Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 november 2017

Jony Ive: “iPhone X zal komende maanden flink veranderen”

Apple-ontwerper Jony -Jonathan- Ive heeft een fascinatie voor veelzijdige producten. In een interview met Wallpaper magazine noemt hij de iPhone X het meest veelzijdige Apple-product ooit. De nieuwe smartphone zal de komende maanden flink veranderen.

De iPhone X is eigenlijk gewoon een scherm (met niet te missen inkeping) waarop alles mogelijk is. “De functies van de telefoon worden helemaal bepaald door de software”, zegt Apple’s Chief Design Officer.

Grote verandering binnen 12 maanden

Ive verwacht dat de iPhone X het komende jaar enorm zal veranderen en evolueren. De Apple-designer voorspelt: “Over twaalf maanden kan het apparaat dingen doen die we vandaag niet voor mogelijk hielden. Ik vind het een buitengewoon interessante ontwikkeling. Als we straks terugkijken op de iPhone X, zullen we ons realiseren dat het een blauwdruk was voor toekomstige producten.”

Klik/tap voor groter.

Jony Ive is nog steeds voorstander van consistentie en eenvoud, maar heeft ook behoefte aan iets nieuws. “Kijk naar de manier waarop de eerste iPod te bedienen is. Die eenvoud is geweldig, maar eerlijk gezegd ben ik nu meer geïnteresseerd in apparaten waarvan de functies veranderen en evolueren”, aldus de Apple-ontwerper.

Natuurlijk gaat Ive niet concreet in op de toekomst van de iPhone X, maar hij geeft duidelijk aan dat we het volledige potentieel van het toestel nog niet hebben gezien. Later in het interview legt hij uit dat het doel van zijn team altijd is geweest om het ontwerp op de een of andere manier te laten verdwijnen. “We zijn een eigenzinnige groep nieuwsgierige ontwerpers die altijd op zoek is naar alternatieven voor zaken die zo vanzelfsprekend lijken.”

Jony Ive Apple Park
Foto: Wallpaper Magazine – Klik/tap voor groter.

Apple Park is ook erg flexibel

Ive was naast de iPhone X ook nauw betrokken bij het ontwerpen van Apple’s nieuwe hoofdkantoor. Volgens de ontwerper is Apple Park ook een erg flexibel gebouw. “Apple Park stelt ons in staat om in discretie te werken aan nieuwe producten, terwijl samenwerken gestimuleerd wordt”, zegt de ontwerper. “De ring lijkt niet zo flexibel, maar schijn bedriegt. We kunnen ruimtes naar wens opnieuw indelen en gebouwen naast de ring kunnen uitgebouwd worden.”

Apple Park bestaat uit veel grote, open ruimtes waar medewerkers kunnen zitten. Volgens Ive is dat een groot voordeel. “Het is een van de dingen waar ik het meest enthousiast over ben. De kantoren van ontwerpers waren voorheen fysiek gescheiden, maar nu kunnen we een studio delen. Onze industriële ontwerpers zitten naast letterontwerpers, die bij de geluidsontwerper zitten. En die zit weer tegenover een deskundige grafisch ontwerper, die een tafel deelt met een kleurenspecialist.”

Foto: Wallpaper Magazine – Klik/tap voor groter.

Cover Wallpaper magazine

Ive mocht ook de cover van Wallpaper magazine maken. Hij koos (heel verrassend) voor een overwegend wit ontwerp met felgekleurde letters. Tot slot een opvallend detail: de tekst is uitgevoerd in de kleuren van het oude Apple-logo.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive: “iPhone X zal komende maanden flink veranderen”
Sluiten