Steve Jobs krijgt zijn eigen actiefiguur

5 reacties

Steve Jobs is nog altijd een van de meest gedenkwaardige CEO’s aller tijden. Gek dat er nog geen officieel actiefiguur van de Apple-oprichter is. Misschien komt dat omdat Apple er niet op zit te wachten, maar dat houdt speelgoedmaker Dam Toys niet tegen.

Het bedrijf heeft een behoorlijk realistisch actiefiguur van Steve Jobs gemaakt. Het figuurtje is 30 centimeter hoog en komt met allerlei accessoires zoals een MacBook, desktop-computer, diskettes en meer.

Pre-orders sluiten 14 december

Het actiefiguur is een hommage aan Steve Jobs en zijn meest legendarische publieke momenten. De meegeleverde accessoires zorgen er dan ook voor dat je het figuur in de setting van een productpresentie gebruikt kan worden. De handen van het actiefiguur zijn verwisselbaar in vier poses. Ook wordt een figuur van de stoel die gebruikt werd tijdens de onthulling van de iPad meegeleverd. Ben je meer van het klassieke Apple? Bij de set zit ook een figuurtje van een Macintosh en diskettes.

steve jobs actiefiguur 001
Onthulling van de iPad – Klik/tap voor groter.

Volgend jaar onder de kerstboom

Het actiefiguur is tot 14 december te bestellen via de Aziatische marktplaats Play Asia. De productie start pas als de pre-orders sluiten en de ‘Steve’ wordt in het derde kwartaal van 2018 geleverd. Leuk voor onder de kerstboom, maar dan wel volgend jaar. De prijs is € 167, maar daar komt wel vijftig euro bovenop voor de verzending. Alleen voor de échte fan dus.

jobs figurine 001
Klik/tap voor groter.

Mooie verhalen over Steve Jobs

Steve Jobs overleed in 2011 en werd opgevolgd door Tim Cook. Toch blijven er nog genoeg interessante verhalen over de wijlen Apple-CEO boven water komen. Lees bijvoorbeeld het verhaal achter de bekendste foto van Steve Jobs verteld door fotograaf Albert Watson.

 

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Dat mag alleen omdat het daar geproduceerd wordt – ik geloof nooit dat Apple, of Jobs zijn famillie hier goedkeuring voor gegeven heeft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  In China doen ze daar iets minder moeilijk over.

  Ik vind ‘m helemaal niet zo goed lijken als ik eerlijk ben. De pop die ze in 2012 gemaakt hadden en die de familie Jobs heeft tegengehouden die leek veel meer op Steve Jobs dan deze. Deze vind ik een beetje lijken op een foute/mislukte Rene Ritchie van iMore.

  Ik bedoel, als je niet in het action figure -wereldje zit en je hebt nog nooit zo’n pop gezien of gekocht dan zie je als Apple fan in deze pop natuurlijk wel vergelijkingen met jouw idool maar vooral ook omdat je ze wilt zien, maar als je deze pop gaat vergelijken met wat je allemaal kunt kopen van filmhelden of Amerikaanse sporters dan gaat deze pop echt wel mank qua realisme en kwaliteit.

  Ik heb deze Robocop & Alex Murphy thuis staan en die hebben echt wel 100 keer meer realisme en detail dan de Steve Jobs pop.

  Op The Verge kun je de pop met een slider vergelijken tussen het moment van opname en het eindresultaat van de pop. Waar is de iPad die hij daadwerkelijk op dat moment in zijn handen had? Ik denk dat de schoenen nog het dichts in de buurt komen van werkelijkheid maar zelfs dan hebben ze niet echt op de details gelet want Steve Jobs deed altijd eigen (langere) veters in zijn schoenen en gebruikte nooit de standaard veters die bij de schoenen kwamen. De spijkerbroek is veel te blauw, de col van zijn trui komt net niet hoog genoeg, te veel haar bovenop zijn hoofd voor die periode en de tinten huidskleur kloppen ook niet echt helemaal. Nee dit zou ik nooit kopen omdat er te veel missers zijn. Dit voelt vooral heel erg aan als Chinese namaak van iets.
  https://www.theverge.com/tldr/2017/11/24/16696398/steve-jobs-figurine-holiday-gift-apple-one-foot-tall

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ahja, diene jong heeft er wel iets van weg ja…

 • Profielfoto
  Dydefox

  Op diverse kraampjes in Bangkok gewoon verkrijgbaar, compleet met Apple logo in 3D en accessoires als iPhone of MacBook…

 • Profielfoto
  ¿`„

  Leuk dat Steve Jobs een actiefiguurtje krijgt. Zelf heeft hij er weinig meer aan, Helaas. Maar eh…een paar jaar geleden was er toch ook al een actie actie figuurtje op de markt gekomen?

  anyway… 217€ voor een poppetje dat op een CEO van een multinational lijkt die is overleden…pfffffffff dat laat ik wel over aan gekken die niet meer kunnen bedenken dat ze nog met hun geld kunnen doen.