Facebook schrapt Stories in Messenger

Raymon op 14 november 2017 2 reacties Laatste door Djinns

Facebook was misschien iets te enthousiast bij het uitrollen van Stories naar al zijn apps. In Messenger slaan de korte verhalen die binnen 24 uur verdwijnen niet aan. De functie wordt nu verwijderd en samengevoegd met Stories uit de Facebook-app.

Stories in Messenger werden in maart geïntroduceerd onder de naam Messenger Day. Eerder werden Instagram en WhatsApp ook van de verdwijnende verhalen voorzien, met wisselend succes.

Wel succesvol op Instagram

Snapchat pionierde Stories, maar 2017 was het jaar waarin Facebook all-in ging met de foto’s en video’s die slechts 24 uur zichtbaar zijn. Het lijkt echter alleen op Instagram aan te slaan, want volgens de laatste cijfers gebruiken meer dan 200 miljoen mensen Instagram Stories dagelijks. Snapchat Stories worden dagelijks door 161 miljoen mensen gebruikt.

instagram-stories-001

Klik/tap voor groter.

Snapchat gaat meer op Facebook lijken

Met Snapchat, de uitvinder van Stories, gaat het inmiddels minder goed. De groei in het aantal gebruikers valt tegen en de app krijgt binnenkort een grote make-over die meer gebruikers aan moet trekken. Snapchat gaat strikter onderscheid maken tussen vrienden en Stories van publishers en celebrities.

Begin december krijgt de app een apart scherm voor het ontdekken van content. Dit wordt een eindeloze feed met foto’s en video’s van relevante gebeurtenissen in de buurt, afgewisseld met content van bekende personen en uitgevers. Zo gaat Snapchat meer op Facebook lijken. (Zie → Snapchat krijgt een groot redesign en dit zijn de details)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

cornevanbakel op 14 november 2017

Biedt in FaceBook totaal geen meerwaarde vind ik, mag van mij ook daar verdwijnen.

Profielfoto

Djinns op 14 november 2017

Net zoals de statusupdates in Whatsapp.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?