Streamingdienst Disney wordt goedkoper dan Netflix

Door: Redactie WANT - 14 reacties

De wereld stond op zijn kop toen Disney zei te stoppen met het aanbieden van content op Netflix en een eigen streaming­dienst te starten. Dag Star Wars, dag superhelden. De nieuwe streamingdienst van Disney wordt wel een stuk goedkoper dan Netflix.

Disney-CEO Robert A. Iger vertelde dat de videostreamingdienst in 2019 beschikbaar wordt en goedkoper zal zijn dan concurrent Netflix. Iger benadrukt echter wel dat er minder content wordt aangeboden.

Disney, Pixar en exclusieve content

De exacte prijs is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat Disney met de prijs (en uniek aanbod) Netflix-gebruikers warm wil maken. De dienst wordt met Disney-films gevuld, maar ook met content van Disney-kanalen en -franchises, zoals Pixar. Denk aan Toy Story 4, Frozen 2 en Star Wars Episode 8. Ook worden films en series speciaal voor het platform ontwikkeld. Deze content ga je dus niet in de bioscoop zien.

pixar disney apple tv
Klik/tap voor groter.

In Nederland hebben we overigens geluk en zal de meeste Disney-content nog wel via Netflix te zien zijn. Dit gaat onder andere om Cars 3, Avengers: Infinity War, Star Wars: The Last Jedi, The Incredibles 2 en Thor: Raganok. De afspraken gelden niet elk land.

Nieuwe dienst is niet nodig, maar wel logisch

Het lijkt erop dat Disney’s nieuwe videostreamingdienst er komt omdat Netflix naast distributiekanaal ook steeds meer productiehuis is. Toch denken wij dat nóg een videostreamingdienst voor meer piraterij gaat zorgen. Het is twijfelachtig of consumenten voor nog een streamingdienst willen betalen en piraterij is hét wapen tegen fragmentatie. Het zal Netflix wakker schudden, maar kan uiteindelijk ook voor meer illegale downloads zorgen. En dat terwijl de consument écht wel voor content wil betalen.

Dit artikel verscheen eerder bij onze nieuwe collega’s van WANT.nl. Vanaf nu lees je iedere woensdag het beste van WANT op OMT en natuurlijk ook het beste van OMT op WANT.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het zal Netflix wakker schudden…

  .
  ???

  In wat voor opzicht moet Netflix wakker geschud worden?

  Het zal eerder Disney wakker schudden; dat ze niet het wiel opnieuw moeten proberen uit te vinden. Een vijfde wiel, terwijl we al vier betaalde wielen aan onze streaming-car hebben hangen.

 • Profielfoto
  chrispis

  Precies

 • Profielfoto
  Leffe Blond

  Dat Netflix de prijzen miet verlagen ipv verhogen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Klanten lopen niet bij Netflix weg omdat het 12 euro per jaar duurder wordt. Consumenten denken echter wel steeds vaker; ‘ik heb nu wel genoeg abonnementen lopen’.

 • Profielfoto
  arno1975

  Even een andere vraag, waarom verhaaltje met want? Want is wel de site die voor meeste clickbaits gaat… vind het geen prettige site.

 • Profielfoto
  arno1975

  @KarelWillem
  “Het zal Netflix wakker schudden…”

  Dit is nu precies wat ik bedoel, dit bericht is letterlijk gekopieerd van WANT en dit soort teksten zijn daar dus standaard, dezelfde persoon die Raymon verving tijdens zijn vakantie zat hier apple berichten te schrijven en 5 minuten later komt er weer zo’n anti apple bericht op want, van dezelfde persoon…

 • Profielfoto
  arno1975

  wat ook niet in het bericht staat is dat Disney’s dienst (voorlopig?) alleen in de VS beschikbaar zal zijn. De content wat hier nu op Netflix beschikbaar, zal dus ook op Netflix beschikbaar blijven.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Het zal Netflix wakker schudden…

  .Het zal eerder Disney wakker schudden; dat ze niet het wiel opnieuw moeten proberen uit te vinden. Een vijfde wiel, terwijl we al vier betaalde wielen aan onze streaming-car hebben hangen.

  Nou ik denk dat je er straks niet onderuit komt als je kinderen hebt.
  Het zal wel flink gepromoot worden op Disney Channel, en de PR machine van Disney is niet mals.
  Daar valt echt niet onderuit te komen.

  De enige verliezer hier, is de consument.

 • Profielfoto
  HA Rold

  Alles wat niet op Netflix is lekker downloaden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik geloof niet dat één van mijn kinderen ooit naar Disney Channel heeft gekeken. Hebben we dat eigenlijk?

  En verder is de PR-machine van Disney in Nederland redelijk niets betekenend.

  Overigens is dit getypt door een groot Disney-fan. En hadden we ooit* ALLE Disney Classics (keurig gekocht op DVD) in huis, plus een hoop meer van Disney. Maar natuurlijk valt daar onderuit te komen. Als jij je kinderen laat bepalen wat er in huis gebeurt, dan ben je redelijk fout bezig.

  (* Uiteindelijk voor een dik bedrag in één keer verkocht, omdat we CD en DVD compleet verbannen hebben).

 • Profielfoto
  SvS

  Disney Channel, of disney op Nickedeleon = bagger. Voor zover ik het kon oordelen.

  Enige echte goede van Disney vroeger waren gewoon originele tekenfilms van o.a. Roadrunner, Donald Duck etc… in 2e helft jaren 80 of begin jaren 90 kwamen heel erg veel pulp bij Disney vandaan, cheap series, dat niks meer te maken had met originele Disney tekenfilmfiguren.
  En ik voorzie herhaling bij Disney’s eigen kanaal. Gewoon wat troep erop gooien en wat minder vragen dan Netflix, die nu wel kwaliteitsseries biedt.

  Ik moet het maar even zien!
  Of jaarlijks 1 maand afnemen en dan alle toppers bekijken en weer opzeggen.;-)

 • Profielfoto
  ajschot

  …. Roadrunner, …..

  Roadrunner is geen Disney karakter maar van Chuck Jones Warner Bros

 • Profielfoto
  Spinozo

  Tom and Jerry ?
  Maar belangrijkste nieuws is dat Thor Ragnarok al uit is op Netflix!

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Anders kies je 1 platform waar je een abonnement op neemt en kijk je de dingen die daar op komen.. Ik ga in ieder geval geen 10 abonnementen betalen.