Siri krijgt in iOS 11.2 eindelijk enkele offline-functies

4 reacties

iOS 11.2 komt binnenkort uit en zit vol aangename verrassingen. Apple laat Siri in deze update namelijk (beperkt) offline werken. De virtuele assistent kan enkele basale commando’s uitvoeren zonder gegevens via het internet te versturen.

De eerste offline commando’s zijn vooral op het bedienen van muziek gericht. Siri reageert zonder internetverbinding op verzoeken om het volgende of vorige nummer te spelen of muziek te pauzeren.

Offline modus erg beperkt

Directe vragen om muziek van een artiest af te spelen is nog niet mogelijk. De virtuele assistent weet offline ook nog geen raad met afspeellijsten. De nieuwe Siri-functie lijkt momenteel alleen beschikbaar in de VS, maar mogelijk worden in een volgende betaversie meer talen toegevoegd. Wij gokken dat het iets te maken heeft met de aankomende lancering van de HomePod.

siri offline
Klik/tap voor groter.

Afhankelijkheid clouddiensten

Het is opmerkelijk dat Siri pas zes jaar na introductie enkele offline-functies krijgt. De virtuele assistent is al sinds 2011 in ontwikkeling, maar is nog steeds sterk afhankelijk van Apple’s cloudservers voor spraakherkenning en dat is vreemd, omdat Apple’s eigen chips steeds krachtiger worden. De iPhone heeft overigens ook nog steeds de functie ‘stembediening’ die volledig offline werkt. Siri vervangt deze functie, maar je kunt ‘m zelf inschakelen via InstellingenAlgemeenToegankelijkheidThuisknop (of op iPhone X: Zijknop)Stembediening. Je kunt met deze functie muziek bedienen, maar ook contactpersonen bellen.

stembediening iphone x 001
Klik/tap voor groter.

iOS 11.2 is momenteel als publieke betaversie beschikbaar. De definitieve release wordt binnen enkele weken verwacht. Check onder deze tag welke functies de volgende update nog meer brengt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Dit zou een stap kunnen zijn naar een nieuwe iPhone/iPad met een speciale Siri chip?

 • Profielfoto
  proXify

  is het zo dat als je spraak doorgezonden wordt naar Apple, dat de database dit moet uitzoeken naar gelijkaardige klanken in de grote database? En dat alle woorden (audiofiles) die Siri kan zeggen + data om de woorden die jij zegt te herkennen, dit nogal véél gigabytes data inneemt? En daardoor nog steeds afhankelijk is van de online database?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoeveel jaar gaat het eigenlijk duren voordat we die Workflow app of onderdelen daarvan in iOS gebouwd zien worden?

 • Profielfoto
  madcat

  Cool dat had ik in mijn 3gs ook al zitten