Raymon Mens
Raymon Mens App Store 2 november 2017

GarageBand voor iOS uitgebreid met Beat Sequencer en geluidenbibliotheek

GarageBand voor iOS begon ooit als basale app, maar is hard op weg om serieuze DAW-software te worden. In de vandaag uitgebrachte versie 2.3 heeft Apple aanvullende tools en een nieuwe verzameling loops en geluidspakketten toegevoegd.

De nieuwe geluidenbibliotheek is een soort App Store voor loops en instrumentenpakketten. Apple breidt deze regelmatig uit en je kunt een seintje krijgen als nieuwe content beschikbaar is.

Alle loops en pakketten gratis te downloaden

Apple heeft de laatste jaren steeds meer geluiden en loops aan Garageband toegevoegd. Daardoor werd de app steeds groter en dat is niet echt praktisch voor nieuwe gebruikers. In de nieuwe bibliotheek zijn alle geluiden en loops los te downloaden. Je haalt dus alleen de loops en instrumenten binnen die je nodig hebt, dat scheelt opslagruimte en tijd. Je kunt ook demo’s beluisteren voor het downloaden. Alle content is gratis te downloaden en gebruiken.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe Beat Sequencer

Een veelgehoorde wens van GarageBand-gebruikers was een simpele Beat Sequencer. In versie 2.3 voegt Apple deze eindelijk toe en kun je eenvoudig drumritmes inspelen. De Beat Sequencer is met alle drummers van Garageband te gebruiken, maar je kunt ook 10 extra kits uit de geluidenbibliotheek halen. Je kunt zaken als de aanslag en nootherhaling eenvoudig aanpassen voor een realistisch geluid.

Klik/tap voor groter.

Tot slot zijn er ook drie nieuwe drummers toegevoegd, ze spelen percussie spelen met de stijlen Pop, Songwriter en Latin. Ook nieuw zijn traditionele instrumenten uit China en Japan, waaronder de Guzheng, de Koto en Taiko-drums. Voor de echte fans heeft Apple een iMessage-stickerpakket met GarageBand-symbolen gemaakt.

Reageer op artikel:
GarageBand voor iOS uitgebreid met Beat Sequencer en geluidenbibliotheek
Sluiten