Raymon Mens
Raymon Mens App Store 21 november 2017
Leestijd: 2 minuten

Nintendo: Animal Crossing Pocket Camp nu in de App Store

Nintendo heeft zijn derde game voor iOS en Android uitgebracht. Na Super Mario Run en Fire Emblem Heroes is het nu tijd voor Animal Crossing: Pocket Camp. In deze gratis game beheer je een eigen camping die je zo leuk mogelijk moet inrichten.

Je kunt kiezen uit vier thema’s: natuurlijk, sportief, schattig of cool. Ieder thema heeft zijn eigen stijl en decoraties. Door je camping zo aantrekkelijk mogelijk te maken, komen dieren en bewoners op bezoek.

Free to play, met in-app aankopen

Om je camping in te richen, zijn meubels en andere items nodig. Die kun je verzamelen door rond te reizen en met andere dieren of bewoners te praten. Vaak moet je iets voor ze doen (zoals fruit plukken of vissen vangen) en krijg je materiaal waar meubels en docoraties mee gemaakt worden. Je kunt ook bouwmaterialen met andere spelers ruilen of als in-app aankoop verkrijgen. Je kunt de bouw van je camping versnellen met Leaf Tickets, die je ook als beloning krijgt of kunt kopen.

Klik/tap voor groter.

Animal Crossing: Pocket Camp heeft een tekenachtige uitstraling die goed bij de muziek en de verdere graphics past. Nintendo-fans zullen elementen uit de game wellicht herkennen uit Animal Crossing: New Leaf – Welcome Amiibo. Nintendo belooft dat ook zonder in-app-aankopen divers genoeg is. Naast meubels kan je camping ook worden uitgerust met andere faciliteiten zoals een carrousel of halfpipe. Je kunt ook je camper personaliseren.

Nintendo en de App Store: een moeilijk begin

Nintendo maakte vorig jaar met Super Mario Run zijn grote debuut in de App Store. Ondanks een enorme promotiecampagne, liet het Japanse bedrijf onlangs weten niet erg tevreden te zijn met de opbrengst van de eerste Mario-game. Hoewel Super Mario Run meer dan 200 miljoen downloads behaalde, bracht de game niet genoeg op. De Mario-game was gratis te downloaden, maar bevatte één grote in-app-aankoop van € 9,99 om alle levels te ontgrendelen.

Animal Crossing is gratis te spelen en heeft alleen microtransacties. Dat werkte bij Fire Emblem Heroes beter en is een beproefd model. De volgende Nintendo-game is ook al bekend, dat wordt een titel rondom Zelda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nintendo: Animal Crossing Pocket Camp nu in de App Store
Sluiten