook niets met een ‘koekje van eigen deeg’ te maken.

  En ik vind het rot voor je dat je kanker hebt gehad, maar dat rechtvaardigt verder niets.

  Verder snap ik je betoog over de screenshots niet. Wijzen naar anderen heeft weinig nut. Kijk vooral en allereerst altijd naar jezelf.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Een discussie aangaan betekent ergens inhoudelijk op in gaan. Dat doe je niet. En dat is wat Facundo aanhaalt. Je belicht alleen jouw verhaal (is je goed recht) en als iemand daar anders over denkt, dan ga je op de man af (is niet je goed recht).

  Dan maak je het zelfs zo bont om anderen voor klootzak uit te maken. Dat slaat gewoon nergens op. Heeft ook niets met een ‘koekje van eigen deeg’ te maken.

  En ik vind het rot voor je dat je kanker hebt gehad, maar dat rechtvaardigt verder niets.

  Verder snap ik je betoog over de screenshots niet. Wijzen naar anderen heeft weinig nut. Kijk vooral en allereerst altijd naar jezelf.

  Op de man af?

  Ik spreek gewoon mijn mening uit? En ja, ik maak het bont haha, het is niet mijn gewoonte om dit te doen, maar Facundo, is iemand met wie ik al in de “knoop” gelegen heb in een andere discussie, en die doet mijn verhaal af als “lulverhaal”. Ik geef gewoon mijn verhaal over kanker vrij ENKEL EN ALLEEN om aan te tonen WAAROM ik tijd heb om te reageren. Niet meer, niet minder.

  Ik wil niet wijzen op een ander, gewoon aantonen hoe negatief het hier de laatste tijd wordt. En dat ik daar niet alleen in ben die er zo over denk.

  Verder moet je mij eens uitleggen waar ik inhoudelijk niet ben op ingegaan. Ik geef meestal mijn eigen mening door en that’s it. Maar bon, ik hoef mij uiteindelijk niet te verdedigen aan mensen die mij proberen te kleineren.

  Ik wens iedereen een fijne avond toe:-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Een discussie aangaan betekent ergens inhoudelijk op in gaan. Dat doe je niet. En dat is wat Facundo aanhaalt. Je belicht alleen jouw verhaal (is je goed recht) en als iemand daar anders over denkt, dan ga je op de man af (is niet je goed recht).

  Dan maak je het zelfs zo bont om anderen voor klootzak uit te maken. Dat slaat gewoon nergens op. Heeft ook niets met een ‘koekje van eigen deeg’ te maken.

  En ik vind het rot voor je dat je kanker hebt gehad, maar dat rechtvaardigt verder niets.

  Verder snap ik je betoog over de screenshots niet. Wijzen naar anderen heeft weinig nut. Kijk vooral en allereerst altijd naar jezelf.

  PS: Mijn kanker rechtvaardigt zeker helemaal niks, heb ik ook nooit beweerd trouwens, nog eens, wou alleen aantonen waarom ik inderdaad thuis zit. Zodat meneer Facundo niet de indruk heeft dat ik een luie werkloze ben, want zo wil hij mij precies laten overkomen en dat vindt ik pas denigrerend, zonder dat hij verder ook maar één zin heeft gelezen in het verleden, denk er dan gerust het uwe van, maar kom zo geen praatjes maken, want dan ben je idd een arrogante klootzak. En dat is dan gewoon een vaststelling dat ik doe.

  Groetjes:-)

 • Profielfoto
  mhoeve

  De grafische kaart uit mijn 27 inch iMac uit 2011 had het net een week daarvoor begeven. Heb nog even in dubio gestaan om hem te laten repareren/vervangen, maar vond het de investering uiteindelijk niet waard. Daarom toch maar voor een nieuwe 27 inch iMac gegaan (met SSD i.p.v. Fusion Drive) en kreeg op Black Friday in de Apple Store 150 euro korting in de vorm van een Apple Store cadeaukaart. Had dit natuurlijk liever als korting op de aanschaf van de iMac gehad, maar die keuze was er helaas niet.