Apple onthult: de 10 favoriete emoji van iPhone-gebruikers

5 reacties

Bij het installeren van een nieuwe iOS-versie, krijg je de vraag of je anoniem gebruiks­gegevens met Apple wil delen. Heb je ‘ja’ geantwoord? Dan draag je bij aan het creëren van bijvoorbeeld deze lijst met favoriete emoji van iPhone-gebruikers.

De door Apple gepubliceerde top 10 gaat over engels sprekende landen en wordt gedomineerd door liefde en tranen. Met stip om één staat de emoji ‘gezicht met tranen van het lachen’. Dit is de volledige lijst:

Top 10: Liefde en tranen

Liefde en tranen spelen net als in menig songtekst een grote rol in de favoriete emoji van iPhone-gebruikers. Bijzonder is dat het gezicht met rollende ogen snel tot favoriet is gebombardeerd. Deze emoji is pas sinds 2015 beschikbaar, maar al helemaal ingeburgerd.

01: ?
02: ❤️
03: ?
04: ?
05: ?
06: ?
07: ?
08: ?
09: ?
10: ?

(Bron: Apple)

Data verzamelen met differentiële privacy

Dit lijstje is slechts een bijproduct van een nieuwe whitepaper over differentiële privacy die Apple heeft gepubliceerd. Als je toestemming geeft om gebruiks­gegevens met Apple te delen, worden deze op een privacyvriendelijke manier verzameld. Apple voegt simpel gezegd een boel ruis bij de verzamelde data, waardoor deze niet te herleiden is tot jou als individuele gebruiker. De grote hoeveelheid data die gebruikers samen produceren, heft de ruis in het totaal vervolgens weer op.

Apple verzamelt gegevens over emoji omdat het nuttige data is voor het toetsenbord van iOS. Als veel gebruikers een bepaalde emoji na een specifiek woord gebruiken, zal het toetsenbord dit suggereren. Apple noemt dit ‘QuickType’, maar je hoeft niet in de instellingen te zoeken, want deze functie is nog niet voor Nederlanders beschikbaar. Alternatieve toetsenborden zoals ondersteunen SwiftKey wel suggesties voor woorden én emoji,.

ios 11.1 emoji suggesties 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  P-sibuna

  Zullen we QuickType in het Nederlands ooit nog meemaken?

 • Profielfoto
  steveb

  Zonder onze gesprekken te controleren kunnen ze dot toch niet weten?

  #privacy.

 • Profielfoto
  tuuur

  SwiftKey is erg fijn alleen is er nog steeds geen echte naadloze werking met iOS, maar als je daar mee kunt leven is het reuze fijn dat hoe meer je typt hoe beter de voorspelling van de woorden wordt en je daardoor veel sneller kunt typen ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zullen we QuickType in het Nederlands ooit nog meemaken?

  .
  Ik zou er mijn adem niet op inhouden. Als het geen geld oplevert dan moet de vloerbedekking in het kantoor al in de juiste richting gestofzuigd zijn en minsten 5 developers ruzie hebben met hun vriendin zodat ze lever op kantoor zitten dan thuis.
  Alleen dan kun je dit soort functies verwachten van Apple.

  Je kunt het wel een soort van hacken zodat het werkt zoals Slack, WhatsApp en al dat soort apps. :clap: <– wordt dan automatisch ?

  https://github.com/warpling/Macmoji

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Zeker de helft van de getoonde emoji’s gebruik ik idd:P