Deze paperclips zullen je productiviteit verpesten

7 reacties

Sommige games -zoals het nieuwe GRID Autosport op iOS- zijn visueel verbluffend. Andere games stellen visueel weinig voor, maar zijn erg verslavend. Universal Paperclip is zo’n game die maar een paar telletjes bevat, maar je uren bezig kan houden.

De game begint simpel. Je klikt om een paperclip te maken en te verkopen. Wil je er nog een maken en verkopen? Klik/tap nog een keer. Voor je het weet heb je een fabriekje dat je kunt uitbouwen en optimaliseren. 

Altijd iets te ontdekken, bereiken en tweaken

Universal Paperclips begint extreem eenvoudig, maar na verloop van tijd onthult de game zijn complexiteit. Er zijn dan ineens allerlei redenen om de productie in de gaten te houden. Dat is de valkuil als je net als auteur van dit artikel geniet van managementgames. Er is altijd iets nieuws te ontdekken, een extra doel te bereiken en iets te tweaken. Je kunt zelfs overnames doen.

universal paperclip 001
Klik/tap voor groter.

Je kunt meerdere machines aan het werk zetten, geld uitgeven aan marketing, de prijzen verhogen en verlagen en moet regelmatig de aanvoer bijvullen. Een vrij klassieke managementgame die op het oog niet zoveel voorstelt, maar heel goed in elkaar zit. Ga je voor het Apple-model, met weinig voorraad en hoge prijzen. Of verlaag je de prijzen en ga je voor bulkverkoop en een hoge productie?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Klopt. Zojuist anderhalf uur mee in de weer geweest.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is toch serieus verschrikkelijk, 6 dagen later is er al meteen een kloon.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Dat is, relatief gezien, inderdaad behoorlijk ernstig.

  Maar gezien de maatschappij van tegenwoordig sta ik er eigenlijk niet van te kijken.

 • Profielfoto
  html-junky

  Echt leuk ben nu ook al meer dan een uur aan kwijt

 • Profielfoto
  Vilscon

  Zo, en nu ben ik er klaar mee.:)
  Spoiler: Nadat je het spel uitgespeeld hebt, mag je opnieuw beginnen met een minimale bonus.

 • Profielfoto
  A_A

  Grappig hoe een simpel iets je zo nog aan het scherm kan houden.
  Ben na een uurtje gestopt, moest weg:)

 • Profielfoto
  yellow

  Apple speelt dit spelletje in het echt; maar dan met de verkoop van iPhones…:lol: