‘Volgende iPhone krijgt gigabit 4G en dual sim’

Raymon op 22 november 2017 11 reacties Laatste door Sannetju

Hoewel de iPhone X net leverbaar is, regent het al geruchten over de volgende generatie. In maart komt Apple naar verluidt met een nieuwe iPhone SE, maar analist Ming-Chi Kuo heeft al nieuws over de opvolger van de iPhone X die in september van 2018 komt.

De analist zegt dat de iPhone in 2018 niet alleen ondersteuning voor gigabit 4G krijgt, maar er ook een optie komt voor het gebruik van twee simkaarten. Het zou de eerste keer zijn dat Apple een dual sim iPhone uitbrengt.

Gigabit 4G en betere ontvangst

Hoewel gigabit 4G steeds gangbaarder wordt, ondersteunt Apple dit nog niet. De iPhone kan 4G op vier frequenties ontvangen, maar om 1Gbit/s te halen, moet het toestel 4×4 MIMO ondersteunen. Dat wil zeggen dat met 4 antennes gezonden en ontvangen wordt. De iPhone beschikt niet over deze antennes en is daarom beperkt tot 800Mbit/s. Volgens Kuo krijgt de volgende iPhone deze antennes wel en gaan die ook zorgen voor een betere ontvangst op plaatsen met slechte dekking.

Concurrerende telefoons zoals de Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8 beschikken al over deze antennes, maar Apple heeft waarschijnlijk bewust gewacht omdat de Intel-modems die in de iPhone worden gebruikt nog geen gigabit 4G ondersteunen. Onlangs bleek al dat de volgende generatie 4G-chips van Intel daar wel klaar voor is.

Snapdragon-X16-LTE-Modem-1

Klik/tap voor groter.

Twee simkaarten tegelijk gebruiken

Een iPhone met ondersteuning voor twee simkaarten zou compleet nieuw zijn. Hoewel deze technologie al lang bestaat, heeft de iPhone nog nooit dual sim ondersteund. Volgens de analist gaat Apple in 2018 minimaal één iPhone dual standby-technologie uitrusten. Dat wil zeggen dat twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden en je niet hoef te kiezen welke sim actief is. Handig voor iedereen die bijvoorbeeld privé en zakelijk op dezelfde telefoon bereikbaar wil zijn. Of de iPhone een tweede simkaartslot krijgt, of de tweede sim een e-sim wordt is nog onduidelijk.

iPhone X Plus 16x9

Klik/tap voor groter.

Kuo staat bekend als analist met goede bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. Hij heeft daarom vaak redelijk vroeg betrouwbare informatie. Vorige week zei hij dat we in september van 2018 drie nieuwe iPhones kunnen verwachten. Naast de opvolger van de iPhone X zou er ook een iPhone X Plus komen, en daarnaast nog een ‘traditionele’ iPhone met LCD-scherm. (Zie → ‘iPhone X krijgt in 2018 grotere broer’)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

bigbnl op 22 november 2017

Dus het bericht van een maand geleden over de E-Sim kan offline??

Profielfoto

Barika Cala Saidah op 22 november 2017

Kan bijna niet anders dan dat Apple kiest voor een ingebouwde SIM-kaart, ik kan me moeilijk inbeelden dat ze ooit plaats zouden maken voor zo’n tweede achterlijk stuk technologie.

Profielfoto

steveb op 22 november 2017

In plaats van e-sim wordt het dual sim?

Dat begrijp ik niet
https://www.onemorething.nl/2017/10/e-sim-wat-je-moet-weten/

Waarom dat slot niet weg: 1gat minder om waterdicht te maken
En e-sim. Is zo veel kleiner

Profielfoto

pippen2 op 22 november 2017

Kan me niet voorstellen dat er 2 simkaarten in kunnen. Maar wel 1 simkaart zoals nu + een e-sim. Op die manier kunnen ze de e-sim de markt in pushen terwijl iedereen die een provider heeft die dat niet ondersteund het toestel ook kan gebruiken. In de generatie daarop is de normale sim helemaal verdwenen. Bespaart weer veel ruimte! Apple kennende is het een keuze: óf je gebruikt de sim, óf de e-sim.

Profielfoto

Maarten op 22 november 2017

Twee esims of een nano sim dat is kwa formaat geen verschil. Maar zolang er geen provider in Nederland is die het ondersteun komt het niet naar Nederland. Kijk maar naar de Apple watch

Profielfoto

iMac Lover op 22 november 2017

@Barika Cala Saidah hoezo een belachelijke tweede simkaart slot
Misschien kan deze tweede simkaart slot wel gebruikt worden for een sd geheugen kaartje

Ik ben benieuwd naar de nieuwe SE second Generation
Mijn iPhone 4 is echt aan vervanging toe.

Gr

Profielfoto

bartvanderveer op 22 november 2017

Je zou ook 2 sim kaarten kunnen bundelen op EEN abonnement, heb je dan ook dubbel zoveel data ?

Profielfoto

madcat op 23 november 2017

Ik denk eerder dat Apple “unlimited Sim” gaat uitbrengen ipv dual Sim met het gebruik van de e-sim. En er helemaal geen simkaart meer in kan.

Of dat ze het nog rustig aan doen en een nano-Sim en e-Sim erin stoppen, maar legacy ondersteunen is Apple nu eenmaal niet echt fan van.

Profielfoto

ricjuh op 23 november 2017

En alweer iets waar Apple flink mee achter loopt op de concurrentie. Huawei haalt al 1.2 Gbps. Samung, Sony, LG hebben allemaal al 4×4 mimo en Dual sim.

Zolang ze maar Animoji kunnen sturen;-)

Profielfoto

wensink op 23 november 2017

Ah man, ik wou een beamer

Profielfoto

Sannetju op 23 november 2017

@ricjuh
Maar de zeurkousen lopen niet achter:lol: die zeurkousen lopen juist vòòr Whahahaha

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?