Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 november 2017
Leestijd: 2 minuten

Snapchat krijgt een groot redesign en dit zijn de details

Snapchat begon ooit als obscure app die moeilijk te doorgronden was. Prima voor tieners die niet willen dat hun ouders ook op het sociale netwerk zitten, maar daardoor groeit de app langzaam. Het is daarom tijd voor verandering en versimpeling.

Het nieuwe ontwerp werd woensdag aangekondigd en nu komen de eerste details naar buiten. De camera blijft centraal staan, maar er komen nieuwe overzichtelijke tabbladen. De release staat voor 4 december gepland.

Alle vrienden op één scherm

Bij het openen van Snapchat wordt direct de camera geopend en dat blijft zo. De schermen aan de linker en rechter kant gaan echter volledig op de schop. Momenteel zie je bij een veeg naar links alle Stories van vrienden en media. Bij een veeg naar rechts wordt een chat-overzicht geopend met alle recente gesprekken en interacties die je met vrienden had.

Het huidige ontwerp van Snapchat – Klik/tap voor groter.

Snapchat gaat alle interactie met vrienden op één scherm plaatsen. Je ziet straks zowel je recente interacties als Stories van vrienden op het scherm dat verschijnt als je naar rechts veegt. Het scherm aan de andere kant van de app wordt helemaal gericht op het ontdekken van content. Dat kunnen Stories zijn die vrienden van vrienden delen, maar ook foto’s en video’s van celebrities of evenementen in de buurt.

Meer ontdekken

Het ontdekken van content is al langer een steeds grotere focus van Snapchat. Zo werd eerder dit jaar een Snap Map geïntroduceerd waarmee je kunt kijken wat mensen in de buurt aan het doen zijn. Het nieuwe scherm met content van celebrities, evenementen en mediapartners wordt een eindeloze feed die door een algoritme samengesteld wordt. Denk je nu: dat klinkt als Facebook? Dan ben je niet de enige.

Snapchat heeft een nieuwe groeispurt nodig. Moederbedrijf Snap bedrijf ging na de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers woensdag onderuit op Wall Street. Zowel de groei in aantal gebruikers als de opbrengst van de app was ver onder verwachting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat krijgt een groot redesign en dit zijn de details
Sluiten