Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 november 2017

Foto’s van iPhone naar PC sturen wordt makkelijker

Niet iedere iPhone-gebruiker heeft een Mac. Veel mensen zijn tevreden met hun iPhone en PC, maar die twee werelden met elkaar laten communiceren is soms nog wat lastig. Microsoft wil het met een nieuwe tool die snel foto’s overzet makkelijker maken.

De Italiaanse site Aggiornamenti Lumia kwam de functie die waarschijnlijk in de volgende Windows 10-update zit op het spoor. Een iPhone kan straks via Wi-Fi foto’s naar een PC sturen, geen clouddiensten nodig.

Zo gaat het werken

Uit eerste screenshots blijkt dat je een App op je iPhone moet installeren. Daar scan je vervolgens een QR-code op je Windows-computer mee om de overdracht te starten. De foto’s komen dan automatisch in de foto’s-app van Windows 10. Het werkt een beetje als AirDrop, dat Apple gebruikt om bestanden tussen iOS en Mac over te dragen.

Afbeelding via: Tweakers – Klik/tap voor groter.

Geen cloud nodig

Momenteel wordt OneDrive gebruikt om foto’s van een iOS-apparaat naar een PC te sturen. De foto’s worden dan automatisch van de iPhone naar de cloud verzonden, waarna de PC ze ophaalt. Deze nieuwe oplossing is sneller en veiliger, omdat geen externe server betrokken is.

Microsoft maakt de laatste tijd steeds meer werk van het verenigen van iPhone, iPad en PC. Het bedrijf uit Redmond bracht eerder dit jaar al een app uit die je in staat stelt om documenten en e-mails die je op iPhone of iPad begonnen bent op een PC af te maken. (Zie → Nieuwe Microsoft-app brengt iPhone en PC bij elkaar)

Reageer op artikel:
Foto’s van iPhone naar PC sturen wordt makkelijker
Sluiten