Twitter geeft iedereen 280 tekens

4 reacties

Iedereen krijgt meer ruimte op Twitter. Het sociale netwerk dat ooit bekend stond om zijn 140 tekens, heeft de limiet voor alle gebruikers verhoogd naar 280 tekens. De verandering werd al sinds september getest onder een kleine groep gebruikers.

Twitter zegt dat de verdubbeling voor meer gerechtigheid zorgt. De redenering is simpel: talen als Japans, Chinees en Koreaans kunnen door het gebruik van karakterschrift veel meer in een beperkt aantal tekens kwijt.

In iOS-app al mogelijk

De limiet van 280 karakters geldt voor alle talen die volgens Twitter last hadden van de limiet van 140 tekens. Dat zijn wereldwijd alle talen, behalve Chinees, Japans en Koreaans. Het sociale netwerk heeft zijn iOS-app, website en Tweetdeck inmiddels aangepast. De tekenlimiet wordt ook niet langer als getal getoond. In de app is nu een ronde indicator te zien, die loopt op naarmate je tegen de nieuwe limiet aanloopt.

Twitter 140 to 280
Twitter voor iOS toont de tekenlimiet niet langer als getal – Klik/tap voor groter.

Opa vertelt: Twitter is van ver gekomen

Het sociale netwerk heeft al eerder geprobeerd om meer ruimte te maken binnen 140 tekens. Zo werden mentions, foto’s en retweets als enige tijd niet meer meegeteld voor de tekenlimiet, maar blijkbaar was dat niet genoeg. Twitter is sowieso is van ver gekomen, want (opa vertelt…) ooit moest je nog handmatig “RT” voor een Tweet tikken om deze op je eigen timeline te plaatsen. En dat ging ook van het aantal beschikbare tekens af.

Zie je de nieuwe limiet nog niet? Dan moet je nog even geduld hebben, de uitrol is namelijk gaande. Externe apps zoals Echofon en Tweetbot moeten ook nog worden bijgewerkt om langere Tweets mogelijk te maken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  Nu kan Donald Trump 2x zo veel onzin de wereld in sturen?!?:shock:

 • Profielfoto
  erwin33

  De officiële Twitter mac app is ook nog 140 tekens. Echofon voor iPhone ook. Weet niet of dat met een update van de app moet of dat centraal ingesteld moet worden.

 • Profielfoto
  iDeMi

  140/280 tekens… niet meer van deze tijd.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Joepieeeeeeeee:-D