GarageBand voor iOS uitgebreid met Beat Sequencer en geluidenbibliotheek

6 reacties

GarageBand voor iOS begon ooit als basale app, maar is hard op weg om serieuze DAW-software te worden. In de vandaag uitgebrachte versie 2.3 heeft Apple aanvullende tools en een nieuwe verzameling loops en geluidspakketten toegevoegd.

De nieuwe geluidenbibliotheek is een soort App Store voor loops en instrumentenpakketten. Apple breidt deze regelmatig uit en je kunt een seintje krijgen als nieuwe content beschikbaar is.

Alle loops en pakketten gratis te downloaden

Apple heeft de laatste jaren steeds meer geluiden en loops aan Garageband toegevoegd. Daardoor werd de app steeds groter en dat is niet echt praktisch voor nieuwe gebruikers. In de nieuwe bibliotheek zijn alle geluiden en loops los te downloaden. Je haalt dus alleen de loops en instrumenten binnen die je nodig hebt, dat scheelt opslagruimte en tijd. Je kunt ook demo’s beluisteren voor het downloaden. Alle content is gratis te downloaden en gebruiken.

garageband 2.3 geluidenbibliotheek
Klik/tap voor groter.

Nieuwe Beat Sequencer

Een veelgehoorde wens van GarageBand-gebruikers was een simpele Beat Sequencer. In versie 2.3 voegt Apple deze eindelijk toe en kun je eenvoudig drumritmes inspelen. De Beat Sequencer is met alle drummers van Garageband te gebruiken, maar je kunt ook 10 extra kits uit de geluidenbibliotheek halen. Je kunt zaken als de aanslag en nootherhaling eenvoudig aanpassen voor een realistisch geluid.

Beat Sequencer garageband 2.3
Klik/tap voor groter.

Tot slot zijn er ook drie nieuwe drummers toegevoegd, ze spelen percussie spelen met de stijlen Pop, Songwriter en Latin. Ook nieuw zijn traditionele instrumenten uit China en Japan, waaronder de Guzheng, de Koto en Taiko-drums. Voor de echte fans heeft Apple een iMessage-stickerpakket met GarageBand-symbolen gemaakt.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dàt is nu het enige punt waarop ik vind dat Android mijlenver achter loopt. Serieus muziek maken daarmee is nog nauwelijks mogelijk.

  Voor iOS zijn fantastische synths verkrijgbaar, en mooie ‘DAW’s. Maar ja, je kan niet alles hebben. .:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar moet dat op iOS in de Garage app van Apple?

  Ik bedoel, zijn er nog echt mensen die deze apps gebruiken. Ik zie altijd zoveel muziek/auto apps voorbij komen die op mijn erg professioneel overkomen maar goed ik heb geen verstand van audio en dat soort zaken.

  Ik heb het gevoel dat GarageBand vooral leuk is voor kinderen en mensen die voor de voetbalclub een muziekje willen maken. Beetje dat iLife niveau van vroeger, dat het daar op is blijven haken terwijl er ook echt serieuze apps beschikbaar zijn.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Garageband is slechts het kale vehikel, wat je daarna vrij professioneel kunt optuigen.

  En nee, dat MOET niet op Garageband. Het mag.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Shmoo: Muziek componeren kun je zelfs op een Casio speelgoed toetsenbordje doen. Een oude vriend van me deed dat ook. Stond zo’n dingetje voor de tv en had hij ineens een idee dan pingelde hij het in waarmee hij later mee naar de studio ging. Zaten zelf een aantal gouden cd’s tussen die op die manier geschreven waren dus GarageBand is wat dat betreft nog velen malen uitgebreider dan zo’n Casio dingetje. Het kan dus en het mag.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Exact. Het is vooral dat je zoiets altijd bij je kan hebben, en bijvoorbeeld even een raamwerk neer kan zetten, waar je later verder mee kunt. Je sleurt nml. niet altijd je complete Mac-setup met je mee.

 • Profielfoto
  Buzz

  Garageband is wel zo’n beetje het meest geavanceerde en serieuze muzikale speelgoed dat ik ken.