Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 november 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11.1.1 lost problemen met toetsenbord en Siri op

Het is tijd om je updates te starten. Apple heeft namelijk iOS 11.1.1 uitgebracht. Het gaat om een kleine update met een oplossing voor een beschamende bug in het toetsenbord. Ook een probleem waardoor “Hey Siri” soms niet meer correct functioneerde is opgelost.

Het probleem met het toetsenbord trof willekeurige gebruikers. Wanneer de letter “i” werd getypt, veranderde dit automatisch in een “A” gevolgd door een symbool met een vraagteken. Normaal typen werd haast onmogelijk.

Vreemde bug toetsenbord

Apple stelde al een tijdelijke oplossing voor dit probleem beschikbaar, maar het wordt nu definitief opgelost. Wat ging er precies fout? Volgens Emojipedia werd de “i” gevolgd door een Unicode-symbool. Dit symbool is een zogenaamde “Variation Selector” die normaal aangeeft dat het vorige karakter een emoji is. Dit symbool hoort onzichtbaar te zijn, maar door een fout in het algoritme van autocorrect kwam het toch naar boven.

Klik/tap voor groter.

Naast iOS 11.1.1 is momenteel ook een betaversie van iOS 11.2 beschikbaar. Daarin wordt een andere vreemde bug met de rekenmachine van iOS opgelost. De animaties van de knoppen blokkeren de functies van de rekenmachine, waardoor je berekeningen heel langzaam moet doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11.1.1 lost problemen met toetsenbord en Siri op
Sluiten