iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof

30 reacties

Een week na iOS 11.1.1 heeft Apple alweer een update voor iPhone, iPad en iPod uitgebracht. iOS 11.1.2 staat klaar en verhelpt een kwaaltje van de iPhone X. Het scherm van de nieuwe iPhone bevroor wel eens bij een plotselinge temperatuurdaling.

Dat wordt in iOS 11.1.2 opgelost. De fikst ook een bug die ervoor zorgde dat voor vervormde Live Foto’s zorgde. Hoewel de twee bugfixes alleen voor de iPhone X zijn, is de update voor alle gebruikers beschikbaar.

iPhone ontdooien

Wat het slecht reagerende scherm van de iPhone X precies veroorzaakte is nog steeds onduidelijk. Het probleem werd vorige week ontdekt door gebruikers die hun nieuwe telefoon in koud weer gebruikte. Het scherm bleek bij lage temperaturen slecht of helemaal niet te reageren. De telefoon had een paar seconden nodig om te ‘ontdooien;. Dit trad op bij temperaturen onder de 7 graden. Met het aankomende Hollandse winterweer niet zo handig.

iPhone Winter 16x9
Klik/tap voor groter.

iOS 11.2 als betaversie beschikbaar

Naast iOS 11.1.2 is ook een betaversie van iOS 11.2 beschikbaar. Deze bevat een groot aantal vernieuwingen, waaronder verduidelijkte knoppen in het control center, offline-functies voor Siri en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om proefabonnementen op apps te verkopen. De definitieve versie van iOS 11.2 wordt over enkele weken verwacht.

 

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  freewel

  Er zit dus nog geen bug fix in voor de iPhone 7 die dagelijks zo’n 10x vast loopt sinds de vorige update?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Nope. Maar er is altijd volgende week…

 • Profielfoto
  jordy31

  Beste Apple fans:smile:

  Wat me opvalt bij de iPhone x reviews en reacties, dat Apple er makkelijk mee wegkomt om een belachelijk duur toestel op de markt te brengen die wat afgeraffeld overkomt.

  Zoals een film met een trage intro en met een speelduur van 90 min, dat de regisseur in de stres schiet om het verhaal in die 90 minuten te stoppen, weet je wat?! Stoppen we toch in de laatste 10 minuten. Waar het algemeen beeld van de film naar beneden haalt.

  Heb altijd een iPhone gehad waaronder; 3G,4,4S,5,5S,6S, iPhone SE. Maar ben Apple verloren onderweg met de 7,8 en zeker de x.
  De mooie tijden die begonnen in 2010 met de iPhone 4, want daarvoor kende geen hond Apple. We zijn nu 10 jaar verder na mega en woeker winsten binnen te halen, zien we op het vlak van innovatie, niet veel gebeuren in de tijdspanning van 10 jaar.
  Het is een een beetje tovergelijken met VHS-DVD-Blueray-4K verhaal. Het uitmelken van de consument. Tuurlijk de economie moet ook blijven draaien. Maar de sympathie voor Apple en Co blijft bestaan voor de Die Hards Apple fans, het bedrijf neemt compensaties en de gebruiker verdedigd het owh zo heilige Apple.
  Nee, naar 12 iPhones + de plus varianten niet mee gerekend te hebben, is dit een wonder van Apple? Iphone x?

  Voor mij zeker de minpunten zijn:
  *De uitsparing in het beeldscherm, dit is lelijk mensen. Okee, alles kan wennen na een tijd, maar om daar meer €1000.- voor te betalen. Is wat overdreven.
  *De homeknop weghalen, nog zo iets….innovatie me gat ja. Dit was altijd wat iPhone een iPhone maakt. Gebruikersgemak, de interactie met de IOS. Het weghalen van de homeknop moest gebeuren vanwege het nieuwe concept, maar voor mij zijn dit 2 stappen terug. In het Jailbreak verleden waren er genoeg tweaks die er voor zorgden dat je met een swipe de app kon minimaleren en kon sluiten. Maar dit werkte nooit zo prettig als de homeknop. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  *Face ID werkt niet 100% in het donker en notificatie ontgrendelen op het lockscreen werkt dus ook niet als je s avonds in je bedje ligt. Touch ID werkte zonder problemen.
  *Draadloos opladen? is niet te gebruiken bij het opladen? Waarom dan niet met de draad opladen?

  Alle vooruitgangen op techniek zoals de processor, beeldscherm, batterij, camera zullen er allemaal beter en mooier en sneller op geworden zijn. Gooi daar nog een mooi glasplaatje tegen en je hebt de iPhone x.
  Maar het totale plaatje komt bij over als compensatie, tegemoetkoming en het concept wat afgeraffeld is.
  Neem daar mee dat de concurrent op je hielen zit en je weet al een tijdje niet welke richting uit wilt.
  ”Voor alle Apple fans”
  Gebruik ook graag de producten van Apple maar altijd in mate. Ik kan Apple niet altijd volgen met hun keuze.

  Zoals:
  Een mac computer super, de prijs waanzin! Neem de Mac Pro laatste update was in 2013. Je betaalt vandaag voor een Mac Pro meer dan €3000.- meer dan 4 jaar oud……
  mij keuze; Hackintosh gemaakt 6 jaar geleden met een i7 Intel processor met High Sierra staat nog altijd in de top 15 van Geekbench van mac computers. Aankoop prijs was totaal €1700.-

  De updates van Apple: IOS 11 De fanatieke iPhone gebruikers zullen altijd de laatste update draaien op hun telefoon. Laatste update van IOS 11? beta beta beta beta o ja 11.2 komt eraan mensen. Zie wel dat alles aan staat? WIFI, bluetooth, locatievoorzieningen, ververs op achtergrond, 4G, stappenteller, berichtgeving, zoeken met Spotlight,Siri, deel mij vrienden, relclametracking. hopende alles genoemd te hebben, mocht je nog een paar % van je batterij overhebben kan je die in sparende modus zetten.

  Het gaat tenslotte maar om een telefoon waar je mee moet bellen.
  ”eenvoud siert”
  De iPhone x en IOS 11 hebben daar niks meer van weg……

 • Profielfoto
  MacSchulz

  Beste Jordy de X is een behoorlijke stap vooruit:

  *De uitsparing in het beeldscherm, dit is lelijk mensen. Okee, alles kan wennen na een tijd, maar om daar meer €1000.- voor te betalen. Is wat overdreven.

  De uitsparing stoort mij totaal niet.

  *De homeknop weghalen, nog zo iets….innovatie me gat ja. Dit was altijd wat iPhone een iPhone maakt. Gebruikersgemak, de interactie met de IOS. Het weghalen van de homeknop moest gebeuren vanwege het nieuwe concept, maar voor mij zijn dit 2 stappen terug. In het Jailbreak verleden waren er genoeg tweaks die er voor zorgden dat je met een swipe de app kon minimaleren en kon sluiten. Maar dit werkte nooit zo prettig als de homeknop. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

  Homeknop weg is super, werkt makkelijk en snel, mis m totaal niet en het werkt veel sneller. Sterker nog; de homeknop was naar mijn idee een van de zwakke schakels in de iPhone.

  *Face ID werkt niet 100% in het donker en notificatie ontgrendelen op het lockscreen werkt dus ook niet als je s avonds in je bedje ligt. Touch ID werkte zonder problemen.

  Face ID werkt bij mij probleemloos in het donker en veel beter dan touch ID

  *Draadloos opladen? is niet te gebruiken bij het opladen? Waarom dan niet met de draad opladen?

  ik snap niet wat je hiermee bedoelt, maar snoertje koppelen kan nog steeds en draadloos is toch weer iets makkelijker.

  Als je de iPhone nog steeds ziet als een dure ‘telefoon’ kun je beter een Nokia nemen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @Jordy31: sorry man, dit soort verhalen heb ik hier al veel te dikwijls gelezen.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Zelfs toen de iPhone 4 (trouwens 2010 en niet in 2008) uitkwam was Apple volgens sommigen de weg kwijt.

 • Profielfoto
  jordy31

  @MoNdO GeNeRaToR jaartal aangepast.;-)

 • Profielfoto
  jordy31

  @MacSchulz Dit is het typische antwoord wat ik had verwacht; Alle minpunten worden gladgestreken of de iPhone x geen kritiek kan hebben.

  Wat vind u van bijvoorbeeld; de camera die nu standaard uitsteekt uit het frame.
  Een compensatie of geen last van? De consument consumeert en Apple blijft zijn ding doen omdat het toch wel verkoopt. Sorry, ik vind hem spuuglelijk de iPhone x en dat is de reden dat ik hem niet koop.

 • Profielfoto
  Shyos

  @ jordy31: Tja je kunt nu eenmaal niet aan iedereen zijn verwachtingen voldoen. En je kritiek is dermate dat het voor jouw waarschijnlijk beter is je met wat anders bezig te houden dan met smartphones. Het is duidelijk dat je het niet begrijpt als je zegt dat een telefoon enkel dient om te bellen.
  Het is namelijk allang geen telefoon meer, ongeacht welk model smartphone je ook maar aanwijst.

  En dan reageren met “dat is het typische antwoord wat ik had verwacht” toont enkel dat je niet open staat voor welke soort van redenering dan ook.
  Het is dan ook beter gewoon je mond te houden en je erbij neer te leggen dat de toekomst veranderingen met zich mee brengt.

  En koop maar een Nokia, ze hebben er afgelopen jaar nog 1 uitgebracht special voor jou. (waarschijnlijk is het kleuren scherm teveel voor je maar dat mag je dan ook nog afplakken)

  Oja, voorzichtig op straat… er rijden auto’s (van die blikken dingen op 4 wielen).

 • Profielfoto
  jordy31

  @Shyos geen probleem, maar uw interpretatie van mij gelezen tekst zet uw op het verkeerde been. Ben het eens dat een telefoon niet alleen is om mee te bellen, maakt u maar geen zorgen om mij. Een kritische blik naar een staaltje revolutie van meer €1000.- is er wel om verlegen. Heb hier thuis elke uitgebrachte iPhone met uitzondering de 7,8, en x dus Nokia mss eens overwegen…..

 • Profielfoto
  mrchablis

  Wat er ook van zij, die updates om de vier dagen zijn ZEER irritant!

 • Profielfoto
  sonic1984

  Beste Apple fans:smile:
  …….
  Voor mij zeker de minpunten zijn:
  *De uitsparing in het beeldscherm, dit is lelijk mensen. Okee, alles kan wennen na een tijd, maar om daar meer €1000.- voor te betalen. Is wat overdreven.
  *De homeknop weghalen, nog zo iets….innovatie me gat ja. Dit was altijd wat iPhone een iPhone maakt. Gebruikersgemak, de interactie met de IOS. Het weghalen van de homeknop moest gebeuren vanwege het nieuwe concept, maar voor mij zijn dit 2 stappen terug. In het Jailbreak verleden waren er genoeg tweaks die er voor zorgden dat je met een swipe de app kon minimaleren en kon sluiten. Maar dit werkte nooit zo prettig als de homeknop. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  *Face ID werkt niet 100% in het donker en notificatie ontgrendelen op het lockscreen werkt dus ook niet als je s avonds in je bedje ligt. Touch ID werkte zonder problemen.
  *Draadloos opladen? is niet te gebruiken bij het opladen? Waarom dan niet met de draad opladen?
  ……..
  De updates van Apple: IOS 11 De fanatieke iPhone gebruikers zullen altijd de laatste update draaien op hun telefoon. Laatste update van IOS 11? beta beta beta beta o ja 11.2 komt eraan mensen. Zie wel dat alles aan staat? WIFI, bluetooth, locatievoorzieningen, ververs op achtergrond, 4G, stappenteller, berichtgeving, zoeken met Spotlight,Siri, deel mij vrienden, relclametracking. hopende alles genoemd te hebben, mocht je nog een paar % van je batterij overhebben kan je die in sparende modus zetten.

  Het gaat tenslotte maar om een telefoon waar je mee moet bellen.
  ”eenvoud siert”
  De iPhone x en IOS 11 hebben daar niks meer van weg……

  Op zich snap ik je “frustratie” een klein beetje. Maar:
  * Notch is niet mooi. Mee eens.Vormgeving van tijd en signaal etc erom heen kan ook zeker mooier.
  * Het is een beetje wennen, maar uiteindelijk veel makkelijker. Je kan nu supersnel wisselen tussen apps, wat voorheen niet kon. Je swiped gewoon langs de onderkant en je zit in een andere app. Probeer het eens uit als je er eentje zien.
  * Face ID werkt ook prima in het donker. En dus ook in bed. Geen enkel probleem. Heel soms doet hij het niet, net als Touch ID het soms niet deed. Maar 99% van de keren gaat het goed.
  * Wat je bedoelt met het opladen is mij niet duidelijk. Draadloos opladen met qi standaard is supermakkelijk. Zeker op werk op je bureau bijvoorbeeld.

  Wat je zegt over iOS 11 met de “fake switches” in het control panel, helemaal eens. Erg irritant dat iets wat je denkt echt uit te zetten alleen maar disconnect. Dat had anders gekund. Ik heb geen batterij probleem trouwens, draai je zelf uberhaupt wel iOS 11?

  En… “het is maar een telefoon waar je mee moet bellen”? Dat is natuurlijk onzin, want dan zou iedereen nog met zijn Nokia 3310 rondlopen. Het is bijna een hele PC in je broekzak en een topkwaliteit camera.

  Niemand verplicht je om er een te kopen. Ik heb het wel gedaan en heb er geen spijt van. Het is een mooi en snel toestel, met een klein beetje opnieuw dingen aanleren. Mijn partner is gegaan voor de 8 Plus, die vind het geen 240 euro extra waard. Is natuurlijk ook prima.

  De reden dat ik reageer (doe ik bijna nooit) is omdat je iets compleet loopt af te kraken zonder dat je er zelf ervaring mee hebt (dat mag overduidelijk zijn).

  Ik heb overigens een toestel gevonden welke aan al je wensen voldoet, namelijk bellen.
  Telefoon voor Jordy

 • Profielfoto
  Q-collective

  Wat er ook van zij, die updates om de vier dagen zijn ZEER irritant!

  Elke vier dagen? Waar heb je het over? 11.1.1 kwam op 9 november uit. 11.1.2 dus gister. Zijn volgens mij meer dan vier dagen…

  Je kunt altijd nog overstappen naar Android, waar systeem updates ongeveer even zeldzaam zijn als oases in de Sahara. Zal je vast bekoren.

  Fijn dat de “winterbug” is opgelost in iPhone X, maar mij is minder duidelijk wat er voor mijn SE in zit?

 • Profielfoto
  Iphoner

  Jordy31, wat doe jij met je computer als niets goed is? Jij zou een nokia uit 1990 nog afkraken. Als ik jou was zou ik een oude hp kopen, een nokia die 20 jaar oud is, een stal met een kapot dak, een paard en wagen, en voor de rest dieren als vrienden.

 • Profielfoto
  Iphoner

  Maar goed, jordy, het ziet er niet naar uit dat je met die reacties veel bent opgeschoten. Gelieve uw kop dicht te houden en die nokia te kopen. Danku!

 • Profielfoto
  Iphoner

  Oh en trouwens, je hebt die nokia die sonic aanbood nog niet afgekraakt!

 • Profielfoto
  Q-collective

  Iphoner: laten we ons niet verlagen tot andermans niveau. Hou het even netjes.

  Daarbij kun je op je avatar klikken en je berichten aanpassen. Er is geen noodzaak om drie reacties te geven.

 • Profielfoto
  Macfannijmegen

  Top update, nu crasht de foto app als ik een portret foto achteraf op een andere modus wil zetten.

  Verder ben ik overigens erg tevreden met mijn iPhone X 256gb en vind ik snel updaten om problemen te fixen beter dan niet update en problemen laten bestaan.
  Erg fijne iPhone, faceID werkt ook veel beter dan verwacht en oprecht fijner dan touchID. Het werkt zonder er iets voor te hoeven doen, best geniaal.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Jordy …

  Eerst en vóór alles :
  Artikels met de lengte als die van jouw, lees ik per definitie niet.

  Of ik de enige ben met die reflex weet ik niet.
  Zou me verwonderen indien wel.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Beste Apple fans:smile:

  Wat me opvalt bij de iPhone x reviews en reacties, dat Apple er makkelijk mee wegkomt om een belachelijk duur toestel op de markt te brengen die wat afgeraffeld overkomt.

  Zoals een film met een trage intro en met een speelduur van 90 min, dat de regisseur in de stres schiet om het verhaal in die 90 minuten te stoppen, weet je wat?! Stoppen we toch in de laatste 10 minuten. Waar het algemeen beeld van de film naar beneden haalt.

  Heb altijd een iPhone gehad waaronder; 3G,4,4S,5,5S,6S, iPhone SE. Maar ben Apple verloren onderweg met de 7,8 en zeker de x.
  De mooie tijden die begonnen in 2010 met de iPhone 4, want daarvoor kende geen hond Apple. We zijn nu 10 jaar verder na mega en woeker winsten binnen te halen, zien we op het vlak van innovatie, niet veel gebeuren in de tijdspanning van 10 jaar.
  Het is een een beetje tovergelijken met VHS-DVD-Blueray-4K verhaal. Het uitmelken van de consument. Tuurlijk de economie moet ook blijven draaien. Maar de sympathie voor Apple en Co blijft bestaan voor de Die Hards Apple fans, het bedrijf neemt compensaties en de gebruiker verdedigd het owh zo heilige Apple.
  Nee, naar 12 iPhones + de plus varianten niet mee gerekend te hebben, is dit een wonder van Apple? Iphone x?

  Voor mij zeker de minpunten zijn:
  *De uitsparing in het beeldscherm, dit is lelijk mensen. Okee, alles kan wennen na een tijd, maar om daar meer €1000.- voor te betalen. Is wat overdreven.
  *De homeknop weghalen, nog zo iets….innovatie me gat ja. Dit was altijd wat iPhone een iPhone maakt. Gebruikersgemak, de interactie met de IOS. Het weghalen van de homeknop moest gebeuren vanwege het nieuwe concept, maar voor mij zijn dit 2 stappen terug. In het Jailbreak verleden waren er genoeg tweaks die er voor zorgden dat je met een swipe de app kon minimaleren en kon sluiten. Maar dit werkte nooit zo prettig als de homeknop. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
  *Face ID werkt niet 100% in het donker en notificatie ontgrendelen op het lockscreen werkt dus ook niet als je s avonds in je bedje ligt. Touch ID werkte zonder problemen.
  *Draadloos opladen? is niet te gebruiken bij het opladen? Waarom dan niet met de draad opladen?

  Alle vooruitgangen op techniek zoals de processor, beeldscherm, batterij, camera zullen er allemaal beter en mooier en sneller op geworden zijn. Gooi daar nog een mooi glasplaatje tegen en je hebt de iPhone x.
  Maar het totale plaatje komt bij over als compensatie, tegemoetkoming en het concept wat afgeraffeld is.
  Neem daar mee dat de concurrent op je hielen zit en je weet al een tijdje niet welke richting uit wilt.
  ”Voor alle Apple fans”
  Gebruik ook graag de producten van Apple maar altijd in mate. Ik kan Apple niet altijd volgen met hun keuze.

  Zoals:
  Een mac computer super, de prijs waanzin! Neem de Mac Pro laatste update was in 2013. Je betaalt vandaag voor een Mac Pro meer dan €3000.- meer dan 4 jaar oud……
  mij keuze; Hackintosh gemaakt 6 jaar geleden met een i7 Intel processor met High Sierra staat nog altijd in de top 15 van Geekbench van mac computers. Aankoop prijs was totaal €1700.-

  De updates van Apple: IOS 11 De fanatieke iPhone gebruikers zullen altijd de laatste update draaien op hun telefoon. Laatste update van IOS 11? beta beta beta beta o ja 11.2 komt eraan mensen. Zie wel dat alles aan staat? WIFI, bluetooth, locatievoorzieningen, ververs op achtergrond, 4G, stappenteller, berichtgeving, zoeken met Spotlight,Siri, deel mij vrienden, relclametracking. hopende alles genoemd te hebben, mocht je nog een paar % van je batterij overhebben kan je die in sparende modus zetten.

  Het gaat tenslotte maar om een telefoon waar je mee moet bellen.
  ”eenvoud siert”
  De iPhone x en IOS 11 hebben daar niks meer van weg……

  Pfff, ok, let’s do this! :

  – De uitsparing stoort mij inderdaad niet. Vindt ik het mooi? Dat is een andere zaak… Maar in portret modus is het zeker niet storend, als je een video of foto in landscape bekijkt, dan kan je eventueel nog zeggen dat het stoort. Maar het is niet dat er iets achter die uitsparing steekt dat je mist wanneer je een video/foto bekijkt.

  – De Iphone X is een totaal nieuw concept/design, uiteraard moeten er dingen gladgestreken worden…

  – Face ID is in mijn inziens velen malen beter dan touch id. Ik had met touch id meerdere malen het probleem dat hij mijn vingerafdruk niet herkende en ik mijn code in moest geven. Is mij sinds dat ik mijn iPhone X in het bezit heb met Face ID nog niet voorgekomen. Dus ook voor mij is Face ID gewoon top!

  – De homeknop weghalen is één van de meest gedurfde dingen die ze hebben gedaan in mijn opinie. Omdat 1: het de iPhone inderdaad wel iconisch maakte en 2: als je enkel nog een stuk glas (scherm) in je hand wil, hoe wil je er dan mee werken? Kan jij toevallig onzichtbare knoppen of iets dergelijks maken? Nee, voor mij is dit het beste wat ze hadden kunnen doen, ik heb eigenlijk vele anderen er lovend over horen praten, net als ik. Ik was er vanaf dag één al mee weg en ik swipe veel liever omhoog dan op de knop te drukken. (Geloof mij, het is sneller ook). Akkoord, sommige dingen moet je nu in 2 stappen doen, dat wel, zoals het “sluiten” van apps. Maar dat doe ik niet constant. Als ik zie dat er veel openstaat doe ik soms alles eens dicht, dat betekend wel dat je niet constant hoeft omhoog te swipen, 3D touch, en vegen. Maar bon, dat is voor ieder wel persoonlijk zeker.

  – Je vind de iPhone X lelijk, echt? Ik vind hem echt erg mooi, ook met de uitsparing. Het is echt een juweeltje.

  “Draadloos opladen? is niet te gebruiken bij het opladen? Waarom dan niet met de draad opladen? ”

  <== Deze zin moet je mij echt eens uitleggen want daar gaat mijn hersenpan turrelut van:|

  – De concurrent is goed bezig, zeker de Samsung met hun S8/Note 8 en ook de One Plus 5T is een knap staaltje. Maar is zeker nog niet op het niveau wat Apple betreft, zowel niet op soft als hardware gebied. Dan wil ik het meteen ook even hebben over de updates. Want ja, Apple brengt (GELUKKIG), tijdig updates uit. Zeker nu, omdat zowel iOS veranderd is (nieuw systeem/enkel 64 bits/ meer multitasking /Drag & Drop, etc…) + nieuwe iPhone X / nieuw concept, dus vele aanpassingen zijn nodig.

  – De iPhone X is duur. Kijk, een punt waar we het eens over kunnen zijn. Al is dat ook deels te danken aan Samsung die hun OLED paneeltje duurder verkoopt aan Apple dan dat het waard is. Maar goed, Apple heeft gelukkig LG een pak betaald om een eigen OLED fabriek op te zetten. Dus ik hoop dat dat ons ten goede komt.
  Ik hou ook wel even rekening met het feit, (en dit is iets wat ik toch al een aantal jaren zeg): Je koopt geen GSM/telefoon meer hé, je koopt een kleine zakcomputer, die ongelooflijk krachtig is (gelijk welk model zoals "Shyos" ook al vermelde):-)

  – Je gaat dan achteraf ineens over op de Mac, iets dat ik niet goed begrijp maar goed.

  Ik heb persoonlijk een paar maanden geleden de Mac Pro 2013 nog gekocht (Apple had eindelijk zijn prijzen aangepast), nog altijd te duur, maar voor mij was het het moment om toch de koop te doen, aangezien ik een krachtigere computer nodig had dan mijn 2012 Macbook Pro retina 15" en de Mac Pro 2013 mij dat zeker kon bieden. Ik ben persoonlijk erg tevreden over mijn Mac Pro, het enige jammere vindt ik dat de aansluitingen achteraan nogal los zitten en daarom soms wel eens contact kunnen verliezen. Dat heeft mij al wat ergernissen gegeven maar buiten dat ben ik er erg blij mee.

  Ik ben het zeker ook altijd niet eens met Apple's keuze. De Mac Pro die ik nu bezit bv, vond ik ook niet het beste design (wanneer het op uitbreiding aankomt).
  Ik ben blij dat ze eindelijk weer een goeie iMac hebben in hun line-up en dat dat meer naar de normen van vandaag is.

  Ook de iPad Pro 10,5" is een geweldig succes en dat scherm met 120hz, daar waren ze ook één van de eerste mee als ik me goed herinner, de iPad Pro is overigens DE tablet die de meeste mensen hebben. Als het geen tablet van Apple is, wel… Dat mag je zelf invullen.

  Al bij al denk ik dat Apple zowel fouten maakt als goeie dingen. Ze hebben dat in het verleden ook gedaan en daar komt altijd weer iets goed van. Laat ons hopen dat ze geleerd hebben uit de Mac Pro 2013 bijvoorbeeld. Dat zouden we volgend jaar moeten zien:-)

 • Profielfoto
  Night

  Jongens…. niet telkens die hele lap ‘Jordi-monoloog’ quoten!

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Jordy, met je toon en duidelijke uithalen naar die-hard fans kun je simpel verwachten dat je tegengas krijgt. Veeg dat tegengas nu eens niet zo simpel van tafel af. Ook minder die-hard fans hoeven zich niet te vinden in jouw kritiek.

  Ik vind het een fantastisch toestel wat zeker niet afgeraffeld is. Wellicht moet je eens iemand zoeken die het toestel heeft en het echt een goed bekijken en wellicht dat je er dan ook eens echt mee kunt spelen. Want afgeraffeld slaat helemaal nergens op.

  – Uitsparing mag je lelijk vinden. Is een mening en dat mag.
  – ” Maar dit werkte nooit zo prettig als de homeknop” Homeknop mis ik totaal niet. Face ID werkt gewoon goed OOK in het donker dus BS wat je aangeeft. Swipen etc werkt vele malen sneller. dus bepaal nu eens niet van te voren dat het nooit zo prettig kan werken. Duidelijk een mening die in het verleden blijft hangen.
  – Draadloos opladen? Het is maar waar je moeilijk over wilt doen. Mag verwachten van iemand met enig verstandelijk vermogen dat die begrijpt dat je geen kabel in je toestel hoeft te doen. Elk merk noemt het draadloos opladen maar nu Apple het zo noemt gaan we over de flos.

  Je was al eerder veel afgehaakt bij Apple en ook dat mag weer maar niemand maar ook helemaal niemand heeft het over HET wonder gehad. Stel je dus niet zo aan joh.
  Een iPhone x van dichtbij bekijken is niet gevaarlijk, ze bijten niet;-)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Jongens…. niet telkens die hele lap ‘Jordi-monoloog’ quoten!

  Heb ik ook niet gedaan;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Sinds 3 dagen een x een fijn toestel maar dat was mn 7plus ook.
  Gewoon een goede iphone oled het zal wel het scherm op mn 6 en mn 7plus oogt net zo scherp.
  Batterij gaat langer mee daar ben ik blij mee.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Jongens…. niet telkens die hele lap ‘Jordi-monoloog’ quoten!

  Sorry, mijn fout;-)

  Normaal doe zet ik niet alles tussen de ” “, maar omdat ik op alles wou reageren vond ik dat de makkelijkste weg. Zal er in het vervolg op letten:-)

 • Profielfoto
  Furbz

  Maar goed, jordy, het ziet er niet naar uit dat je met die reacties veel bent opgeschoten. Gelieve uw kop dicht te houden en die nokia te kopen. Danku!

  https://www.youtube.com/watch?v=lC-sigU1cSo

 • Profielfoto
  KR1275

  Er zit natuurlijk een groot motivatieverschil tussen fans/liefhebbers en doelgerichte gebruikers. Die twee zullen elkaar nooit begrijpen en het is zinloos om je daaraan te wagen, evenals dat een ander daarop beoordelen niet gepast is.

  Ik ben blij dat de X nu ook de winter doorkomt, want volgens mij ging het daarover….

 • Profielfoto
  HA Rold

  Alleen is de OMT app nog niet iPhone X proof ?.

 • Profielfoto
  HJR

  ik snap de frustratie van @jordy31 wel hoor. maar op een apple fanboy website is heeft het misschien niet het gewenste resultaat.

  ik heb de iphone x bij de mediamarkt gezien en man wat een mooi toestel! en die winkelhaak swipen als app-switcher is gewoon irritant. het batterij icoon swipen voor wifi/bluetooth disconnecten ook…. het is duidelijk dat apple de home-knop en dubbelklik op de homeknop slordig heeft opgelost.
  ik vind het irritante gestures geworden.

  maar man man man wat een mooi apparaat. scherm is mooi, camera maakt top foto’s. maar dat mag ook wel voor dat geld!

  na de iphone 6 gestopt met de waanzin van 800+ euro uitgeven voor een potentieel laten vallen gevaar.

  reparatie van de iphone x…. scherm rond de 400 euro toch… en de glazen achterkant rond de 700 toch? dan moet je wel een hoesje kopen…. bam weg design!

  maar had ik al gezegd dat het een mooi apparaat is? ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  ik snap de frustratie van @jordy31 wel hoor. maar op een apple fanboy website is heeft het misschien niet het gewenste resultaat.

  ik heb de iphone x bij de mediamarkt gezien en man wat een mooi toestel! en die winkelhaak swipen als app-switcher is gewoon irritant. het batterij icoon swipen voor wifi/bluetooth disconnecten ook…. het is duidelijk dat apple de home-knop en dubbelklik op de homeknop slordig heeft opgelost.
  ik vind het irritante gestures geworden.

  maar man man man wat een mooi apparaat. scherm is mooi, camera maakt top foto’s. maar dat mag ook wel voor dat geld!

  na de iphone 6 gestopt met de waanzin van 800+ euro uitgeven voor een potentieel laten vallen gevaar.

  reparatie van de iphone x…. scherm rond de 400 euro toch… en de glazen achterkant rond de 700 toch? dan moet je wel een hoesje kopen…. bam weg design!

  maar had ik al gezegd dat het een mooi apparaat is? ?

  Heb je echt zo een grote frustratie met dat swipen? Je gaat er nochtans moeten aan wennen (als je enkel een scherm in je hand zonder bezels wilt uiteraard). Misschien is het niet jouw wens of wat jij wilt in de toekomst, maar het is wel wat komen gaat, laat dat duidelijk zijn. Vele mensen vinden de bezels zo 2015 (wat eigenlijk maar 2j oud is maar dat is een hele tijd in de technologie wereld).

  Persoonlijk vind ik dat Apple het fantastisch heeft opgelost met die swipes en het weghalen van de homeknop. Ik persoonlijk mis die homeknop echt niet, ben van dag één echt overtuigd. Er zijn natuurlijk dingen die ik minder fijn vind ook, zoals de camera die nog steeds uitsteekt. Maar dat neem ik er gewoon bij. De uitsparing is voor mij persoonlijk zeker niet vervelend. Het batterij percentage dat wegvalt is jammer maar in een software update is het goed mogelijk dat het percentage weer getoond wordt in het batterij icoontje zelf. Dus dan is dat alvast ook opgelost. Ik heb ook al gehoord dat je het mogelijks in een software update ook zelf zal kunnen aanpassen wat je er in te zien wilt krijgen. Dat is uiteraard nog maar een gerucht, maar waar rook is is vuur, al hoeft dat niet altijd waar te zijn natuurlijk:-)

  En ja, de iPhone X is een mooi toestel, ik snap waar je naartoe wilt maar het is meer dan dat;-)

  Overigens als je Samsung Note één tegen de vlakte gaat zal het ook niet altijd overleven, maar Samsung reparaties zijn minder complex en om die reden ook minder duur.

  Uiteindelijk, als je de iPhone X niet graag hebt is er nog altijd de iPhone 8. Of anders koop je toch de geliefde Android Phones! Die zijn uiteraard de perfectie nabij!;-)