Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 15 november 2017

iOS heeft een emoji-zoekmachine nodig

Er zijn steeds meer emoji. Vorig jaar voegde Apple 71 nieuwe emoji toe aan de iPhone, iPad en Mac en onlangs kwamen er weer 56 bij. Meer variatie en keuze is natuurlijk fantastisch, maar het wordt ook steeds moeilijker om een emoji te vinden.

Tim Cook heeft daar ook last van. In een Tweet feliciteerde de Apple-CEO Australië met het invoeren van het homohuwelijk, maar in plaats van de Australische vlag, gebruikte hij die van Nieuw-Zeeland…??‍♀️

Blunder brengt gebrek aan het licht

Een fout is menselijk en Cook corrigeerde zijn fout snel. De vlaggen van de landen lijken ook erg op elkaar en op het scherm van een iPhone is het verschil helemaal moeilijk te zien. Deze blunder brengt ook een gebrek in iOS aan het licht. De lijst met emoji is veel te lang en vraagt om een slimmere selectiemethode. De Mac heeft al langer een zoekmachine voor emoji, waarom iOS niet?

Weet jij het verschil? – Klik/tap voor groter.

Mac heeft al emoji-zoeker

Nu Tim Cook zelf een fout heeft gemaakt, krijgt deze functie misschien hogere prioriteit bij Apple. Het toetsenbord van iOS doet in een select aantal landen overigens al emoji-suggesties. Als je ‘kat’ typt, komen boven het toetsenbord drie emoji-suggesties. Dit is onderdeel van een functie die QuickType heet, maar helaas werkt die nog niet voor de Nederlandse taal. Desalniettemin zou een zoekmachine een welkome aanvulling zijn.

Als je een grootgebruiker van emoji bent en veel aan het zoeken bent, kun je eens naar SwiftKey kijken. Dit toetsenbord voor iOS heeft sinds kort emoji-suggesties. (Zie → Swiftkey maakt emoji typen makkelijk met slimme suggesties)

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iOS heeft een emoji-zoekmachine nodig
Sluiten