Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 november 2017

Defintief: Roodharige emoji komen in 2018

Zombies, dinosaurussen, mannen met baard en zelfs genderneutrale personen. Er is geen gebrek aan nieuwe emoji, maar een aanzienlijk deel van het menselijk ras is nog niet vertegenwoordigd. En niet zomaar een, we hebben het namelijk over roodharigen.

Roodharige emoji worden in 2018 eindelijk realiteit. Het Unicode consortium, dat gaat over nieuwe emoji, heeft vastgesteld dat er niet alleen behoefte is aan roodharige emoji, maar ook aan personages met krullend haar.

In juni van 2018 verwacht

Het uitrollen van nieuwe emoji duurt altijd even omdat een commissie, die bestaat uit onder andere Apple en andere technologiefabrikanten, het eens moet worden over de details. Roodharige emoji worden in juni van 2018 verwacht als onderdeel van de unicode 11-standaard. Dat is net op tijd voor Apple om ze in iOS 12 te implementeren.

Via: Emojipedia – Klik/tap voor groter.

Welke personages rood en krullend haar krijgen staat nog niet volledig vast. Het consortium zegt dat in ieder geval alle mannelijke en vrouwelijke emoji over iedere haarstijl- en kleur moeten beschikken. Dat zorgt voor 48 extra emoji, die onder bestaande varianten als selectie komen. Je kunt straks ook een politieman met rood haar selecteren.

Niet alle voorstellen goedgekeurd

Naast roodharige emoji kun je in 2018 ook een superheld, zwaan en piratenvlag verwachten. Er worden veel voorstellen gedaan, maar het consortium keurt niet alles goed. Zo heeft een droevige drol het niet gehaald. Ook een fronsende smiley met vraagtekens als ogen en grijnzend gezicht met OK-letters als ogen komen definitief niet naar je smartphone, tablet of PC.

Via: Emojipedia – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Defintief: Roodharige emoji komen in 2018
Sluiten