Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 november 2017
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone krijgt lasers voor nauwkeurige AR’

De iPhone X heeft met Face ID al een grote hoeveelheid nieuwe sensoren, maar daar wil Apple het niet bij laten. Volgens Bloomberg sleutelt Apple aan een nieuw camerasysteem met lasers. Dat moet Augmented Reality nauwkeuriger maken.

Het systeem zou voor 2019 op de planning staan. Het gaat om lasersensoren aan de achterkant van de iPhone. Apple zou de nieuwe sensor in gaan zetten voor gedetailleerde afstandsdetectie binnen ARKit.

Verbetering ARKit

Het principe is als volgt: de sensor berekent de tijd die een laser nodig heeft om op objecten te weerkaatsen. Zo kan een accurate 3D-kaart van bijvoorbeeld een kamer gemaakt worden. Dat komt goed van pas bij Augmented Reality, waar virtuele objecten in een ruimte geplaatst worden. Hoewel ARKit al een vrij nauwkeurig systeem is, zijn er wel enkele beperkingen. Zo kunnen objecten alleen op horizontale en niet op verticale oppervlakken geplaatst worden.

Klik/tap voor groter.

Face ID blijft infrarood

Volgens Bloomberg is de lasertechnologie effectief anders dan het TrueDepth-systeem dat voor Face ID gebruikt wordt. De iPhone X gebruikt infrarood om een raster op het gezicht te projecteren. Apple zou deze techniek willen behouden, maar aan de achterkant met lasers willen werken. Dat zorgt voor een groter bereik, waardoor een ruimte goed in kaart gebracht kan worden.

Mogelijk wordt het lasersysteem ook gebruikt op de Augmented Reality-bril van Apple. Volgens een eerder gerucht komt die rond 2020 op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone krijgt lasers voor nauwkeurige AR’
Sluiten