Soundskins maken je Sonos-speakers kleurrijk en knuffelbaar

5 reacties

Sonos-speakers zien er prima uit, maar komen in slechts twee kleuren: zwart en wit. Wil je een kleur die beter bij je interieur past? Dan kun je terecht bij Soundskins. Een nieuw project van twee Nederlandse ontwerpers die ‘sokken’ voor Sonos hebben gemaakt.

De Soundskins zijn vandaag op Kickstarter gelanceerd en gaan als een speer. De omhulsels voor Sonos-speakers bevatten verschillende breitechnieken die het geluid en de functionaliteit niet aantasten.

Samenwerking Textielmuseum en TU Eindhoven

De ontwerpers hebben het Nederlands Textielmuseum ingeschakeld en een 3D-breitechniek gebruikt. Dat wil zeggen dat de ‘sokken’ verschillende patronen aan de zijkanten en bovenkanten hebben. Door het ontwerp zitten elastische draden verwezen, die zorgen voor een strakke pasvorm. De TU Eindhoven heeft in een akoestisch lab getest op afwijkingen in het geluid en er geen gevonden. De knoppen en gebaren blijven ook werken. Al met al lijkt dit een prima voorbereid project.

sonos soundskins
Klik/tap voor groter.

In vijf kleuren te bestellen

De Soundskins zijn nu via Kickstarter te bestellen. Het project hoopt 9000 euro op te halen en in minder dan 24 uur staat de teller al op 8800 euro. Early Birds kunnen een cover naar keuze bestellen voor 15 euro, maar die zijn bijna op. De reguliere prijs is 20 euro. Er zijn omhulsels voor de Sonos Play:1, Play:3, Play:5, Sub en Playbar. Je kunt kiezen uit de kleuren: wit, olijfgroen, blauw, zwart en koper.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Play 4? Dat moet vast de Play 5 zijn!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Oops! Gefikst, thanks.

 • Profielfoto
  Wootism

  Alleen niet handig met de touch-controls op de nieuwe generatie Sonos speakers.
  Desondanks een tof project!(y)

 • Profielfoto
  Soundskins

  Hi Wootism!

  Soundskins hier! De skins zijn geschikt voor zowel de oude als de nieuwe generatie Sonos speakers:) Terwijl je de skin draagt heb je dus nog volledig gebruik van de push&swipe functions!

 • Profielfoto
  Frans

  Leuk! Doet me denken aan de covers voor de Libratone zip. Kunnen we ook wat gewaagde, vrolijke kleurtjes krijgen, zoals rood, geel, knal blauw en, wie durft, roze misschien?