Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 november 2017

Siri krijgt in iOS 11.2 eindelijk enkele offline-functies

iOS 11.2 komt binnenkort uit en zit vol aangename verrassingen. Apple laat Siri in deze update namelijk (beperkt) offline werken. De virtuele assistent kan enkele basale commando’s uitvoeren zonder gegevens via het internet te versturen.

De eerste offline commando’s zijn vooral op het bedienen van muziek gericht. Siri reageert zonder internetverbinding op verzoeken om het volgende of vorige nummer te spelen of muziek te pauzeren.

Offline modus erg beperkt

Directe vragen om muziek van een artiest af te spelen is nog niet mogelijk. De virtuele assistent weet offline ook nog geen raad met afspeellijsten. De nieuwe Siri-functie lijkt momenteel alleen beschikbaar in de VS, maar mogelijk worden in een volgende betaversie meer talen toegevoegd. Wij gokken dat het iets te maken heeft met de aankomende lancering van de HomePod.

Klik/tap voor groter.

Afhankelijkheid clouddiensten

Het is opmerkelijk dat Siri pas zes jaar na introductie enkele offline-functies krijgt. De virtuele assistent is al sinds 2011 in ontwikkeling, maar is nog steeds sterk afhankelijk van Apple’s cloudservers voor spraakherkenning en dat is vreemd, omdat Apple’s eigen chips steeds krachtiger worden. De iPhone heeft overigens ook nog steeds de functie ‘stembediening’ die volledig offline werkt. Siri vervangt deze functie, maar je kunt ‘m zelf inschakelen via InstellingenAlgemeenToegankelijkheidThuisknop (of op iPhone X: Zijknop)Stembediening. Je kunt met deze functie muziek bedienen, maar ook contactpersonen bellen.

Klik/tap voor groter.

iOS 11.2 is momenteel als publieke betaversie beschikbaar. De definitieve release wordt binnen enkele weken verwacht. Check onder deze tag welke functies de volgende update nog meer brengt.

Reageer op artikel:
Siri krijgt in iOS 11.2 eindelijk enkele offline-functies
Sluiten