Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 november 2017
Leestijd: 2 minuten

Nieuw masker is Face ID sneller de baas

Enkele weken geleden kon je lezen dat gezichtsscanner Face ID van de iPhone X werd omzeild met een masker. Het vereiste wel dagen werk en was geen kwestie van snel je gezicht en het masker scannen. Daar komt nu echter verandering in.

Het Vietnamese beveiligingsbedrijf Bkav, dat ook het eerste masker maakte, laat weer van zich horen. Er is een nieuw masker gemaakt dat de gezichtsscanner van de nieuwe iPhone binnen no-time kan foppen.

Verbeterd masker

Bkav werkte vijf dagen aan het vorige masker en het kostte 9 uur om de iPhone het nagemaakte gezicht te laten herkennen. Het nieuwe masker is veel sneller te maken en wordt meteen door de iPhone herkend. Helaas zegt het bedrijf niet hoe snel het nieuwe masker gemaakt kan worden. Er zijn wel details over de samenstelling van het nagemaakte gezicht.

Het gaat wederom om een 3D-geprint masker dat voor ongeveer 200 dollar vervaardigd is. In plaats van een aparte neus van siliconen, is het hele masker bedekt met steenpoeder. De foto’s van de ogen zijn nu gedetailleerde infraroodfoto’s.

Meteen ontgrendeld

In bovenstaande video is te zien dat de onderzoeker zijn gezicht opnieuw registreert voor Face ID. Daarna kan het masker de iPhone ook vrijwel meteen ontgrendelen. De vraag blijft hoe gemakkelijk het is om een masker aan de hand van foto’s te maken. Bkav installeerde een speciaal camerasysteem dat het gezicht van de onderzoeker binnen enkele seconden vanuit verschillende hoeken vastlegde. Vervolgens werden de foto’s verwerkt door een algoritme tot 3D-object gevormd.

Het beveiligingsbedrijf noemt het nieuwe masker “de kunstmatige tweeling” en speelt daarmee in op een eerdere uitspraak van Apple. Tijdens de onthulling van de iPhone X zei Phil Schiller namelijk dat Face ID niet altijd onderscheid kan maken tussen tweelingen die erg op elkaar lijken.

Klik/tap voor groter.

Bkav concludeert dat Face ID onveiliger is dan Touch ID, maar daar kunnen we ons niet achter scharen. Met de foto van een vinger was het namelijk ook al mogelijk was om Touch ID te misleiden. (Zie → Touch ID-hackers hebben genoeg aan een foto van je vinger)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuw masker is Face ID sneller de baas
Sluiten