Raymon Mens
Raymon Mens App Store 10 november 2017
Leestijd: 1 minuut

South Park: Phone Destroyer brengt een portie donkere humor naar iOS

Het is weekend en Ubisoft heeft een cadeautje voor iedereen die niet vies is van gemene kinderen: South Park Phone Destroyer. Deze game werd in juni aangekondigd en stelt niet teleur. Er is geen gebrek aan donkere humor en foute opmerkingen.

In South Park: Phone Destroyer nodigt Cartman je uit voor een potje Cowboys & Indianen. Je neemt het als “new kid with the phone” op tegen allerlei personages uit de serie en kunt zelfs Kenny vermoorden.

Gebaseerd op kaarten

Het spel is gebaseerd op kaarten die je moet verzamelen. Iedere kaart staat voor een personage dat je tijdens gevechten kunt gebruiken. Uiteraard hebben alle personages hun eigen sterktes en zwaktes. Deze manier van spelen doet een beetje denken aan Hearthstone, maar de rest van de game is onmiskenbaar geïnspireerd op eerdere South Park-spellen voor PC en console. Je kunt zowel single player als in pvp-modus spelen.

Klik/tap voor groter.

Bij het winnen van een gevecht kun je steeds drie lockers openen, daarin zitten muntjes en kaarten die je vechters sterker maken of op een andere manier van pas komen. Je stuit bijvoorbeeld ook regelmatig op nieuwe outfits. De game is gratis te downloaden, maar voorzien van in-app-aankopen. Je kunt items dus ook los aanschaffen.

Klik/tap voor groter.

Volgens Ubisoft bevat de game een volledige aflevering van South Park. Die speelt zich grotendeels af in een groepschat met Cartman, Kyle en Stan. Een logische toevoeging aan een smartphone-game die goed uitpakt. Een waarschuwing is op zijn plaats: speel met mate, want de duurste in-app-aankoop (een Chest of Cash) kost € 54,99.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
South Park: Phone Destroyer brengt een portie donkere humor naar iOS
Sluiten