Home Light Show: nieuwe app voor lichtkunst met HomeKit en Hue

8 reacties

Hue-lampen en andere slimme lampen met HomeKit stellen je in staat om de verlichting van je huis automatiseren, maar je kunt ook makkelijk voor sfeer zorgen. Er zijn diverse apps die dynamische lichtscène creëren of van je huis een disco maken.

Apps die slimme verlichting besturen zijn vaak complex en bulken van de in-app-aankopen. De nieuwe app Home Light Show valt op door zijn eenvoud. Slechts één keer kopen en met een paar taps aan de slag.

15 lichtscènes: op muziek en dynamisch

Home Light Show bevat lichtscènes die een vast patroon volgen of op muziek reageren. Daar wordt de microfoon van je iPhone of iPad voor gebruikt. Er zijn op moment van schrijven 15 effecten en de ontwikkelaar zegt dat er snel meer toegevoegd worden. De app kan direct met de Hue-bridge verbinden, maar ook met andere lampen die compatibel met HomeKit zijn.

home light show 001
Klik/tap voor groter.

Iedere lichtscène is aan te passen en bij de scènes die op muziek reageren kun je kiezen of een lamp de bas, middentonen of hoge tonen moet volgen. Iedere scène kan dynamische en statische lampen bevatten. Dat laatste is vooral nuttig als je niet je hele huis in bijvoorbeeld een stroboscoop of disco wil laten veranderen. Statische lampen houden één kleur. Als je veel Hue-lampen (meer dan 30) hebt is ook aan te raden een aantal statische lampen in te stellen. Anders raakt je bridge overbelast.

Helaas is het niet mogelijk om een geheel eigen scene te maken. Je kunt er wel een kopiëren en aanpassen, maar het kleurenthema blijft behouden.

home light show 002
Klik/tap voor groter.

Home Light Show is in de App Store verkrijgbaar voor € 3,49. De app bevat geen advertenties of in-app-aankopen. Heb je liever een app die niet de microfoon van je iPhone of iPad gebruikt, maar met Spotify of Apple Music koppelt? Bekijk iLghtShow dan eens.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik persoonlijk zit hier niet op te wachten maar kan me voorstellen dat de app zeer welkom zal zijn als je kinderen hebt die dan kunnen pronken met hun thuis disco. Wel erg leuk te zien dat dit soort apps de huiskamer vinden.

 • Profielfoto
  Sensas06

  Nu is het wachten op de HomeKit compatibel kerstverlichting ?

 • Profielfoto
  PowerMac

  Nu is het wachten op de HomeKit compatibel kerstverlichting ?

  Jingle bells, jingle bells…

 • Profielfoto
  Q-collective

  Nu is het wachten op de HomeKit compatibel kerstverlichting ?

  Is al mogelijk;)

 • Profielfoto
  sciletto

  Je kan beter wachten met kopen tot volgende maand. Dan wordt namelijk HUE Entertainment gelanceerd en dat bied echt heel, heel veel nieuwe mogelijkheden.

  https://developers.meethue.com/entertainment-blog

 • Profielfoto
  Spinozo

  Goeie tip Sciletto, thanks!

 • Profielfoto
  Reinier666

  Als een betaalde app een nieuws item wordt, krijg ik vaak een beetje argwaan.

  Slechts één keer kopen

  Wat dacht je dan, dat ik hem 3x ging kopen?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Die kerstverlichting zie ik voor mezelf dan weer wel zitten?