Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 november 2017

Tijdschriften: iCreate failliet, MacFan wordt Machina

Grote veranderingen op het gebied van Apple-tijdschriften. Vandaag is de uitgeverij achter onder andere het Nederlandse iCreate Magazine failliet verklaard. Daarnaast gaat het Rotterdamse tijdschrift MacFan verder onder een andere naam.

iCreate Magazine werd gemaakt door F&L Publishing, dat vandaag failliet is verklaard. Naast iCreate zat het bedrijf uit Nijmegen ook achter titels als Foodies, Photoshop Magazine, Autoreview en c’t.

iCreate nog enkele weken online

De website van iCreate is op moment van schrijven nog online, maar verdwijnt waarschijnlijk nog in december. In totaal verliezen 80 mensen aan het einde van dit jaar hun baan. Van freelancers is onmiddellijk afscheid genomen. Of de uitgeverij nog te redden is door een overnamepartner is onbekend. iCreate Magazine had een oplage van 16.500 per uitgave.

Klik/tap voor groter.

MacFan wordt Machina

MacFan, een onafhankelijk blad over Apple, wisselt na 133 nummers van naam. De nieuwe naam Machina sluit aan op de verruimde blik die het magazine de afgelopen jaren kreeg. Naast de opkomst van Apple, werd ook veel aandacht besteed aan de samenleving in al zijn digitale facetten. Met de nieuwe naam Machina wordt dit nu ook in de naam van het magazine bevestigd.

De eerste Machina verschijnt midden december en de redactie blijft ongewijzigd. Een proefnummer van nu nog MacFan is hier in te zien. Machina verschijnt net als MacFan iedere twee maanden en de oplage is ongeveer 20.000 exemplaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijdschriften: iCreate failliet, MacFan wordt Machina
Sluiten