Redactie WANT
Redactie WANT Diensten 22 november 2017
Leestijd: 2 minuten

Undercover: eerste Nederlands-Belgische misdaadserie op Netflix

Daar is ‘ie dan: de eerste Nederlandse Netflix-serie is aangekondigd. Undercover is een 10-delige serie en is vanaf 2019 voor abonnees beschikbaar. En het kon ook niet anders: het is een misdaadserie. Een genre dat Nederland en België prima ligt.

Undercover is geïnspireerd op ware gebeurtenissen die, en hoe kan het ook anders, met drugs te maken hebben. Centraal staat Ferry Bouman. Hij is één van de grootste XTC-producten ter wereld.

Drugsnetwerk ontmantelen

Ferry leidt een ‘rustig’ leven in een villa op de grens van Nederland en België. Er lijkt vrij weinig aan de hand totdat twee undercover agenten zijn leven binnenstappen. Hun doel: het drugsnetwerk ontmantelen. Zeg maar dag Ferry, dag drugsnetwerk. Tenminste…

Klik/tap voor groter.

Heerlijke cast

Het gaat dus om een Belgisch-Nederlandse coproductie en een cast waar je “U” tegen zegt. Denk aan Anne Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en topper Tom Waes. Maar ook Raymond Thiry (Penoza), Tim Haars (New Kids Turbo), Kevin Janssens (Vermist) en Huub Smit (Bro’s Before Ho’s) zullen op je scherm verschijnen. De Nederlandse serie zal voor Netflix-abonnees over de hele wereld beschikbaar zijn. In Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt de serie ook op traditionele TV uitgezonden.

Meer Netflix Originals

De aankomende jaren gaan we nog veel meer Netflix Originals zien. En hopelijk ook meer Nederlandse producties. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het miljarden dollars gaat vrijmaken voor eigen producties. Op deze manier kan de service blijven concurreren met snel groeiende andere streamingservices. Disney krijgt bijvoorbeeld ook een eigen streamingservice. Een service die een stuk goedkoper wordt. Ook Apple zet volop in op het maken van eigen series en wil al in 2018 een eigen streamingdienst live hebben.

Doordat er meer geld in eigen producties wordt gestopt, wordt de dienst wel steeds duurder. De abonnementsprijzen werden onlangs weer verhoogd. Maar ach… voor goede content willen wij best betalen, right?!

Anna Drijver krijgt een hoofdrol in de serie – Klik/tap voor groter.
Dit artikel verscheen eerder bij onze nieuwe collega’s van WANT.nl. Vanaf nu lees je iedere woensdag het beste van WANT op OMT en natuurlijk ook het beste van OMT op WANT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Undercover: eerste Nederlands-Belgische misdaadserie op Netflix
Sluiten