Opvolger Pokémon GO draait om Harry Potter

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Na Pokémon GO gaat ontwikkelaar Niantic Labs een game rondom een andere beroemde franchise maken: Harry Potter. De game gaat Harry Potter: Wizards Unite heten en wordt in samenwerking met Warner Bros gemaakt. De release moet in 2018 plaatsvinden.

Het wordt net als Pokémon Go een augmented reality-game. Dat wil zeggen dat spelers erop uit moeten om de game te spelen. De locatie van de speler en elementen uit de echte wereld spelen een belangrijke rol.

Komst officieel bevestigd

Eerder dit jaar gingen er al geruchten over een Harry Potter-game van Niantic, maar het bedrijf ontkende toen aan het spel te werken. Nu bevestigt de ontwikkelaar tegenover TechCrunch aan de game te werken.

Harry Potter Patronus
Een beetje Patronus voor onderweg ✨ – Klik/tap voor groter.

Niantic wil weinig kwijt, behalve dat de game wederom augmented reality zal gebruiken. Als we met een schuin oog naar eerdere games zoals Ingress en Pokémon GO kijken, kunnen we ons wel wat voorstellen. In plaats van team geel, blauw en rood zou een speler kunnen kiezen om bij Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich te gaan. Teams zouden kunnen samenwerken of vechten met virtuele magische toverstokken. Objecten zijn ongetwijfeld in de nabije omgeving te vinden.

Of het net zo’n grote hit wordt als Pokémon GO valt nog te bezien, maar een ding is zeker: Harry Potter heeft ook een grote schare fans. (Update: de game komt in 2019 uit)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MajorApple

  Ik zie liever een goede console game in de wereld van Harry Potter. Dat ze daar nog niet mee gekomen zijn snap ik eigenlijk niets van.

 • Profielfoto
  whaha

  Zolang het goed zit met de lore dan kan ook deze AR-game heel groot worden.

 • Profielfoto
  koen

  Lijkt me leuk, al die mensen die publiek met hun toverstaf staan te zwaaien…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarschijnlijk moet je dan de iPhone tussen je benen doen en rondjes rennen over het plein voor de kerk. Op die manier vlieg je dan zogenaamd op je bezem (iPhone) en kun je je tegenstanders uitdagen voor een gevecht.

  Volgens mij gaat dit gewoon de digitale tegenhanger van dit worden.
  https://youtu.be/qd5-qspfKtc

 • Profielfoto
  Melle

  Test

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben o.a. een grote HP fan. Ben heel erg benieuwd…

 • Profielfoto
  Webbiker

  Ik zie liever een goede console game in de wereld van Harry Potter. Dat ze daar nog niet mee gekomen zijn snap ik eigenlijk niets van.

  Die zijn er ook wel, maar toen de eerste HP film uitkwam was de PS2 nog de meest favoriete console. Maar een HP game in een wereld à la Uncharted 4, zie ik ook wel zitten.

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Ee