Photoshop: personen selecteren wordt fluitje van een cent

9 reacties

Onder de naam Sensei werkt Adobe aan functies die machine learning gebruiken. Dat klinkt hip, maar wat heb je er concreet aan? Een goed voorbeeld is het automatisch geven van namen aan lagen in Photoshop of zoeken van foto’s. Maar er is meer mogelijk.

Zo wordt het in Photoshop een fluitje van een cent om mensen te selecteren. Adobe werkt namelijk aan een functie die je met één klik een persoon laat selecteren om bijvoorbeeld de achtergrond te veranderen.

Nieuwe Photoshop-functie: Select Subject

Dit was tot nu toe alleen mogelijk met plug-ins zoals Akvis SmartMask en Fluid Mask. Wie die niet heeft, moet de pen-tool of lasso gebruiken om een selectie te maken en dat is veel klikwerk. Door kunstmatige intelligentie te gebruiken, wil Adobe het een stuk makkelijker maken. De functie “Select Subject” kan met één klik een of meerdere personen selecteren. Je hoeft zelfs geen ruwe selectie te maken, dat doet Photoshop voor je.

In bovenstaande video toont Adobe een eerste versie. Het werkt al aardig, maar nog niet perfect. Gelukkig is de selectie later handmatig aan te passen en heeft Adobe nog even tijd om het geheel te perfectioneren. De functie komt in een volgende versie van Adobe Photoshop CC, maar wanneer is nog niet bekend (Via: Engadget)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ArMac

  Kijk… en dit vind ik dus het voordeel van een abonnementen systeem. Ik hoef geen nieuwe (dure) versie aan te schaffen, nee… ik krijg gewoon een update! Ziet er veelbelovend uit

 • Profielfoto
  Shmoo

  En weer een plugin uit de community die ze slopen om in hun eigen product te stoppen. Tada.. kijk eens een nieuwe feature.

  Ik zou wel eens willen weten wat er zou gebeuren wanneer Apple elke serieuze app in de App Store ging klonen en dan bundelen met macOS en iOS.

  Dus de Things (ToDo) en Pixelmator apps, apps die gewoon heel goed verkopen omdat ze bepaalde kwaliteit bevatten waardoor wij net iets meer dan de standaard uit onze Mac halen.
  Dit is gewoon waardeloos, Pixelmator Pro zal dit soort dingen waarschijnlijk morgen (vandaag) ook gewoon doen en zo niet dan volgend jaar wel via een update. Betaal je eenmalig 75,- voor ongeveer 3 a 4 jaar updates en support.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Maikelw: Geloof mij, veel pro’s maken daar gebruik van;-)

  Verder vindt ik het ook een mooie functie, tijdbesparend vooral, wat ook weer een pro ten goede uitvalt.

  Ben het hier wel eens met Shmoo overigens, Abonnement versie zie ik ook liever vandaag dan morgen verdwijnen. Ik heb een cc abonnement uit noodzaak, omdat ik heb leren werken met photoshop en illustrator en dat toch wat tijd gevraagd heeft van mij, zeker wat betreft illustrator. Ik weet, er zijn alternatieven, maar heb nog geen zin om los te laten aan de adobe kennis die ik al op zak heb. Echter lijken programma’s als infinity wel erg goede gelijkenissen te tonen en zou de overstap vlot moeten gaan.

 • Profielfoto
  Gnuus

  Pixelmator Pro draait helaas alleen maar met Metal 2, mijn iMac van 2011 komt dus niet in aanmerking…..

 • Profielfoto
  bartvdv

  Vraag is nog maar of Pixelmator over enkele jaren nog bestaat. En wie weet stappen zij ook wel over naar een abonnementensysteem. Daar sta je dan met je bestanden. Als bedrijf wil je vooral zekerheid en continuïteit.

  Tenslotte is Pixelmator Team maar een kleine speler met een omzet van amper 2 miljoen euro (30% minder dan in 2015, ben benieuwd naar de cijfers van 2017). Voor een zak geld van een grotere speler kunnen ze de kop worden omgewrongen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  @DBL Ik geloof je graag, maar ben zelf slecht 1 iemand tegengekomen die (in dit geval) de magnetische lasso gebruikte. Heeft een volle week afbeeldingen moeten leren uitsnijden met de pentool vanwege tegenvallende resultaten. Alleen de Magic wand is redelijk bruikbaar, mits de afbeelding een hoog contrast heeft. Wellicht ligt het aan de omgeving waarin gewerkt wordt hoor, zowel jij en ik spreken uit ervaring denk;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Sjaakie heb een klein beetje respect voor Pixelmator graag.

  Dankjewel.

 • Profielfoto
  McJohn

  OK, en toon nu eens een voorbeeld met een dame met weelderig haar die net haar vingers in het stopcontact heeft gestopt…. Channel Masking for the win!(y)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @DBL Ik geloof je graag, maar ben zelf slecht 1 iemand tegengekomen die (in dit geval) de magnetische lasso gebruikte. Heeft een volle week afbeeldingen moeten leren uitsnijden met de pentool vanwege tegenvallende resultaten. Alleen de Magic wand is redelijk bruikbaar, mits de afbeelding een hoog contrast heeft. Wellicht ligt het aan de omgeving waarin gewerkt wordt hoor, zowel jij en ik spreken uit ervaring denk;-)

  Zeker waar, ik gebruik die magnetische lasso zelf ook niet (veel). Eerder inderdaad de magic wand. Maar wanneer er zo een dingen dan komen vind ik het wel weer de moeite om elke keer uit te proberen, gewoon om te kijken hoe het resultaat is. Je kan ook “quick select” doen en dan je verschillende maskers proberen maar 100% werkt het idd nooit en je moet altijd zelf met de hand corrigeren. Dus niet altijd tijdbesparend dan inderdaad.