Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 november 2017

Nintendo is ontevreden over de App Store

Nintendo maakt steeds meer smartphone-games, maar het gaat nog niet van harte. Super Mario Run was erg populair en heeft in een jaar na release meer dan 200 miljoen downloads behaald, maar dat bracht niet erg veel op.

Hoewel het bedrijf niet bekend heeft gemaakt wat de game precies heeft opgebracht. CEO Tatsumi Kimishima zei dat de winst nog lang niet op een acceptabel niveau is. Andere games doen het aanzienlijk beter.

Nintendo moet het nog leren

De App Store is redelijk nieuw voor Nintendo en ondanks de gigantische marketingpush die Apple voor Super Mario Run heeft veroorzaakt, moet Nintendo nog veel leren. Het blijkt moeilijk om spelers te overtuigen dat een game tien euro waard is. Super Mario Run is gratis te downloaden, maar om alle levels te spelen is een éénmalige in-app-aankoop van € 9,99 vereist.

Klik/tap voor groter.

Volgens Kimishima doen free-to-play-games het beter. De tweede smartphone-game van Nintendo, Fire Emblem Heroes, is gratis te downloaden en te spelen. Om inkomsten te genereren worden items als in-app-aankopen verkocht. Dit werkt volgens de Nintendo-CEO beter. De Japanse game-maker is er ook achter gekomen dat het regelmatige updates voor groei zorgen. Super Mario Run werd de afgelopen maanden weinig bijgewerkt, maar de introductie van een nieuwe modus met korte levels, gaf de game weer een boost.

Nieuwe game in november

De volgende smartphone-game van Nintendo staat ook al in de startblokken. In november komt Animal Crossing Pocket Camp uit. Dat wordt een free-to-play game met items als in-app-aankoop. In de derde smartphonegame moet je een eigen kampeerplaats beheren en uitbouwen. Door ‘m zo aantrekkelijk mogelijk te maken, komen dieren en omliggende bewoners op bezoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo is ontevreden over de App Store
Sluiten