Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 28 november 2017

Gratis Hour of Code-sessies in Apple Store

Het is bijna december en dus tijd voor de jaarlijkse Computer Science Education Week. Onderdeel daarvan zijn Hour of Code-workshops die door heel het land gehouden worden. Apple doet ook mee en organiseert gratis sessies in zijn winkels.

Jonge programmeurs in de dop kunnen van 4 t/m 10 december meedoen aan een Kids-uur om de basis van programmeren te leren. Deelnemers vanaf twaalf jaar gaan aan de slag met de iPad-app Swift Playgrounds.

In Apple Stores wereldwijd

De workshops worden wereldwijd georganiseerd, dus ook in de Apple Stores in Nederland en België. Deelnemers kunnen kiezen uit vier workshops. De eerste twee zijn gericht op kinderen, maar de laatste twee programma’s zijn geschikt voor alle leeftijden. Alle workshops worden van 4 t/m 10 december gehouden en je dient je vooraf aan te melden.

  • Kids-uur: Sphero-doolhofuitdaging (6-12 jaar – NL en BE)
  • Kids-uur: Star Wars-robots programmeren (6-12 jaar – alleen BE)
  • Robots programmeren met Swift Playgrounds (12+ jaar – NL en BE)
  • Stap voor stap: Aan de slag met programmeren (12+ jaar – NL en BE)
Klik/tao voor groter.

Thuis meedoen kan ook

Woon jij (of je kroost) niet in de buurt bij een Apple Store? Dan biedt de iPad-app Swift Playgrounds uitkomst. Apple heeft deze app gemaakt om iedereen te leren programmeren en er zijn ook twee Hour of Code-uitdagingen te vinden. De programma’s zijn onder het tabblad Uitdagingen te vinden. Absolute beginners kunnen het best starten met het programma CodeUur en daarna verder gaan met De Programmeermachine.

Klik/tap voor groter.

Dinsdag docentendag

Sinds kort is het op dinsdag docentendag in de Apple Store. Leerkrachten kunnen een bezoekje brengen aan de Apple Store en alle onderwijs-gerelateerde vragen stellen. In het kader van de Computer Science Education Week organiseert Apple speciale programmeer-dagen voor docenten. Ze leren dan hoe ze hun eigen programmeerworkshop kunnen opzetten met Swift Playgrounds.

Deze workshop wordt op 5 december gehouden in Haarlem, maar er is ook een lesprogramma van Apple met een Hour of Code-handleiding.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Gratis Hour of Code-sessies in Apple Store
Sluiten