‘iPad Pro krijgt volgend jaar ook Face ID’

Door: Raymon Mens - 8 reacties

De iPhone X is het eerste apparaat met Apple’s gezichtsscanner Face ID, maar zeker niet het laatste. Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman krijgt de iPad Pro in 2018 ook Face ID. De tablet zal dan niet langer over een home-knop beschikken.

Volgens Gurman krijgt wordt iPad Pro in tegenstelling tot de iPhone X niet voorzien van OLED-scherm. De tablet zou het LCD-scherm behouden, maar de randen worden naar verluidt wel dunner.

Doorontwikkeling Face ID vereist

Door Face ID kun je een apparaat ontgrendelen met je gezicht. Apple heeft een TrueDepth-camerasysteem gemaakt dat met infraroodlicht een 3D-scan van het gezicht maakt. Het werkt ook in het donker en is niet te foppen met een foto of selfie op het scherm van een ander apparaat. 

Het integreren van de gezichtsscanner in een iPad vorm een uitdaging. In tegenstelling tot de iPhone wordt een iPad namelijk zowel liggend als staand gebruikt. Face ID werkt momenteel alleen in staande modus en herkent het gezicht van de gebruiker niet wanneer een apparaat liggend wordt gebruikt.

iPad Pro mensen 16x9
Klik/tap voor groter.

Mark Gurman staat bekend als reporter met uitstekende bronnen binnen Apple en de integratie van Face ID in de iPad Pro lijkt een logische stap. Eerder zei de eveneens goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo al dat Face ID op weg is naar de iPad. Met twee relatief betrouwbare bronnen is de komst van de gezichtsscanner naar iPad steeds zekerder.

De iPad Pro werd in 2016 voor het laatst vernieuwd en Apple maakte de randen van het apparaat toen ook al iets dunner. Met het vervallen van de home-knop kan de iPad ook Ă©cht een en al scherm worden. Wij vragen ons af: wanneer komt Face ID naar de Mac?

Door technische problemen is OMT donderdagochtend grotendeels onbereikbaar geweest. Het dagelijkse nieuws verschijnt daarom later dan je van ons gewend bent. Excuus.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Updaten de iPads niet meestal ergens rond maart/april?

  Dan moet ik voor die tijd nog even mijn iPad Air upgraden naar een nieuwe met Touch ID.

 • Profielfoto
  Cybertopian

  Ja, dat is natuurlijk weer een mooie differentiatie met de “standaard” iPad (die nu weer geen Air heet).

  Vraag blijft wanneer de iPad / iOS meerdere gebruikers gaat ondersteunen. Meerdere gezichten herkennen moet toch niet zo’n probleem zijn?

  “De iPad Pro werd in 2016 voor het laatst vernieuwd”??? De Pro’s zijn dit jaar nog vernieuwd. In 2016 is alleen de 9.7″ geĂŻntroduceerd met dezelfde afmetingen als de Air 2. De 10.5″ van dit jaar is de eerste waar er weer wat van de bezel is afgehaald.

 • Profielfoto
  Webbiker

  1ste regel, 2de paragraaf… ehh.. wat?!

 • Profielfoto
  oblomov

  1ste regel, 2de paragraaf… ehh.. wat?!

  Volgens Gurman krijgt de iPad Pro Face ID en wordt de iPad Pro, in tegenstelling tot de iPhone X, niet voorzien van OLED-scherm. De tablet zou het LCD-scherm behouden, maar de randen worden naar verluidt wel dunner.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Vraag blijft wanneer de iPad / iOS meerdere gebruikers gaat ondersteunen. Meerdere gezichten herkennen moet toch niet zo’n probleem zijn?

  Dit!

  Juist dit zou ook heel erg welkom zijn wat betreft face id, op het moment hier twee iPads pro 12.9 inch hier met touch id, waar bij elke iPad zowel mijn duim als die van mijn vrouw geactiveerd is. Zou fijn zijn als dit dus ook kon met face id, en dat is nu nog niet mogelijk, tenzij je een eeneiige tweeling bent, maar dat wordt wat lastig voor mij en mijn vrouw?

  Dus als ze face id door ontwikkelen, hoop ik dat ze in het proces dit ook mee gaan nemen.

  Er wordt in dit artikel alleen over het voorscherm gesproken, maar waar ik benieuwd naar ben is of de volgende iPads pro ook een glazen achterkant gaan krijgen.

 • Profielfoto
  garethloot

  De iPad Pro werd in 2016 voor het laatst vernieuwd? In juni 2017 is de iPad pro toch echt vernieuwd van 9,7 naar 10,5 inch. Dus die zin klopt niet

 • Profielfoto
  DBLCreations

  De iPad Pro werd in 2016 voor het laatst vernieuwd? In juni 2017 is de iPad pro toch echt vernieuwd van 9,7 naar 10,5 inch. Dus die zin klopt niet

  Inderdaad, ik dacht al dat ik het fout had maar dus toch niet. Ik heb voor mijn moeder wel degelijk de nieuwste (2017) iPad Pro 10,5″ gekocht.

  Verder… Ik had dit al eerder gezegd dat dit zou gebeuren wat natuurlijk gewoon logisch is. Ik zal heel blij zijn als die homeknop foetsie is bij alles, zowel iPod als iPad als iPhone (wat al het geval is bij die laatste uiteraard). Ik mis die homeknop dus echt niet, dat swipen is zo gemakkelijk en snel! Het werkt echt super!

  @Arjan, ik vermoed dat ze in de toekomst inderdaad Face id gaan doorontwikkelen waardoor er misschien wel twee gezichten kunnen herkend worden. Of dat ieder een soort eigen profiel kan maken op zijn iPad (beetje zoals een andere gebruiker op de Mac). Dat zou dan ook nog handig zijn omdat zo ieder zijn eigen profiel/Apps heeft:-) Maar ik weet niet of dat in de praktijk zo handig zou zijn natuurlijk. Maar in theorie lijkt het me wel wat.

  Ik ben tot nog toe heel erg blij dat ik die iPhone X gekocht heb!

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Kom maar op met die Macbook Pro met Face ID