Google Docs is klaar voor iPhone X en iPad Drag & Drop

7 reacties

Google optimaliseert zijn iOS-apps in een soms vreemd tempo. iPhone X-gebruikers kunnen niet wachten tot Google Maps is bijgewerkt en het grote scherm van de nieuwe iPhone ondersteunt, maar eerst is Google Docs aan de beurt.

We kunnen beter zeggen: Google’s Office-apps, want naast Google Docs zijn ook de apps voor Spreadsheets en Presentaties klaar voor iPhone X. iPad-gebruikers zullen blij zijn dat Google nu drag & drop ondersteunt.

Groter scherm en Face ID

Hoewel ondersteuning voor de iPhone X even op zich heeft laten wachten, heeft Google het goed aangepakt. De Office-applicaties hebben bijvoorbeeld een codeslot en dat werkt nu ook met Face ID. Ook vallen er geen interface-elemenenten weg door de afgeronde hoeken van de nieuwste iPhone.

Google Docs iPhone X 001
Klik/tap voor groter.

Eindelijk drag & drop op iPad

De iPad wordt steeds productiever en met iOS 11 introduceerde Apple onder meer slepen en neerzetten. Hiermee kun je tekst, afbeeldingen en meer tussen twee apps die in split-screen gebruikt worden slepen. Google Docs, Spreadsheets en Presentaties hadden lang geen ondersteuning voor drag & drop, maar nu komt daar eindelijk verandering in. Je kunt tekst en afbeeldingen direct in bijvoorbeeld Google Docs slepen. Tekst uit de Google-apps naar een andere applicatie slepen is nog niet mogelijk.

google docs copy paste
Klik/tap voor groter.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik had onderlaatst iemand gezien die had een idee voor een clipboard manager op deze positie gemaakt. Gewoon een icoontje dat je kon aantikken en dan kwam een schermpje omhoog met al je laatste copy/paste items op je iOS en macOS devices.

  Zoals je dat ook op de Mac kunt hebben. Je drukt dan op CMD + ` en krijgt dan al je laatste copy/pastes te zien die je gedaan hebt over een periode van X

  Dat is wel iets dat we heel erg missen op dit moment, een serieuze en volwassen clipboard manager op beide platformen met solide integratie.
  Als je ooit een clipboard manager gebruikt hebt op je Mac dan wil jen ooit meer zonder en maar dan worden ook meteen alle beperkingen van iOS zeer duidelijk.

 • Profielfoto
  Bart119

  …maar dan worden ook meteen alle beperkingen van iOS zeer duidelijk.

  iOS wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt om te “spelen” in plaats van om mee te werken.

  Voordat ik tegenreactie krijg, ik heb ook een tablet voor professioneel gebruik, en die dingen kunnen best wel productief zijn.

  Maar voor echt efficiënt te werken en te multitasken geef ik nog steeds de voorkeur aan een computer.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat klopt ook wel maar als je dit soort artikeltjes constant leest dan krijg je mogelijk de indruk dat er miljoenen mensen 7 uur per dag zitten te multitaksen met deze dingen. Terwijl ze vooral, berichtjes versturen, internetten, spelletjes spelen en filmpjes kijken. ?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind het vooral fijn dat we meer en meer dichter bij de functionaliteit van een computer kopen. Uiteraard zijn we daar nog vast en zeker niet. Maar je kan al heel wat dingen doen waarbij je voor sommige zaken geen computer meer hoeft te hebben. Sommige mensen nemen daar genoegen mee en moeten dus niet meer een computer/laptop aanschaffen. Ook de snelheid van de iPad is gewoon erg goed.

 • Profielfoto
  Bart119

  Klopt, mijn werkgever voorziet een android tablet voor mij, en dat ding werkt ook goed vlot. Waar de android apps 2 jaar geleden nog uitgerokken smartphone-apps waren, zijn de ontwikkelaars er prima in geslaagd om dat ding productief te maken.

  Ik ken zoals DBLCreations zegt ook genoeg mensen die hun computer vaarwel zeggen en alleen gebruik maken van een smartphone en tablet.

  Anderzijds mag je mij misschien ouderwets noemen, maar als ik al mijn taken op een tablet moet doen (wat in principe mogelijk is) zou ik gek worden.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Anderzijds mag je mij misschien ouderwets noemen, maar als ik al mijn taken op een tablet moet doen (wat in principe mogelijk is) zou ik gek worden.

  Jep, daar ben ik het volledig eens mee. Ik vind een hardware toetsenbord ook gewoon sneller reageren. Ik hou ook nog altijd meer van een desktop dan van een laptop. Maar de Macbook Pro’s zijn wel snelle machines. Dus dat valt dan wel weer mee.

 • Profielfoto
  Night

  Maar die hebben ook een toetsenbord;-)