Raymon Mens
Raymon Mens App Store 28 november 2017
Leestijd: 1 minuut

Google Docs is klaar voor iPhone X en iPad Drag & Drop

Google optimaliseert zijn iOS-apps in een soms vreemd tempo. iPhone X-gebruikers kunnen niet wachten tot Google Maps is bijgewerkt en het grote scherm van de nieuwe iPhone ondersteunt, maar eerst is Google Docs aan de beurt.

We kunnen beter zeggen: Google’s Office-apps, want naast Google Docs zijn ook de apps voor Spreadsheets en Presentaties klaar voor iPhone X. iPad-gebruikers zullen blij zijn dat Google nu drag & drop ondersteunt.

Groter scherm en Face ID

Hoewel ondersteuning voor de iPhone X even op zich heeft laten wachten, heeft Google het goed aangepakt. De Office-applicaties hebben bijvoorbeeld een codeslot en dat werkt nu ook met Face ID. Ook vallen er geen interface-elemenenten weg door de afgeronde hoeken van de nieuwste iPhone.

Klik/tap voor groter.

Eindelijk drag & drop op iPad

De iPad wordt steeds productiever en met iOS 11 introduceerde Apple onder meer slepen en neerzetten. Hiermee kun je tekst, afbeeldingen en meer tussen twee apps die in split-screen gebruikt worden slepen. Google Docs, Spreadsheets en Presentaties hadden lang geen ondersteuning voor drag & drop, maar nu komt daar eindelijk verandering in. Je kunt tekst en afbeeldingen direct in bijvoorbeeld Google Docs slepen. Tekst uit de Google-apps naar een andere applicatie slepen is nog niet mogelijk.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Docs is klaar voor iPhone X en iPad Drag & Drop
Sluiten