‘Nieuwe iPhone SE in maart 2018 gereed’

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Liefhebbers van een compacte telefoon opgelet. Apple komt naar verluidt begin 2018 met een nieuwe iPhone SE die simpelweg iPhone SE 2 zal heten. Volgens het Chinese Economic Daily News wordt de productie van het nieuwe toestel al voorbereid.

Begin 2018 wil waarschijnlijk in maart zeggen. De eerste iPhone SE werd in maart van 2016 ge√Įntroduceerd en kreeg precies een jaar later een upgrade met meer opslagruimte. In maart 2018 is het tijd voor een nieuwe.

Nieuwe iPhone SE “Made in¬†India”

Bronnen van de Chinese website EDN claimen dat de iPhone SE 2 exclusief in India gemaakt zal worden. Apple heeft samen met onderaannemer Wistron al een fabriek in India en die zou de nieuwe iPhone SE gaan produceren. Wistron is een van origine Taiwanese fabrikant die in het verleden ook de iPhone 5c voor Apple heeft geproduceerd.

nieuwe iPhone SE: iPhone SE 2
Concept: iPhone SE 2 op basis van iPhone X – Klik/tap voor groter.

Hardware en uiterlijk

Hoe de iPhone SE eruit gaat zien is nog onduidelijk, maar mogelijk neemt Apple een voorbeeld aan de iPhone X. Dit wil zeggen dat home-knop komt te vervallen en het scherm bijna tot de randen doorloopt. De compacte telefoon kan daardoor een groter scherm krijgen, iets dat met de grote lettertypes van iOS 11 welkom zou zijn.

Volgens een eerder gerucht krijgt de nieuwe iPhone SE een A10-chip, net als de iPhone 7. Dat lijkt een logische keuze, want begin 2018 zijn de iPhone 8 en iPhone X met A11-chip al ingeburgerd en kan Apple zijn vorige chip voor een lagere prijs produceren. De kleine iPhone heeft momenteel een A9-chip en de camera is gelijk aan die van de iPhone 6s.

Huidige iPhone SE flink afgeprijsd

Apple verkoopt de iPhone SE nog steeds voor de hoofdprijs (vanaf ‚ā¨ 419), maar bij resellers is de prijs al onder de 360 euro gezakt. Een teken dat een nieuw model aanstaande is.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  mslik

  Nice. Zat er eigenlijk pp te wachten.

 • Profielfoto
  Joost23

  De huidige SE moet het dus nog even half jaartje uithouden….
  Hoop dat het echt gaat gebeuren!

 • Profielfoto
  wensink

  iPhone SEX

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ik hoop dat dit waar is, mijn huidige SE is inmiddels aan vervanging toe en een grotere telefoon vind ik niks (en ja, ik heb een iPhone 6 gehad voor mijn SE).

 • Profielfoto
  Bart119

  Mooi! mijn SE is nog niet aan vervanging toe, maar wie weet;-)

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Randloos scherm op basis van lcd… lijkt me technisch lastig. Je kunt de back lighting dan niet kwijt. Ben heel benieuwd of er √ľberhaupt design wijzigingen zullen komen. Apple is door de Indiase overheid min of meer verplicht om iPhone in India te maken, als ze ze ook in India willen verkopen.
  Goedkope telefoons doen het in India een stuk beter dan dure, dus een iPhone SE qua design ongewijzigd laten is de meest logische, want goedkoopste, oplossing. En waarom niet? ‚Äėt Is een prima design.

 • Profielfoto
  Athens56

  Heb met een iPhone 5 ongeveer 3,5 jaar gebeld. iPhone SE 64 gb moet het redden tot eind 2019. Ik laat mij biet gek maken!

 • Profielfoto
  TheBigZ

  iPhone SEX

  Yep! Daar zitten veel mensen op te wachten (hier in huis ook iemand).

 • Profielfoto
  donut

  @ Athens56
  Helemaal mee eens- mijn iPhone 4 is ook aan vervanging toe;

  ik ga voor de oude SE !

  ( mijn gezicht herken ik zelf wel- daar heb ik geen telefoon voor nodig)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nog even en we geloven echt dat een budget telefoon bij Apple Face ID zal krijgen een een premium /future iPhone X design voor 500,-

  Jongens toch. Als er al een nieuw design komt voor de SE dan zal dat veel meer in lijn liggen van voorgaande bestaande modellen. Zoals de 5c ook gebouwd werd op een onderstel van de 5 en de SE idem. Je zal dan iets krijgen dat gaat lijken op de 6, 7 of laatste iPod touch generatie.
  Iets dat al bestaat en dus minder kost om aan te passen en waar je vooraf al van weet hoe je nieuwe fabrikanten kunt inrichten om de kosten te drukken.

 • Profielfoto
  Joost23

  Ik hoef geen face id, vind touch id meer dan voldoende.
  Heb het 3d touch ook nooit gemist.

 • Profielfoto
  Niels

  Tenzij die iPhone SEX rond de 900 euro gaat kosten, voorzie ik geen design wijzigingen. Bovendien zou dit ook ten koste gaan van de batterij en die is al niet al te groot.

  Ik denk dat de enige veranderingen komen in de vorm van nieuwe processor en camera (volgens iPhone 7 specs), een vaste homeknop (ook zoals bij de 7) en 3D touch.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Eén ding wat wel zeker is dat in deze telefoon zal komen dat de iPhone X ook heeft dat is Animoji support. Verder zal de iPhone SE II gewoon iPhone 7/8 specs krijgen.

  Ik was mij eigenlijk al mentaal aan het voorbereiden op een iPhone 7 (formaat) krijg je nu deze onzin geruchten weer die je toch doen twijfelen. Het liefst wil ik gewoon iPhone 6/7 design in 5/SE formaat.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Mits ik hem niet laat vallen, verwacht ik dat m’n SE het nog wel een paar jaar vol houdt. Ik wacht wel op de SE 3.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @mvmaastricht:

  Volgens de geruchtenmolen zou de volgende (nieuwe) iPhone (naam nog onbekend) maar laten we zeggen iPhone 2018 ook een uitsparing hebben. Er zouden er 3 zijn: 1 LCD (MET uitsparing) en de opvolger van de huidige X en volgens diezelfde geruchtenmolen een groter X formaat.

  Dus als ze het kunnen met de volgende generatie iPhone LCD waarom zouden ze het dan niet kunnen met die SE ?;-)

  @Shmoo: Je spreekt jezelf een beetje tegen:

  Nog even en we geloven echt dat een budget telefoon bij Apple Face ID zal krijgen een een premium /future iPhone X design voor 500,-

  En dan zeg je dit:

  Eén ding wat wel zeker is dat in deze telefoon zal komen dat de iPhone X ook heeft dat is Animoji support

  Je beseft toch dat je voor Animoji Face ID nodig hebt hé?;-)

  On Topic: Ik vind het eigenlijk een heel erg mooi concept wat er in die video getoond wordt. Doet me zo veel denken aan de iPhone 4/S en ook aan de 5 uiteraard, welke ik nog steeds op mijn “‘iShelf” heb staan:P

  Verder zie ik mensen zeggen dat ze geen Face ID nodig hebben, en dat is ok, dat kan zijn. Maar wat ik mij afvraag is of diezelfde mensen het gewoon al eens geprobeerd hebben?

  Ik vraag me dat vooral af door de opmerkingen die ze erover maken:-)

  “Donut” o.a.

  Ik ben er erg tevreden over, ik hoef me ook geen zorgen te maken over een “evil twin”.

  Ik vind deze iPhone (mocht het een SE worden zoals getoond in de video) een erg mooie telefoon!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Voor animoji is alleen een bepaalde front-face camera nodig. Voor Face ID heb je ook een bepaalde chip/processor nodig en software.

 • Profielfoto
  steveb

  iPhone 8E. Vanaf ‚ā¨600
  iPhone XE vanaf ‚ā¨900

  Welke wordt het
  Of toch alle 2
  Wat denkt u?

 • Profielfoto
  oldpeer

  welke muziek staat er onder dat se-filmpje?
  shazam weet het ook niet…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Voor animoji is alleen een bepaalde front-face camera nodig. Voor Face ID heb je ook een bepaalde chip/processor nodig en software.

  Het wordt beide gebruikt door de dot-projector. Dus als ze een dot-projector gebruiken voor de Animoji kan Face ID er even goed in komen…

  Maar je hebt wel een punt over die camera’s ja…

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  jenever kentel