Pathé Thuis ook op Apple TV beschikbaar

8 reacties

Een film kijken bij Pathé kan ook thuis. De bioscoopketen lanceerde in 2013 zijn eigen streamingdienst Pathé Thuis en breidt deze nu uit met een eigen Apple TV-app. Je kunt gehuurde of gekochte films direct op je eigen televisie bekijken.

Pathé Thuis werkt niet met een maandelijks abonnement, je koopt of huurt films net als in de iTunes Store eenmalig. De dienst biedt films in SD- en HD-kwaliteit aan. 4K-kwaliteit ontbreekt op moment van schrijven nog.

Pathé Thuis op Apple TV

Om de app op je Apple TV te gebruiken, dien je al over een account te beschikken. Je kunt vervolgens eenvoudig inloggen door een link in je browser te openen en de code die op het scherm verschijnt over te nemen. De Apple TV-app presenteert films overzichtelijk en heeft collecties met nieuwe, populaire en afgeprijsde films. Je kunt een film ook als favoriet markeren, deze herken je in overzichten vervolgens aan het hartje. Vreemd genoeg is er geen lijstje met al je favorieten in de Apple TV-app te vinden.

pathe thuis 001 apple tv
Klik/tap voor groter.

Prijzen en voorwaarden

De prijzen en voorwaarden voor Pathé Thuis zijn grotendeels gelijk aan die van de iTunes Store. Je moet een gehuurde film binnen 30 dagen kijken en eenmaal gestart moet je ‘m binnen 48 uur afkijken. Je kunt betalen met PayPal en IDEAL. Huurfilms kosten tussen de € 2,49 en € 5,99. Een film kopen kost tussen de € 5,99 en € 19,99. Net als op iTunes zijn SD-films goedkoper dan HD-films.

Pathé Thuis focust op recente releases, maar we konden alle films die als nieuw aangeprezen werden ook in iTunes vinden. De app van de bioscoopketen bevat vaak wel leuke afgeprijsde films die goedkoper zijn dan in de iTunes Store. Je moet dan wel genoegen nemen met Full HD als maximale resolutie.

pathe thuis 002 apple tv
Zoeken op titel en acteur – Klik/tap voor groter.

Wij hebben Pathé gevraagd of de toevoeging van 4K en HDR-content op de planning staat en zullen dit artikel aanvullen zodra meer bekend is.

(Tipgever: Menno)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  koolenboer

  Kijk, iDeal en Paypal betalingen! Dag iTunes giftcards.

 • Profielfoto
  tuuur

  PayPal kan ook sinds kort in de iTunes store hoor @koolenboer

 • Profielfoto
  koolenboer

  @tuuur, ja Tuurlijk. Werkt ook perfect met Family sharing…… ?

 • Profielfoto
  xaddict

  Lijstjes met favorieten is geen ding meer. Apple is toch ook gestopt met de wishlist in de app store…

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  \o/ Eindelijk!!!

 • Profielfoto
  arno1975

  Je kan niet gewoon met CreditCard betalen… bummer

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is van RTL nietwaar?

  Zoals Videoland ook van RTL is.

 • Profielfoto
  DirkDiggler69

  @ koolenboer; maar met je iTunes Giftcard kan je dan wel weer (regelmatig) met 10 tot soms wel 25% korting huren/kopen! we blijven Nederlanders hé.;-)