tvOS 11.2 maakt Apple TV flexibeler

4 reacties

Hoewel tvOS 11.1 net uit is, hebben home cinema geeks iets om naar uit te kijken. In tvOS 11.2 krijgt de Apple TV namelijk een flexibele video-output die zich aanpast aan de resolutie van de video die je kijkt. Nu wordt alles opgeschaald naar 4K en 60Hz.

Volgens Apple kan zijn settopbox content beter opschalen dan de gemiddelde televisie. Die hapert weleens bij het omschakelen. Filmliefhebbers denken daar anders over en zien content het liefst in de originele resolutie.

Van 60 tot 24 hertz

Bij installatie wordt de Apple TV standaard optimaal afgestemd op je televisie. Kan die 4K met 60 Hz en HDR tonen? Dan schaalt de Apple TV alles op naar die resolutie. Veel filmliefhebbers zien echter liever 24Hz, omdat de meeste films nog steeds met die framesnelheid worden opgenomen. Bij opschalen naar 60Hz ontstaan soms beeldfouten omdat de extra uitgerekende frames niet bij het originele beeld passen. Je krijgt dan schokkerige bewegingen en dat verpest de home cinema-ervaring.

tvOS 11.2 flexibel beeldformaat
Klik/tap voor groter.

In tvOS 11.2 schaalt de Apple TV standaard altijd nog alles op, maar je kunt dit uitschakelen via InstellingenVideo en AudioResolutie. Ontwikkelaars moeten dit wel in hun apps ondersteunen door middel van de AVDisplayManager API. Infuse Media Player heeft dit al getest en de ontwikkelaars zijn positief. Het enige dat nog mist is ondersteuning voor Dolby Atmos, maar de Apple TV wordt langzaam maar zeker de ultieme mediaspeler voor filmliefhebbers en home cinema geeks. tvOS 11.2 is momenteel in betafase en wordt binnen enkele weken verwacht.

(Via: Apple – Tipgever: Hans)

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  Weet iemand of Dolby Atmos ook gaat komen want ik zit er over na te denken om een dergelijk systeem op te hangen?

 • Profielfoto
  Michaeldw

  Het fijne weet ik er niet van, maar ik reken er niet op. Ondersteuning voor high res geluidsformaten loopt bij Apple tot nu toe erg achter. Er is ondersteuning tot max DD Plus 7.1 dat is kwaliteit uit het dvd tijdperk. Dolby True HD of DTS-HDMA (blu-ray tijdperk) worden ook nog niet ondersteund en dat is toch al wel een paar jaar oud, de bitstream van True HD is tot wel 18mbps, dus niet zo geschikt voor streaming wellicht. Het verschil tussen DD 7.1 en True HD is goed te horen. Hoop dat ze de blu ray generatie van geluidsspecs overslaan en idd met Atmos ondersteuning komen

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik dacht dat er een software update ging komen voor dit? Maar ik ben niet zeker of het mogelijk is via software?

 • Profielfoto
  TLM

  Apple TV ondersteund inderdaad (nog) geen HD Audio. Infuse kan het dan weer wel als LPCM tot 7.1 24-bit 48KHz

  Zie ook dit artkel op de Infuse support site

  Wat Atmos betreft, ook Infuse kan dit niet. De core audio wordt wel doorgestuurd, maar de benodigde metadata voor Atmos dan weer niet.